28/5/2022

Η μασέλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δημοσίευση:

Ψωνίσαμε από σβέρκο στη Σύνοδο… Γερμανοί, Ιταλοί, Ισπανοί, Ούγγροι, Πολωνοί, Μάλτα κάνουν «πλάτες» στους γενοκτόνους Τούρκους. Η διπλωματική αποτυχία του πρωθυπουργού, δυστυχώς, είναι αποτυχία της χώρας. Και δεν την αντισταθμίζει η «υπέρκομψη Μαρέβα» -να είναι καλά η γυναίκα, τίποτα προσωπικό-, ούτε φυσικά το σπίτι που νοίκιασε ο Τσίπρας και μας τα κάνατε κουδούνια.

  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη

Θα δάγκωναν οι ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Τουρκίας, όπως διαβεβαίωνε ο Πέτσας από το καλοκαίρι, αλλά η Ε.Ε., «γηραιά ήπειρος» γαρ, ξέχασε τη μασέλα της στο ποτήρι πάνω στο κομοδίνο.

Η κυβέρνηση να μιλά λιγότερο για προβλέψεις και να πράττει περισσότερο. Προφανώς και δεν εξαρτιόταν από εμάς και μόνο τι θα γίνει. Δεν είναι όμως δυνατόν οι Βούλγαροι, που έχουν πλέον στρατό μόνο για άγημα, να τρίβουν στα μούτρα της Ε.Ε. βέτο, να ξεφτιλίζουν τους δικούς μας, ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., που έλεγαν πως πάει, τέλειωσε, να καταπίνει ο Ζάεφ αμάσητα όσα έλεγε, και εμείς, για τα δικά μας συμφέροντα -με την Τουρκία να μας απειλεί νυχθημερόν-, να κωλώνουμε. Ψηφίσαμε κυρώσεις κατά της Ρωσίας, λες και χάσαμε τον γάιδαρό μας στην Ουκρανία, και στις κυρώσεις για την Τουρκία μάς δουλεύουν και ο Μητσοτάκης παίζει τις λίλιζες. Με απλά λόγια, οφείλαμε να κάνουμε τη Σύνοδο σαν δρόμο που του περνάνε καλώδια, να μας λένε «καλημέρα» και εμείς να απαντάμε «Βέτο! Βέτο σε όλα», για τις κυρώσεις στη Ρωσία, για το ψάρεμα της μουρούνας, για τα μπρόκολα. Να πατήσουμε παντού το φρένο, να δηλώσουμε πως «τέρμα η κοροϊδία», να τους τρίψουμε στα μούτρα όλες τις έμπρακτες και λεκτικές απειλές προς εμάς και τη Γαλλία, και να τελειώναμε διαβάζοντας τα σχετικά με την αλληλεγγύη άρθρα των μεταξύ μας συνθηκών. Η Γερμανία και η παρέα της φέρονται πλέον ανοιχτά ως εχθροί και αντιευρωπαϊκά.

Η στάση της γερμανοκρατούμενης Ε.Ε., αλλά και χωρών του Νότου -Ιταλία, Ισπανία, Μάλτα- που τάχθηκαν εναντίον μας, δεν είναι για μας ένα ζήτημα αισθημάτων, ούτε φυσικά για αυτούς. Είναι πρωτίστως παραβίαση βασικών συμπεφωνημένων αρχών της ιδρυτικής συνθήκης της Ενωσης, ανάμεσα στις οποίες βασική είναι η αλληλεγγύη. Δεν έχει δε αφηρημένη έννοια – π.χ., βλέπουμε μπάλα μαζί και αλληλοϋποστηριζόμαστε στο Μουντιάλ έναντι μη Ευρωπαίων και πίνουμε μπίρες. Εάν θα ήθελε κανείς να δώσει ένα βασικό παράδειγμα, ad hoc, περίπτωση αυτής της συμβατικής υποχρέωσης αλληλεγγύης των εταίρων είναι όταν μια χώρα-μέλος απειλείται από μη μέλος. Τι πιο ξεκάθαρο; Αυτή δε η αλληλεγγύη οφείλει να είναι έμπρακτη. Όχι ευχολόγια, ούτε στις καλένδες. Εδώ και τώρα! Άμεση η απειλή, άμεση και η απάντηση. Συνεπώς, η παράλειψη της έμπρακτης στήριξης είναι σοβαρή παραβίαση της Ευρωπαϊκής Ιδρυτικής Συνθήκης. Πολύ σοβαρότερη δε παραβίαση είναι η συμπεριφορά που υποθάλπει ακόμη μεγαλύτερη επιθετικότητα του μη μέλους απέναντι σε μέλος.

