Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Η Ελλάδα του 2021

Mε αφορμή αφίσα που συνδέεται με την επιτροπή για τα 200 έτη από την Ελληνική Επανάσταση, η οποία παρουσίαζε μια ιδιαίτερα στρεβλή εικόνα για το τι είναι η πατρίδα μας σήμερα και βάσει ποιων ανθρώπων πορεύτηκε τον 20ό και τον 21ο αιώνα, γράφω τα παρακάτω.

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Η Ελλάδα του 2021 είναι ο 25χρονος από το Αιγάλεω που εργάζεται ως γκαρσόν στο Βερολίνο. Η Ελλάδα του 2021 είναι η 30χρονη απόφοιτος νηπιαγωγός, που δουλεύει baby sitter στο Λονδίνο. Η Ελλάδα του 2021 είναι ο 28χρονος μηχανικός που δουλεύει σε εργοτάξιο στην Ολλανδία.

Η Ελλάδα του 2021 είναι η 27χρονη απόφοιτος Παντείου που δουλεύει σε μπρασερί στο Παρίσι. Η Ελλάδα του 2021 είναι 600.000 παιδιά μορφωμένα ηλικίας 20-35 ετών που άφησαν την χώρα από το 2010 ως σήμερα, και προσφέρουν τις όποιες υπηρεσίες τους, εξειδικευμένες ή όχι, σε ξένους τόπους.

Η Ελλάδα του σήμερα είναι η αντικατάσταση των 600.000 αυτών Ελληνόπουλων από αλλοεθνείς και ξένους που κατοικούν πλέον παράνομα και με επιδόματα στην πατρίδα αυτών των παιδιών. Η Ελλάδα του 2021 δεν είναι η Ελλάδα των «αφροΕλλήνων» ή των «ισλαμοΕλλήνων», είναι η Ελλάδα της πολιτικής κλίκας που έδιωξε τη νεολαία από τον τόπο της. Τέλος η Ελλάδα του 2021 είναι η Ελλάδα ενός ατελέσφορου lockdown που σαρώνει ό,τι είχε μείνει ασάρωτο την τελευταία δεκαετία. Γι’ αυτήν την Ελλάδα της υπογεννητικότητας και των εξοντωτικών εισφορών προφανώς δεν θα μιλήσει κανένας.

Η άστοχη αφίσα της Επιτροπής για το 1821 μάς ένωσε όλους τους Ελληνες και θυμηθήκαμε τους πανάρχαιους δεσμούς αίματος που έχουμε, το DNA με τις μυθικές ρίζες του από τα βάθη των χιλιετιών.

Το όμαιμον ακούστηκε με βόμβο δυνατό, το πρώτο συστατικό του Έθνους μας κατά τον Ηρόδοτο («όμαιμον»: ίδιο αίμα, «ομόγλωσσο»: μια γλώσσα, «ομότροπο»: ίδιες παραδόσεις, «ομόδοξο»: η επικρατούσα θρησκεία). Γι’ αυτό και μόνο, για τον ηχηρό αυτό βόμβο που αφύπνισε αρκετούς, ευχαριστώ την Επιτροπή για τον εορτασμό του 1821. Ένωσε τους Ελληνες.

Όλοι μαζί είπαμε το προφανές: το μέλλον μας δεν είναι να είμαστε απόγονοι Αφρικανών ή Ασιατών, δεν είμαστε «νέοι πατριώτες», όπως ευαγγελίζεται η ορθοπολιτική ελιταρία, αλλά οι πιο παλαιοί πατριώτες του πλανήτη, και στοχεύουμε να παραμείνουμε με την ίδια αναλλοίωτη στόφα που είχαν και οι εξ αίματος πρόγονοί μας στο διάβα των επόμενων αιώνων.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑ

Φαήλος Κρανιδιώτης
Φαήλος Κρανιδιώτης
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