13/8/2022

Η αναξιοπιστία γεννά καχυποψία

Δημοσίευση:

Με προβλημάτισε πολύ η σύνθεση του κόσμου που δείχνει μεγάλες επιφυλάξεις για το εμβόλιο.

  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη

Ξεκινούν από συνωμοσιολόγους, οπαδούς ψεκασμένων θεωριών και πελάτες πολιτικών αρκουδιαραίων, που εμπορεύονται Πατρίδα, υγεία, τη μάνα τους την ίδια, αλλά είδα με έκπληξη και άλλους, όχι μόνο σοβαρούς ανθρώπους, αλλά πολίτες που τους γνωρίζω, με συνεπή πατριωτική στάση στα εθνικά θέματα και με γνώση και μόρφωση άνω του μέσου όρου. Και αλήθεια με προβλημάτισε, όταν είδα ανθρώπους που αγαπώ, σέβομαι ή που απλά γνωρίζω πως έχουν γνήσια αγάπη για τον τόπο και λογική σε τόσα ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα να αντιδρούν μερικές φορές ακόμη και με σχεδόν βίαιο, λεκτικά, τρόπο.

Με την πρώτη κατηγορία δεν θα ασχοληθώ – είναι «πελάτες» συγκεκριμένων πολιτευομένων, που δεν μπορούν να έχουν ανταγωνισμό στο στιλ Γκρούεζα. Τι είναι, όμως, αυτό που γεννά τόση αμφισβήτηση, καχυποψία ή και άρνηση περί του κορωνοϊού σε ανθρώπους που σε τόσα άλλα τους νιώθω ώμο με ώμο μαζί μου στα ελληνοτουρκικά, στο Λαθρομεταναστευτικό – εισβολικό, στη στάση απέναντι στην αριστερή και τη φιλελέδικη ανομία; Η απάντηση άναψε μέσα στο μυαλό μου σαν ξαφνικός εκτυφλωτικός προβολέας.

Η αναξιοπιστία και το σερί ιστορικών αποτυχιών και προδοσιών της παρακμιακής ψευτοελίτ που μας κυβερνά είναι που γεννά την καχυποψία και την άρνηση.

Πώς να πιστέψει εύκολα όλος ο λαός πως αυτοί που απέτυχαν σε τόσα άλλα, που πρόδιδαν και ξεπούλαγαν σε τόσα άλλα, θα δείξουν ικανότητα και πατριωτισμό στην πανδημία; Κύπρος, ξεπούλημα στο ψευτομακεδονικό, λεηλασία της χώρας από την πολιτική ελίτ, τους εκδότες «νταβατζήδες» και το όλο σύστημα της μεταπολιτευτικής Κλεπτοκρατίας, μνημονιακή εγχείρηση της κοινωνίας με αλυσοπρίονο και τους μηχανισμούς του κρατισμού, του στημένου παιχνιδιού αλώβητους, αφελληνισμός της Παιδείας, θεσμική και πολιτική διευκόλυνση του ισλαμικού εποικισμού, επιδότηση όχι των γεννήσεων αλλά των εκτρώσεων και της υπογεννητικότητας, πλήρης παράδοση της Παιδείας και του δημόσιου λόγου στους μηδενιστές ανθέλληνες, τεμενάδες στη γερμανοκρατούμενη γραφειοκρατία των Βρυξελλών και των αυτοκτονικών φιλοϊσλαμικών και αντιευρωπαϊκών πολιτικών της, διατήρηση του καρκινώματος των συνδικαλιστών του Δημοσίου, με τους άχρηστους και με πλαστά πτυχία αλώβητους, όλα αυτά και άλλα πώς να μη δημιουργούν τουλάχιστον καχυποψία σε ικανό κομμάτι της κοινής γνώμης;

Δημοφιλείς ειδήσεις  Voucher ή επίδομα

Όπως η ψευτοελίτ μάς πρόδωσε σε τόσα άλλα, άλλα σκεφτόταν, άλλα έλεγε και άλλα έκανε, έτσι κι εδώ, στην πανδημία, δημιουργείται σε αρκετούς αμφισβήτηση για τις προθέσεις των κυβερνώντων και τα αποτελέσματα των πολιτικών τους. Βρέθηκα έτσι σε κάποιες περιπτώσεις να μαλώνω με ανθρώπους που θεωρώ συναγωνιστές, που έχουν τουλάχιστον όση έγνοια έχω κι εγώ για την Πατρίδα και που έχουμε βρεθεί μαζί σε τόσα ζητήματα, μαχητικά απέναντι στους Αποστόλους του Μαρασμού.