Μάλιστα, κάθε Ντόκος, που κάνει μόκο εκεί που δεν πρέπει και ανοίγει το στόμα του μόνο για να μιλήσει για τον δρόμο για τα Σούσα, να μη μας πει αυτά που ξέρουμε. Οι Φρίτσηδες, ναι, έχουν πολλά οικονομικά νταραβέρια με τους παλαιούς φίλους τους και συναδέλφους στις γενοκτονίες. Οι Γερμαναράδες βελτίωσαν από άποψη κλίμακας και διοικητικής μέριμνας την «α λα Τούρκα» σφαγή στο γόνατο. Λογιστήρια, τρένα, θάλαμοι αερίων, υψικάμινοι, από δω οι υγιείς για καταναγκαστική εργασία, από κει οι άρρωστοι για σκότωμα ή πειράματα και μετά σκότωμα, χωριστά παιδιά και ενήλικοι, βγάλσιμο χρυσών δοντιών, μάζεμα τιμαλφών, ρούχων, παπουτσιών, θάνατος με τάξη και πλήρης καθετοποίηση της εξολόθρευσης αθώων, με το μέγιστο οικονομικό όφελος. Ο αλμπάνης ο Κεμάλ μόνο τα κλεψιμαίικα των δολοφονημένων και προσφύγων βούτηξε, και πούλησε και 400 τόνους οστά δολοφονημένων Ελλήνων αιχμαλώτων. Πού να κάνει προκοπή ένας κοινός μαχαιροβγάλτης;

Οι Σπανιόλοι φτιάχνουν αεροπλανοφόρο για τους Τούρκους, έχουν φάει λάχανο με το σπαθί και αρρώστιες εκατομμύρια Ινδιάνους, σφάχτηκαν γενναία και μεταξύ τους αλλά τώρα κάνουν μπίζνες με τον μπαμπά των τζιχαντιστών, ενώ οι Φρατέλοι, ως καλοντυμένοι κλεφτοκοτάδες της Ιστορίας, συνεχίζουν τον ανταγωνισμό μαζί μας. Ναι, έχουν συμφέροντα, το ξέρουμε. Μα, ακριβώς μέρος των συμφερόντων μας βάλαμε όλοι οι εταίροι στην άκρη για να φτιάξουμε τη ρημάδα την Ενωση, που αποδεικνύεται όλο και πιο προβληματική και ξεφτιλισμένη. Δεν μπορούμε να είμαστε εταίροι και να πουλάνε μαχαίρι στον Γενοκτόνο που μας απειλεί με αυτό.

Οι εταίροι μας, λοιπόν, σκουπίζουν τα παπούτσια τους πάνω στην ιδρυτική συνθήκη της Ε.Ε., γράφουν εκεί που δεν βλέπει ο ήλιος συμβατικές υποχρεώσεις, Δίκαιο και αρχές, και κοιτάνε την πάρτη τους. Η στάση τους είναι ό,τι πιο αντιευρωπαϊκό θα μπορούσε να υπάρξει, πλην του να μας επιτεθούν οι ίδιοι οι Γερμανοί, Ιταλοί, Ισπανοί κ.λπ. μαζί με τους Τούρκους, διότι όχι μόνον υποθάλπουν την κακοποιό συμπεριφορά του κράτους-συμμορίας, αλλά βλάπτουν και τα ευρύτερα συμφέροντα της Ευρώπης ως συνόλου, αλλά και τα συμφέροντα των δικών τους κρατών, αφού συνδράμουν υλικά και διπλωματικά μια εχθρική δύναμη, υπηρετούν τον ισλαμικό εποικισμό και την υπονόμευση της συνοχής και ασφάλειας των κοινωνιών μας, συντασσόμενοι μαζί με διακινητές, δουλεμπόρους και τζιχαντιστές και με τον πάτρωνά τους, τον Ερντογάν. Γερμανοί, Ιταλοί, Ισπανοί και οι κολαούζοι τους κατουράνε πάνω στους τρεις πυλώνες της Ευρώπης, την Αθήνα, τη Ρώμη και την Ιερουσαλήμ, κι εμείς κοιτάμε σαν αγελάδες τα τρένα να περνούν.

