Άθλιος απολογητής και εθνικός ψεύτης!

Must Read

Ο ρόλος του κυβερνητικού εκπροσώπου ανέκαθεν ήταν άχαρος. Πορεία σε ναρκοπέδιο. Γι’ αυτό ελάχιστοι επιβίωσαν πολιτικά.

  • Από τον Δημήτρη Ριζούλη

Στρατιά κυβερνητικών εκπροσώπων του παρελθόντος βρίσκονται στα αζήτητα και το πέρασμά τους από τα πολιτικά πράγματα κράτησε λίγο. Οταν η παροδική δόξα τους έφτασε στο τέλος της, πετάχτηκαν στον πολιτικό κάλαθο των αχρήστων.

Ο κ. Πέτσας όμως δεν είναι τέτοια περίπτωση. Ξεχωρίζει από τον μέσο όρο. Κατάφερε σε λίγους μήνες να κατακτήσει την κορυφή διαγράφοντας μια πορεία που θα μνημονεύουμε για χρόνια ως τη χειρότερη της σύγχρονης Ιστορίας. Τα συνεχή και θρασύτατα ψέματά του, οι λίστες της ντροπής που φέρουν το όνομά του και το σκοτεινό τοπίο στην ενημέρωση επί ημερών του είναι στίγματα που θα αργήσουν να σβήσουν.

Αυτός όμως απτόητος, χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας, συνεχίζει να περιφέρει την πολιτική του μετριότητα παριστάνοντας τον σπουδαίο. Τι κι αν τον «άδειασε» ουκ ολίγες φορές ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Δεν έχει τέτοια προβλήματα. Κάθε πολιτικός που σέβεται τον εαυτό του θα είχε παραιτηθεί μετά από τόσα στραπάτσα. Αυτός όμως… βράχος!

Το πρωί δήλωνε κατηγορηματικά ότι δεν θα γίνει lockdown και το βράδυ το ανακοίνωνε ο Μητσοτάκης! Υποστήριζε ότι είναι fake news η μυστική συνάντηση ΣουρανήΚαλίν στο Βερολίνο και, όταν το επιβεβαίωσαν οι Τούρκοι, έτρεχε να τα μπαλώσει. Επί μέρες δικαιολογούσε την ποδηλατάδα του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα με κωμικά επιχειρήματα και, όταν ο ίδιος ο Μητσοτάκης ζήτησε συγγνώμη, κρύφτηκε για να αποφύγει τον δημόσιο εξευτελισμό.

Όταν πανικοβλήθηκε από τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» για τα διπλά βιβλία του κορονοϊού, δήλωνε πως οι σχετικές συμβάσεις είναι γνωστές και αναρτημένες στη Δι@ύγεια. Ακόμα και σήμερα όμως, 12 μέρες μετά το ψέμα του, αδυνατεί να υποδείξει τη σχετική ανάρτηση. Δήλωνε τον Οκτώβριο ότι η Ε.Ε. θα αποφασίσει για την Τουρκία «κυρώσεις που θα δαγκώνουν» και ακόμα και σήμερα δεν τολμά να ζητήσει συγγνώμη για τις μπαρούφες που είχε εκστομίσει με περισπούδαστο ύφος θέλοντας να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό.

Πόσο εξευτελισμό αντέχει άραγε ένας πολιτικός προκειμένου να διατηρήσει την καρέκλα της εξουσίας; Στο μέλλον η απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα είναι ένα όνομα: Πέτσας! Χθες ο εθνικός ψεύτης (κατά τα πρότυπα που παλαιού και αγαπημένου εθνικού σταρ) διέψευσε ξανά τις αποκαλύψεις της δημοκρατίας για την επικοινωνία Σουρανή – Καλίν, λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής και την απαράδεκτη ελληνική πρόταση για επανέναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου. Αναρωτιέμαι τι θα πει όταν επιβεβαιώσουν την είδηση γερμανικές ή τουρκικές πηγές… Αλλά είπαμε, δεν έχει τέτοια θέματα. Είναι ικανός να πει τα πάντα. Πέραν της ουσίας, όμως, στη χθεσινή ανακοίνωσή του ανέφερε ότι η «δημοκρατία» είναι η εφημερίδα που προβάλλει τους αρνητές του κορωνοϊού. Νόμιζε ότι έτσι θα πλήξει την αξιοπιστία της για να αποδυναμώσει τις αποκαλύψεις. Πόσο ανόητο, ξεπερασμένο και φθηνό… Πού το είδε λοιπόν ο κ. Πέτσας αυτό; Μπορεί να μας υποδείξει έστω μια φορά πού υποστηρίξαμε ότι ο κορωνοϊός δεν υπάρχει, είναι ψεύτικος ή προβάλαμε τέτοια θέση; Δεν θα το βρει όσο και να ψάχνει, αλλά κι αυτό μάλλον το γνώριζε πριν πετάξει τη λάσπη του.

Ελπίζω πάντως να μην εννοεί τη συνέντευξη του καθηγητή Ιωαννίδη, που πρώτον δεν είναι αρνητής του κορωνοϊού και δεύτερον είναι ο σημαντικότερος Ελληνας επιστήμονας διεθνώς. Εκτός κι αν πρέπει να πάρει πρώτα τα πέτσεια διαπιστευτήρια για να φιλοξενηθεί στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης… Ο λαός είναι σοφός. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Μοιάζει να το έχει ξεχάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που μεθυσμένος από την εφήμερή του εξουσία δεν καταλαβαίνει πόσο χαμηλά πέφτει μέρα με τη μέρα. Η εποχή Πέτσα θα μείνει στην Ιστορία όχι μόνο για τα φρικτά ψέματα αλλά και για την κραυγαλέα κυβερνητική προπαγάνδα που παραπέμπει σε ανελεύθερα καθεστώτα του παρελθόντος.

Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε στη σύγχρονη Ελλάδα τόσο «σκοτεινή» και ελεγχόμενη πληροφόρηση του λαού. Βεβαίως, δεν είναι μόνο ο ίδιος υπεύθυνος γι’ αυτό το κατάντημα. Άλλοι το σχεδίασαν κι αυτός το εκτέλεσε. Άξιος ο μισθός του. Η λίστα της ντροπής με την οποία διένειμε εκατομμύρια ευρώ με αδιαφανή κριτήρια ήταν απλώς η κορυφή του παγόβουνου. Πίσω της βρίσκονται δεκάδες άλλες ενέργειες εξόντωσης ενοχλητικών φωνών, αποσταθεροποίησης της ανεξαρτησίας του Τύπου, κεντρικού ελέγχου των ειδήσεων, ομηρίας των δημοσιογράφων, εξυπηρέτησης συμφερόντων και μεγαλοκαναλαρχών. Οι αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των τηλεοπτικών σταθμών που προκάλεσαν την πρόσφατη απεργία είναι ενδεικτικές. Να τον χαίρονται λοιπόν όσοι τον διόρισαν (μην ξεχνάμε ότι δεν είναι εκλεγμένος αλλά δοτός – μεγάλο κελεπούρι) και καλές δουλειές. Θα τον θυμόμαστε για καιρό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τις φθηνότερες διακοπές στην Ευρώπη προσφέρει η Κάλυμνος, σύμφωνα με την Ένωση Καταναλωτών της Βρετανίας

Αποθεώνει την Κάλυμνο οργανισμός των καταναλωτών της Βρετανίας, που έπειτα από έρευνα διαπίστωσε ότι διαθέτει τα πιο φθηνά πακέτα...

More Articles Like This