Επανευαγγελισμός

Must Read

Διερωτάται κανείς: Εκτός της ψυχολογίας δεν υπάρχουν, άραγε, άλλες ουσιώδεις σε χριστιανούς προϋποθέσεις για να εορταστούν αληθινά Χριστούγεννα;

  • Από τον Δημήτρη Σέργιο

Δυστυχώς, στην περίεργη Ευρώπη από τη διδασκαλία του «Διαφωτισμού» των φραγκογερμανικής προέλευσης μαρξιστο-μπολσεβίκων και δώθε (σημ.: οι τελευταίοι δεν πολέμησαν το Ισλάμ, το Δωδεκάθεο ή τον Βουδισμό, πολέμησαν αποκλειστικά τον χριστιανισμό!) καθώς και από τη μονομανή διδασκαλία του σημερινού νεοφιλελευθερισμού περί των «νόμων της αγοράς» αλλοιώθηκε τόσο πολύ το μήνυμα των Χριστουγέννων, ώστε πολλοί Ευρωπαίοι έχουν ξεχάσει τι ακριβώς και πώς οφείλουμε να εορτάζουμε τα Χριστούγεννα. Φτάνουμε έτσι -μοιραία- και στην Ελλάδα.

Εκπλήσσεται κανείς παρακολουθώντας την εκτεταμένη συζήτηση που άνοιξε στα ΜΜΕ περί των τρόπων με τους οποίους θα εορτάσουν οι Ελληνες. Θα γίνουν, άραγε, και πώς ακριβώς…ρεβεγιόν; Πόσοι θα πάνε σε κάθε ξενυχτάδικο σπίτι ή διαμέρισμα; Εννιά, δεκαπέντε, είκοσι; Τι θα αγοράσουν οι ρεβεγιονάριοι… «φρίγουεϊ», έστω «κλικ αγουέι»;
Τι φαγώσιμο «τέικ αγουέι»; κ.λπ. Άντε τώρα να βρεις μέθοδο και διάθεση για να μηνυματοδοτήσεις αυτόν τον κόσμο, ότι τα Χριστούγεννα δεν είναι καραγκιόζ μπερντές.

Διατηρώ έντονη την ανάμνηση του πανελληνίως γνωστού κληρικού -προσωπικώς λίαν σεβαστού μου και αγαπητού, προσφάτως μεταστάντος- πατρός Ηλία Μαστρογιαννοπούλου.
Ο πανσέβαστος ιερεύς έλεγε στα πνευματικά του παιδιά: Οι σημερινοί Ευρωπαίοι -και εμείς οι Νεοέλληνες μαζί τους- έχουμε επιτακτική ανάγκη χριστιανικού επανευαγγελισμού!

Πρέπει να ξαναβρούμε την πίστη μας. Δώστε και εσείς, παιδιά μου, γι’ αυτό τον σκοπό κάθε ικμάδα δυνάμεως που έχετε: Στις οικογένειές σας, στον επαγγελματικό σας κύκλο, στον κοινωνικό σας χώρο. Μιλήστε, παροτρύνετε, δώστε -ιδίως- το παράδειγμά σας. Kινητοποιήστε Αρχές και εξουσίες…

Κοντεύουν κι αυτές να ξεχάσουν ποιοι είμαστε, τι ακριβώς σημαίνει το άγιο βάπτισμα και χρίσμα, που είχαμε την τιμή να λάβουμε ως ορθόδοξοι χριστιανοί… Ας ξυπνήσουμε, επιτέλους! Ας προσέξουμε τι κυοφορείται πανευρωπαϊκώς, τι φρικτές φιλοσοφικές και πολιτικές αξιώσεις προβάλλουν οι ισλαμιστές, αναβιώνει δίπλα μας ο νεο-οθωμανισμός!

Φυσικά, ο π. Ηλίας δεν ήταν μόνος. Σειρά εξαίρετων, έως θαυμαστών, Νεοελλήνων πνευματικών διδασκάλων παραστέκουν στον λαό μας στους εξαιρετικά δυσχερείς αυτούς καιρούς. Πιστεύω ότι οφείλουμε σ’ εκείνους να μεταλαμπαδεύσουμε κι εμείς οι γραφιάδες στους αναγνώστες μας τα τίμια μηνύματα που μας μετέδωσαν. Και, ιδίως, στους ηγέτες μας… Λυπάμαι να πω ότι οι τελευταίοι (όχι μόνον οι δηλωμένοι «άθεοι»!) αδιαφορούν για τις θρησκευτικές αναφορές του νεοελληνισμού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Παραλία: Η συνεργασία του Λοϊζου και του Μάρτιν θα φέρει «αναταράξεις»…

Ο Γράντος στην προσπάθειά του να σώσει τον Διονύση, τραυματίζεται και μεταφέρεται στο ιατρείο του Χάρη.Η Μαρία συγκρούεται με...

More Articles Like This