Οι αποτυχημένες μεταπολιτευτικές ηγεσίες, λοιπόν, έχουν την κύρια ευθύνη και για την πλειονότητα όσων δεν εμπιστεύονται τις πολιτικές και τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αρκετοί πολίτες λένε το απλό: «Γιατί να εμπιστευτούμε αυτούς που λειτουργούν ως χρήσιμοι ηλίθιοι του Ερντογάν, των διακινητών και των ισλαμιστών μαφιόζων του; Αυτοί θα μας σώσουν;»

Όσο παράδοξο και αν φαίνεται σε κάποιους, ακόμη και η διεφθαρμένη ψευτοελίτ έχει ανάγκη να νικήσουμε την πανδημία. Όχι φυσικά από τον ανύπαρκτο πατριωτισμό της ή γιατί τους έπιασε ο πόνος για την υγεία και ζωή των πολιτών. Απλά γιατί, εάν ο θάνατος ρημάξει τη χώρα, θα ρημάξει η οικονομία, θα ρημάξει η χώρα και θα χάσουν την εξουσία. Και, εάν χάσουν την εξουσία, θα χάσουν τα κλειδιά του ταμείου. Θα χάσουν το μαγαζί, το οποίο νέμονται δεκαετίες τώρα 10 σόγια. Πολιτική φεουδαρχία είναι το πολίτευμά μας, με de facto κληρονομική διαδοχή. Παραδόξως, λοιπόν, και αυτοί οι φεουδάρχες καίγονται να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τον επιτυχή και μαζικό εμβολιασμό, που θα προσφέρει μαζική ανοσία στον πληθυσμό. Ας απαλλαγούμε από τον κίνδυνο, και πάλι θα λογαριαστούμε με αυτούς που αναγκάζονται να θέλουν το καλό του συνόλου, διότι αλλιώς θα χάσουν το κεφάλι τους και το λουφέ. Η συζήτηση είναι παλιά και πάντα υπάρχει η καχυποψία του ανθρώπου απέναντι σε οτιδήποτε καινούργιο. Ο κόσμος απαλλάχθηκε από την ευλογιά με το εμβόλιο, και τότε η διαδικασία λεγόταν δαμαλισμός και κάποιοι έλεγαν πως θα γίνουμε… μοσχάρια. Δεν γίναμε, και η ευλογιά έγινε παρελθόν. Το σύνολο των γιατρών και νοσηλευτών της Δημόσιας Υγείας δεν μετέχει σε καμία συνωμοσία κατά του λαού -από τα σπλάχνα του οποίου προέρχεται-, υπηρετώντας, αντί για την υγεία των πολιτών, ξένα συμφέροντα και μια προδοτική ψευτοελίτ. Τα μέτρα σε πολλές περιπτώσεις είναι τραγέλαφος, όπως η ανόητη απαγόρευση του κυνηγιού.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Τι συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι

Ο Κυριάκος και η Μαρέβα στην Πάρνηθα με τα ποδήλατα και τις μηχανές Εντούρο δεν κολλάνε, αλλά κολλάει ο φίλος μου ο Γιώργος αν βγει στο βουνό με τον σκύλο του. Θα τους κολλήσουν οι μπεκάτσες ή οι λαγοί; Υπάρχουν όμως τα αδιαμφισβήτητα μέτρα που βοηθούν, ήτοι οι μάσκες και οι αποστάσεις, η αποφυγή του συνωστισμού, για οποιονδήποτε λόγο, το συχνό πλύσιμο και η απολύμανση, και φυσικά ο εμβολιασμός, είτε με το νέου τύπου εμβόλιο είτε με το «παραδοσιακό».

Δεν είμαι ειδικός. Θα κάνω όποιο έρθει πρώτο, θα εμπιστευτώ τους ειδικούς, τους γιατρούς των νοσοκομείων μας, συχνά από λαϊκές οικογένειες, που δεν θα ήθελαν ποτέ να βλάψουν τους συγγενείς, γείτονες και φίλους τους.

