Μισόλογα, ψεύδη και μεγάλες κοροϊδίες

Must Read

Όσοι παρακολουθούν τακτικά όσα γράφονται από αυτό εδώ το βήμα μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι επανειλημμένως έχουμε εγκωμιάσει τους χειρισμούς και την απόφαση της κυβέρνησης κατά το πρώτο στάδιο της πανδημίας, όταν έδειχνε πως είχε προτάξει την προστασία της ανθρώπινης ζωής απέναντι στην ευημερία των οικονομικών δεικτών.

  • Από τον Γιάννη Χ. Κουριαννίδη*

Δυστυχώς, η επιστολή των Ελλήνων επιστημόνων που αποκάλυψε στο πανελλήνιο η «δημοκρατία» κατέδειξε ότι όλο αυτό ήταν μια επιφανειακή πολιτικάντικη αντιμετώπιση του «προβλήματος», ώστε η κυβέρνηση αφενός να δείξει ότι νοιάζεται για την ανθρώπινη ζωή, υιοθετώντας μέρος των συμβουλών και υποδείξεων των ειδικών, και αφετέρου να κάνει μία επίδειξη κοινωνικής πρόνοιας, στηριζόμενη στο μαξιλαράκι που δημιουργήθηκε από την πολυετή μνημονιακή αφαίμαξη των πολιτών.

Το πράγμα εξάλλου φάνηκε ότι ξεφεύγει από το καλοκαίρι, όταν άνοιξαν διάπλατα οι πύλες εισόδου της χώρας μας στο -έστω και αποδυναμωμένο- τουριστικό ρεύμα, αλλά και στους εποχικούς εργάτες από τις βαλκανικές χώρες. Το παιχνίδι χάθηκε εκεί, σε συνδυασμό με τη χαλαρότητα της εποχής, αλλά, κυρίως, με την αδιαφορία των αρμόδιων κυβερνητικών αξιωματούχων να ενισχύσουν το σύστημα Υγείας τόσο στην πρόληψη όσο και στην καταστολή της νόσου. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βιώνουμε σήμερα, που ο ιός επελαύνει, η οικονομία καταρρέει, οι πολίτες αγκομαχούν εγκλωβισμένοι και τρομοκρατημένοι, απειλούμενοι με πρόστιμα και δικαστήρια, αλλά και με μια κυβέρνηση που προσπαθεί μάταια να κρυφτεί πίσω από ψεύδη και μισόλογα.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι πολίτες οδηγήθηκαν να χρυσοπληρώνουν τα τεστ επί μήνες λόγω της μη συμμόρφωσης της κυβέρνησης με την υπόδειξη των ειδικών για «την κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων διαγνωστικών υποδομών στην Ελλάδα, (…) ώστε να μπορεί να καλυφθούν πρώτα οι βασικές ανάγκες (…) και, σε δεύτερο επίπεδο, να καταστεί εφικτή η διενέργεια χιλιάδων εξετάσεων ανά ημέρα, ώστε να αντιμετωπιστεί καλύτερα η πανδημία και να λαμβάνονται πιο αποτελεσματικά μέτρα στον σωστό χρόνο».

Είναι και ένα συνεχιζόμενο ακόμη και σήμερα αισχρό παιχνίδι αριθμών, στο οποίο οι διαγνώσεις ονομάζονται κρούσματα, ενώ αποφεύγεται επιμελώς να αναφερθεί ότι το ποσοστό θνητότητας στις ΜΕΘ Covid υπερβαίνει πλέον το 82% (!), ενώ ο αριθμός των νοσηλευομένων σε αυτές εδώ και πολλές ημέρες έχει καθηλωθεί περί τους 600, προφανώς γιατί αυτό είναι το όριο των διαθέσιμων κλινών σε όλη την Ελλάδα! Δεν το ομολογούν, αλλά υπάρχουν και φωνές αληθείας, όπως πρόσφατα ο κ. Εξαδάκτυλος, ο οποίος δήλωσε ότι οι κλίνες ΜΕΘ είναι κατειλημμένες σε ποσοστό 105­%-110% σε Μακεδονία, Θράκη, Ηπειρο, Θεσσαλία. Τι άλλο μπορεί να σημαίνει αυτό, από το ότι κάποιοι ασθενείς που χρήζουν εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ; Και με τη σειρά του τι άλλο μπορεί να καταδεικνύει αυτό από την ανεπάρκεια κυβερνητικής πρόληψης, αφού αφέθηκαν να κυλήσουν οι μήνες άσκοπα, χωρίς να δημιουργηθούν υποδομές πρόληψης και αντιμετώπισης του δεύτερου κύματος της πανδημίας, το οποίο όλοι γνώριζαν πως θα έρθει.

Ναι, δεν είναι και η καλύτερη επιλογή να ασκεί κανείς σκληρή κριτική μεσούσης της κρίσης και με ανοικτά σοβαρά κοινωνικά και εθνικά ζητήματα. Δεν μπορεί, όμως, να αποτελεί άλλοθι για την κυβέρνηση η αντικοινωνική συμπεριφορά της Αριστεράς, που προσπαθεί να σπεκουλάρει εμμονικά, με αφορμή πότε τη δίκη της Χρυσής Αυγής, πότε το Πολυτεχνείο και πότε τον Γρηγορόπουλο. Οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις και ξεκάθαρα λόγια. Η εικόνα του προσηνούς πρωθυπουργού, με το βλέμμα συμπόνοιας στα διαγγέλματά του, έχει από καιρό αρχίσει να ξεθωριάζει. Και επειδή ήδη κάποιοι ψελλίζουν ότι από δω και μπρος κάθε ευρώ που δίνεται για την ανακούφιση των πληττόμενων επιχειρήσεων και εργαζομένων θα γίνει φόρος σε βάρος των πολιτών, πρέπει το συντομότερο να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι οποιαδήποτε περαιτέρω μισόλογα ή κοροϊδία μόνον επιπλέον οργή θα συσσωρεύσει μέχρι την τελική έκρηξη.

*Δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική» [email protected]

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This