Αυξήσεις στους δασκάλους τώρα!

Must Read

Ο κορωνοϊός και η τηλεκπαίδευση των μαθητών είχαν κι ένα καλό: Μάθαμε τι τραβούν καθημερινά οι εκπαιδευτικοί

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

O Θανάσης Βέγγος στην ταινία «Θα σε κάνω βασίλισσα» (παραγωγή του 1964) ενσαρκώνει τον ρόλο του Αντώνη Τσιλιβίκη, ο οποίος είναι παθολογικά τσιγκούνης. Θέλοντας να πληρώσει μόλις 6 δραχμές σε έναν μεταφορέα (τον ενσαρκώνει ο Γιώργος Τζιφός), του λέει ότι 6 δραχμές για δουλειά ημιώρου είναι «μια χαρά». Μάλιστα, υπολογίζει πόσο αθροίζεται ένα εξάδραχμο ανά ημίωρο, ανά οκτάωρο σε μηνιαία βάση και λέει τα εξής:

«2.880! 2.880 δραχμές παίρνει ένας γυμνασιάρχης, που έχει και 400 αρκουδόμαγκες που τον σταυρώνουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Γιατί λοιπόν εσύ έχεις την απαίτηση να παίρνεις περισσότερα από τον γυμνασιάρχη;» Από τότε οι γυμνασιάρχες είχαν να κάνουν με αρκουδόμαγκες και οι δάσκαλοι με χαριτωμένα, υπερκινητικά και φωνασκούντα παιδάκια, αλλά δεν το είχαμε πολυπάρει χαμπάρι – παρότι όλοι όσοι είμαστε γονείς όλο και κάτι είχαμε… υποπτευθεί.

Η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης (το περιβόητο webex, όπως λένε και τα όχι και τόσο ελληνίζοντα υπουργεία μας) μάς έδωσε την ευκαιρία να δούμε τι τραβάνε οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.

Ε, όχι! Αν είναι έτσι τα πράγματα στη διδασκαλική καθημερινότητα, καλύτερα ανασφάλιστος μούτσος σε γκαζάδικο-σκυλοπνίχτη, σε δρομολόγιο ανοιχτά της Σομαλίας, παρά να παλεύεις κόντρα στις βουλήσεις και τις παρορμήσεις των παιδιών. Αυτά τα χαριτωμενούλια έχουν τόση ενέργεια, πείσμα και φωνή για να ρίξουν νοκ άουτ μια μεραρχία κομάντος, όχι μόνο έναν κακοπληρωμένο δάσκαλο.

Μεγάλη η χάρη των δασκάλων και των καθηγητών, που αντέχουν τόση βαβούρα και προσπαθούν υπό αντίξοες συνθήκες να κάνουν τη δουλειά τους και να μάθουν τα παιδιά μας ήθος και γράμματα.

Δέκα χιλιάδες ευρώ να παίρνανε τον μήνα, πάλι λίγα θα ήταν…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Ξανά σε πλήρη λειτουργία μετά από 13 χρόνια

H δεξαμενή Νο3, μετονομάστηκε σε «Σταύρος Νιάρχος», ενώ είχε προηγηθεί η μετονομασία της Νο2 σε «Στρατής Ανδρεάδης» και της Νο1 σε «Γιάννης Γουλανδρής»

More Articles Like This