Η καμήλα και ο Κολοκοτρώνης

Must Read

«Καμήλα είναι ένα άλογο που σχεδιάστηκε από επιτροπή». Αλέξανδρος Ισιγώνης (1906-1988), σχεδιαστής αυτοκινήτων

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο σερ Αλέξανδρος Ισιγώνης θα μείνει στην Ιστορία και για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη του θρυλικού Μίνι Κούπερ, αλλά και για την εναρκτήρια φάση του παρόντος. Με οκτώ λέξεις περιέγραψε σχεδόν όλες τις επιτροπές, όλου του κόσμου, καθώς και την ποιότητα του… έργου τους.

Μία από τις πολλές επιτροπές είναι κι αυτή που έδωσε το κράτος στην κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου. Την έδωσε για να φανεί ότι δι’ αυτής θα γιορτάσουμε κι εμείς η «πλεμπ» (γουστόζικια λέξη που σημαίνει «πλέμπα» και την οποία ενίοτε χρησιμοποιεί η αρθρογράφος της «δημοκρατίας» Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου) το 1821 και θα κατανοήσουμε «τα μηνύματά του». Ποιος θα μας τα πει τα μηνύματα; Μα η επιτροπή της κυρίας με τα πολλά λεφτά. Αυτοί ξέρουν καλύτερα, αυτούς διόρισε η κυρία, που διόρισε ο Κυριάκος, αυτοί θα μας τα ορμηνέψουν.

Δεν πά’ να φώναζαν οι κακοί εθνικιστές του παρελθόντος «Τούρκος μη μείνει στον Μωρηά μηδέ στον κόσμον όλο»; Δεν πά’ να κραύγαζαν «για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία»; Η επιτροπή της κυρίας λεφτούς ξέρει καλύτερα και θα μας τα πει και θα μας τα δείξει για να μας διδάξει. Λίγη πράσινη ανάπτυξη, κλιματική αλλαγή, να καταργήσουμε τα πλαστικά καλαμάκια στον φραπέ, ισότητα, κατανόηση, ενσωμάτωση των μισθοφόρων του Ιμπραήμ από την κοινωνία του Μεσολογγίου κι όλα καλά. Βάλε κι έναν Σαββόπουλο με τα ντρίγκι ντρίγκι του, βάλε και μια χορογραφία αισθαντική κι αραχνοΰφαντη σαν αυτή του 2004 κι είμαστε εντάξει. Πάει κι αυτό, πέρασε, και πολλά φιλιά στο σπίτι και του χρόνου να ΜΗ μας ξανάρθουν.

Για να μη λέμε πολλά: Καμία Επιτροπή δεν πρόκειται να μας πει πώς θα νιώσουμε απέναντι στο θαύμα του 1821. Δεν θα περιμένουμε καμία κυρία λεφτού να μας υποδείξει πώς να αντιμετωπίζουμε την υπόθεση της ελευθερίας και του αδιάκοπου και ανειρήνευτου πολέμου εναντίον του προαιώνιου εχθρού, της Τουρκίας. Να μην αφήσουμε τα όσια των οσίων στα χέρια επιτροπών.

Είναι υπόθεση όλων το 1821.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This