Οι εταίροι μας κοιτάνε, όπως νομίζουν, την πάρτη τους αυτοκτονώντας, οπότε ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις και να κοιτάξουμε κι εμείς τη δική μας. Η Ε.Ε. είναι ένα κουφάρι, πουτάνες που πουλάνε στους Τούρκους το μαχαίρι με το οποίο αυτοί θέλουν να τους σφάξουν. Γλείφουν τον μεγάλο τρομοκράτη, διακινητή και Γενοκτόνο χωρίς ίχνος αισθήματος κοινών συμφερόντων, κοινής ταυτότητας. Πρέπει, λοιπόν, να το πάρουμε απόφαση και να κάνουμε τα κουμάντα μας. Δική μας η ανάγκη, δικό μας και το καθήκον. Γιατί υπάρχει δρόμος, υπάρχουν σύμμαχοι μέσα στην Ευρώπη, αλλά και έξω από αυτήν. Ο Δένδιας καλά το πάει, και σε αυτά τα βήματα να βαδίσουμε.

Το Ισραήλ παρακαλά κανέναν για κυρώσεις; Τις επιβάλλει μόνο του, αυθωρεί και παραχρήμα.

Θυμάστε κανέναν προσφάτως να παραβίασε τον εναέριο χώρο του ή την ΑΟΖ του; Πήγαν οι Τούρκοι να το κάνουν ύπουλα με το «Μαβί Μαρμαρά» γεμάτο ΜΙΤατζήδες «ανθρωπιστές» και τώρα τρώνε νερόβραστο πιλάφι στον άλλον κόσμο, όπου τους περίμεναν τελικά 72 Σουδανοί μαγκλαράδες και όχι παρθένες. Έχουμε δρόμο για να φτάσουμε εκεί, αλλά πρέπει να το κάνουμε. Και το πιο μεγάλο ταξίδι ξεκινά με το πρώτο βήμα. Ας το κάνουμε γοργά και σταθερά. Ισχύς, ισχύς, ισχύς. Να ξέρουν πως θα κλάψουν οι μάνες τους.

Εξοπλισμός ως τα δόντια, συμφωνία άμεσης στρατιωτικής συνδρομής με τη Γαλλία και μεγαλύτερες αμοιβαίες δεσμεύσεις με Ισραήλ, Αίγυπτο, ΗΑΕ. Και γενναία αύξηση της θητείας χθες – πραγματικής θητείας όμως, όχι γόπινγκ και σκοπιά με τις ώρες λόγω υποεπάνδρωσης και βυσμάτων. Παράλληλα με την προώθηση των επειγόντων προγραμμάτων, όπως συστήματα anti-drones, να γεμίσουν τα στρατόπεδα, να εκπαιδευτεί ρεαλιστικά η νεολαία και, με ακόμη περισσότερα και πιο σύγχρονα όπλα, να φτιάξουμε ομαδικούς τάφους για τα Μεμέτια. Μετά, αν θέλουν, ας έρθουν και να βάλουν οι εταίρες / εταίροι μας τις Συνόδους και τα ευχολόγια εκεί που δεν βλέπει ο ήλιος…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναζητώντας τη συναίνεση του συστήματος

Είσαι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μελετάς τις εννέα δημοσκοπήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μετά...

Το Αθηναμαμπάντ

Έξω από το μίνι μάρκετ τα κρεμμύδια απλώνονται μέσα σε καφάσια στο πεζοδρόμιο. Δίπλα...

Πού βαδίζουμε;

Η Τουρκία ξεδιπλώνει μεθοδικά την επιθετικότητά της εναντίον των Κούρδων, των γειτονικών χωρών καθώς...

