Ελευθερία χωρίς εισαγωγικά

Must Read

Μητσοτάκης: ο πρώτος πολιτικός που πούλησε αέρα! Ο φιλτραρισμένος (με μάσκα) δωρεάν. Ο άφιλτρος, χωρίς μάσκα, 300 ευρώ πρόστιμο!

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Χρυσάφι πιάνει το πολιτικό σύστημα, κάρβουνο γίνεται! Δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό, μια και κάθε έμβιο ον ή ακόμα και τα πράγματα που αποκαλούμε «άψυχα» τείνουν πάντοτε να εκδηλώνουν τη φύση τους. Αναπόδραστη μοίρα το «είναι» μας. Νόμος απαράβατος ο χαρακτήρας μας.

Το εδώ πολιτικό σύστημα αναπόφευκτα εκδηλώνει τη φύση του αναλίσκοντας όλους τους διαθέσιμους πόρους που βρίσκει στο περιβάλλον και τους μετατρέπει σε κοπριά. Από την αδηφάγο χθόνια φύση του δεν ξεφεύγουν ούτε τα άυλα, οι λέξεις. Το νόημα των λέξεων διαστρέφεται και συχνά αντιστρέφεται και η ίδια η γλώσσα, αντί να υπηρετείται, γίνεται αντικείμενο αδιάκοπων επιθέσεων – ας μην ξεχνάμε τον διά νόμου απεμπλουτισμό της ελληνικής γλώσσας (κατάργηση πολυτονικού, τρίτης κλίσης, επιβολής «δημοτικιάς» κ.λπ.).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (νομίζει ότι) τίμησε το 1821 αναθέτοντας στη… Γιάννα Αγγελοπούλου την επιστασία της κρατικής εκδοχής των εορτασμών για τα 200 έτη από το ξέσπασμα της Εθνεγερσίας. Στο ίδιο μοτίβο κινούμενος «βάφτισε» το μαζικό μπόλιασμα των Ελλήνων με το εμβόλιο της Pfizer «Επιχείρηση Ελευθερία».

Η πρώτη ανάγνωση του «παρατσουκλιού» του μαζικού εμβολιασμού είναι αναμφίβολα αρνητική. Τι σχέση μπορεί να έχει της ελληνικής καρδιάς το πύρωμα που απανθράκωσε την Οθωμανική Αυτοκρατορία πριν από δύο αιώνες με ένα εμβόλιο; Όση σχέση έχει η οικογενειοκρατία με την αξιοκρατία…

Ωστόσο, η μητσοτάκειος έμπνευση να ονοματιστεί έτσι ο μαζικός εμβολιασμός έχει και κάτι θετικό: μια έμμεση παραδοχή της αλήθειας. Η Ελευθερία (η κανονική, η εκτός εισαγωγικών) είναι το ζητούμενο σήμερα, διότι ο Μητσοτάκης μάς την έχει στερήσει. Είναι η πρώτη φορά στην ελληνική Ιστορία που συμπληρώνεις χαρτιά για να βγεις για ψώνια, να πας στον γιατρό, να πας να δουλέψεις (οι Γερμανοί στην Κατοχή απλώς απαγόρευαν τις νυχτερινές μετακινήσεις). Επίσης, ο Μητσοτάκης είναι ο πρώτος εξουσιαστής που έκανε το ακατόρθωτο: πούλησε αέρα! Αν θες να αναπνέεις αέρα με φίλτρο (με μάσκα δηλαδή), είναι δωρεάν. Ο άφιλτρος, χωρίς μάσκα, κοστίζει 300 ευρώ πρόστιμο!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Άδωνις διαφημίζει το βιβλίο του με εξώφυλλο τον… εαυτό του

Επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του «Απλά Μαθήματα Ιστορίας» θα κάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε εκδήλωση για τα 30 χρόνια...

More Articles Like This