Πέμπτη 17/6/2021

Αυξήσεις στους δασκάλους τώρα!

Ο κορωνοϊός και η τηλεκπαίδευση των μαθητών είχαν κι ένα καλό: Μάθαμε τι τραβούν καθημερινά οι εκπαιδευτικοί

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

O Θανάσης Βέγγος στην ταινία «Θα σε κάνω βασίλισσα» (παραγωγή του 1964) ενσαρκώνει τον ρόλο του Αντώνη Τσιλιβίκη, ο οποίος είναι παθολογικά τσιγκούνης. Θέλοντας να πληρώσει μόλις 6 δραχμές σε έναν μεταφορέα (τον ενσαρκώνει ο Γιώργος Τζιφός), του λέει ότι 6 δραχμές για δουλειά ημιώρου είναι «μια χαρά». Μάλιστα, υπολογίζει πόσο αθροίζεται ένα εξάδραχμο ανά ημίωρο, ανά οκτάωρο σε μηνιαία βάση και λέει τα εξής:

«2.880! 2.880 δραχμές παίρνει ένας γυμνασιάρχης, που έχει και 400 αρκουδόμαγκες που τον σταυρώνουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Γιατί λοιπόν εσύ έχεις την απαίτηση να παίρνεις περισσότερα από τον γυμνασιάρχη;» Από τότε οι γυμνασιάρχες είχαν να κάνουν με αρκουδόμαγκες και οι δάσκαλοι με χαριτωμένα, υπερκινητικά και φωνασκούντα παιδάκια, αλλά δεν το είχαμε πολυπάρει χαμπάρι – παρότι όλοι όσοι είμαστε γονείς όλο και κάτι είχαμε… υποπτευθεί.

Η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης (το περιβόητο webex, όπως λένε και τα όχι και τόσο ελληνίζοντα υπουργεία μας) μάς έδωσε την ευκαιρία να δούμε τι τραβάνε οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.

Ε, όχι! Αν είναι έτσι τα πράγματα στη διδασκαλική καθημερινότητα, καλύτερα ανασφάλιστος μούτσος σε γκαζάδικο-σκυλοπνίχτη, σε δρομολόγιο ανοιχτά της Σομαλίας, παρά να παλεύεις κόντρα στις βουλήσεις και τις παρορμήσεις των παιδιών. Αυτά τα χαριτωμενούλια έχουν τόση ενέργεια, πείσμα και φωνή για να ρίξουν νοκ άουτ μια μεραρχία κομάντος, όχι μόνο έναν κακοπληρωμένο δάσκαλο.

Μεγάλη η χάρη των δασκάλων και των καθηγητών, που αντέχουν τόση βαβούρα και προσπαθούν υπό αντίξοες συνθήκες να κάνουν τη δουλειά τους και να μάθουν τα παιδιά μας ήθος και γράμματα.

Δέκα χιλιάδες ευρώ να παίρνανε τον μήνα, πάλι λίγα θα ήταν…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