Το ποίημα του Κούλη Ιστανμπούλη

Η Μούσα περνώντας από το Μέγαρο Μαξίμου μύρισε ινδικά στικάκια να καίνε, είδε αγαλματίδια...

Ο ατλαντισμός διαλύει την ευρωπαϊκή ενότητα

Η Ντόρα τα είπε μια χαρά χθες στον Σκάι: ότι η Κομισιόν τα έχει...

Δύο χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο…οι τούρκοι παζάρευαν με Κίσινγκερ το μισό Αιγαίο

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις θέσεις των Τούρκων σχετικά με το μοίρασμα του Αιγαίου, πίσω...

Πατριάρχης Ιωακείμ Γ΄ ο Μεγαλοπρεπής

Ήταν κάποτε ο Πατριάρχης Ιωακείμ Γ΄ ο Μεγαλοπρεπής. Στις 25 Μαΐου του 1901 εξελέγη...

Ολιστική, φολιστική, χοληστική κ.λπ. II

Φαίνεται αδιανόητο στον Μητσοτάκη να έχουν κι άλλοι λεφτά, πλην εκείνου, ή να μην...

Εμείς να επιλέξουμε την ώρα της σύγκρουσης

Η Τουρκία γνωρίζει πως και χωρίς τα F-35, με την παραλαβή όλων των Rafale,...

Πλέον έγιναν επικίνδυνοι

Τι να το κάνω εγώ το standing ovation (χειροκρότημα στο όρθιο) του Κογκρέσου προς...

Παζαρεύει ή… θέλει σύγκρουση;

Εισαγωγική παρατήρηση: Αν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κάνει σαν μικρό παιδί και...

Οι έμποροι των εθνών

Η Eλλάς καθεύδει τον νήδυμο ύπνο και διά τις πράξεις και παραλείψεις της αποδεικνύει...

Πρωτοβουλία Μακρόν στα ανήσυχα Βαλκάνια

Επείγουσα πρωτοβουλία για τη διασφάλιση σταθερότητας στα δυτικά Βαλκάνια αναλαμβάνει ο Γάλλος πρόεδρος Εμ....

Ολιστική, φολιστική, χοληστική κ.λπ.

Από το «λεφτά υπάρχουν» περάσαμε στην ολιστική αντιμετώπιση του «λεφτά δεν υπάρχουν αλλά και...

Μητσοτάκης: «Ολιστική» ζωή και… παντεσπάνια!

Πάντοτε μου προκαλούσαν απέχθεια οι όροι «ολισμός» και «ολιστικός».Από τον Γιάννη Χ. ΚουριαννίδηΚι...

Οψοποιών μαγγανείαι

Διαβάζω σε έγκυρες ιστοσελίδες, οι οποίες συνήθως απηχούν την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο Μέγαρο...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τέλος το VIP κελί για τον Αναγνωστόπουλο – Που μεταφέρεται

Τη μεταγωγή του στις φυλακές Μαλανδρίνου περιμένει ο καθ'ομολογία...

Οι Ρώσοι ισοπέδωσαν το τελευταίο (;) εργοστάσιο που έφτιαχνε κινητήρες για τα Drones

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας με ένα χτύπημα ακριβείας...

Σοκ! Νεκρός ο Andy Fletcher των Depeche Mode!

Πέθανε σε ηλικία 60 ετών ο Andy Fletcher, ιδρυτικό...

«Χαμός και σήμερα»! Μετά την Ακρόπολη, ο ΣΚΑΪ είδε τουριστικό «χαμό» και στο Μοναστηράκι!

«Μοναστηράκι και Πλάκα; Οι πιο δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί παιδιά....

Ξεσπά η μητέρα του μικρού Ράινερ κατά του πρώην συζύγου της: «Οικογένεια μαφία» – «Ήταν βίαιος»

Το συγκινητικό μήνυμα που έστειλε στο παιδί της - «Με απείλησε με μαχαίρι, χτυπούσε τον Ράινερ», λέει στην επιστολή της

Φωτιά στο ΒΕΘ: Διασωληνωμένοι 2 νέοι άντρες – Συγκλονιστικές εικόνες από τον απεγκλωβισμό παιδιών

Στιγμές αγωνίας και τρόμου έζησαν όσοι ήταν στο κτίριο του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