Πρέπει να τελειώσουμε με αυτό, ώστε η χώρα να επιστρέψει στην κανονικότητα και να αναμετρηθούμε ενωμένοι με τους εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς μας, οι οποίοι υπάρχουν, απειλούν και δεν μπαίνουν σε αναστολή λόγω Covid.

Δικηγόρος, πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ www.neadexia.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Voucher ή επίδομα

Τελευταία έχουμε κατακλυστεί από pass και vouchers για fuel, για Covid, για energy, power,...

Τι συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι

Η συνάντηση των ηγετών Ρωσίας - Τουρκίας, λίγες ημέρες μετά τη συνάντησή τους στην...

Να κρατήσουμε ζεστό τον φόβο των Τούρκων

Το «Αβδούλ Χαμίντ Χαν», το ερευνητικό πλοίο των Μεμέτηδων, φέρει το όνομα ενός διαβόητου...

Ένοικος στο Μαξίμου επιλεκτικής γνώσης!

Όλοι οι πρωθυπουργοί της δεξιάς και της κεντροδεξιάς παράταξης, από το τέλος του Β΄...

Ευθυνόφοβη κυβέρνηση

Τα υπερεθνικά διευθυντήρια, γνωστά τοις πάσι διά τον χρόνιο μισελληνισμό τους, μισούν θανάσιμα τον...

Αλλαγή πλεύσης…

Στις 10 Ιουνίου του τρέχοντος έτους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι πρότεινε στον...

Παρακολουθήματα παρακολουθήσεων

Είναι γεγονός πως σε κάθε εποχή η οποιαδήποτε εξουσία φρόντιζε να παρακολουθεί και να...

Διπλωματικός συναγερμός στην Αθήνα

Αν κρίνω από όσα διαβάζω στα ρεπορτάζ έγκριτων συναδέλφων του διπλωματικού ρεπορτάζ, τότε η...

Μας κορόιδεψε… ευθέως!

Μονάχα ένας επαγγελματίας γλείφτης, κόλακας και ξιπασμένος αυλικός σαν τον Αδωνι Γεωργιάδη, που θρέφεται...

Γιατί ο δημόσιος βίος δηλητηριάστηκε από τις υποκλοπές!

Εξεταστική για την ΕΥΠ από το 2015, με αφορμή τις καταγγελίες Λαφαζάνη για παγίδευση...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτός είναι ο 29χρονος που σκότωσε τον πεθερό του – Ο 80χρονος πατέρας είχε πάει να «σώσει» την κόρη του

Οξύθυμος ο δράστης, δημιουργούσε φασαρίες - Ο ηλικιωμένος είχε πάει να απομακρύνει την κόρη του και το εγγόνι του

Τον σακάτεψε στο ξύλο – Μπουνιές μετά από τροχαίο στη Σαντορίνη

Αποτρόπαιες σκηνές βίας εκτυλίχθηκαν στα Φήρα της Σαντορίνης μετά...

H Πόπη Μαλλιωτάκη είναι αποφασισμένη να μην ξαναφορέσει σουτιέν

Η Πόπη Μαλλιωτάκη, διαθέτει έναν λογαριασμό στο Instagram με...

Η Λουπέσκου, ο Τράγκας και το μυστικό βουτηγμένο στο… αίμα!

Η Αντζυ Λουπέσκου, η διακεκριμένη ερευνήτρια της μεταφυσικής, ψυχολόγος,...

Τραγωδία στο Πολεμικό Ναυτικό: Αντιπλοίαρχος πέθανε ξαφνικά εν ώρα υπηρεσίας

Το Πολεμικό Ναυτικό θρηνεί τον ξαφνικό χαμό του Αντιπλοιάρχου...

Προσοχή: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για το προσεχές τριήμερο

Έντονη αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, κυρίως...

Αυτός είναι ο 50χρονος που έριξε οξύ στην πρώην σύζυγό του – «Το έκανα γιατί είχαμε οικονομικές διαφορές»

Τι φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς όταν τελικά «λύγισε» και ομολόγησε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Voucher ή επίδομα