Καλά Χριστούγεννα

Must Read

«Εάν το Πάσχα είναι η λαμπρότατη του χριστιανισμού εορτή, τα Χριστούγεννα βεβαίως είναι η γλυκύτατη και συγκινητικωτάτη, και διά τούτο ανέκαθεν εθεωρήθη ως οικογενειακή κατ’ εξοχήν εορτή».

  • Από τον Χρήστο Μπολώση

Έτσι περιγράφει ο άγιος των ελληνικών γραμμάτων Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης, που σε λίγες ώρες ξημερώνει. Και αυτά λέει ο Οδυσσέας Ελύτης για τον Σκιαθίτη συγγραφέα: «Στον μισό και πλέον αιώνα που μας χωρίζει από τον θάνατο του Παπαδιαμάντη, θάπρεπε η μορφή του να είχε γίνει αγέρας. Δεν έγινε. Μια μέρα το παρελθόν θα μας αιφνιδιάσει με τη δύναμη της επικαιρότητάς του. Δεν θάχει αλλάξει εκείνο, αλλά το μυαλό μας». Αυτές τις ημέρες που πρωτόγνωρα γεγονότα σκοτεινιάζουν τον νου και την ψυχή, στρεφόμαστε στο θείο, ελπίζοντας να βρούμε γαλήνη και λύτρωση από τον ζοφερό περίγυρο. Δεν ζητάμε πολλά, αλλά ό,τι κι ο Παλαμάς: «Να ’μουν του στάβλου έν’ άχυρο, ένα φτωχό κομμάτι, την ώρα π’ άνοιξ’ ο Χριστός στον ήλιο του το μάτι!». Χρόνια πολλά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ακυρώθηκε η χθεσινή θεατρική παράσταση “Για μια Ζωή” – Τί συνέβη στον Γιάννη Τσιμιτσέλη;

Χθες, η θεατρική παράσταση του έργου των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου "Για μια Ζωή" στο θέατρο Πειραιώς 131...

More Articles Like This