Η μεγάλη γιορτή της ελευθερίας

Must Read

Τιμούμε το ’21 χωρίς να περιμένουμε τίποτε από το κράτος και τους δημοσιοσχετίστες φιλήκοους των ξένων

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Η Εκκλησία της Ελλάδος κυκλοφόρησε τηλεοπτικό σποτ για τη δική της συνεισφορά στη δημιουργία αποθεματικού ιστορικής μνήμης και τη δέουσα απότιση φόρου τιμής στους ήρωες και τους μάρτυρες του 1821. Οι εντυπώσεις από το σποτ είναι θετικές, αν και λάμπουν διά της απουσίας τους οι λέξεις Τουρκία, Τούρκοι, Οθωμανοί, Ισλάμ. Επίσης, η μουσική επένδυσή του… παραείναι κλισαρισμένα «δυτική». Οπτικοποιημένος φόρος τιμής στο 1821 χωρίς να δονείται ο αέρας από τον παλμό της παραδοσιακής μουσικής μπορεί να θεωρηθεί και λειψός. Πάντως, η ματιά της Εκκλησίας στο σποτ ήταν ευρύχωρη, σαφέστατα ελληνορθόδοξη αλλά και γενναιόδωρη – ακόμα και τον Κοραή χώρεσε!

Η Εκκλησία της Ελλάδος θα κάνει, όπως ανακοινώθηκε, 260 δράσεις (εκδόσεις, συνέδρια, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις) για τα 200χρονα από το 1821. Αυτά προτείνονται ανεπιφύλακτα, μια και όσο άτονη και άνευρη ηγεσία κι αν έχει η Εκκλησία, ιδρυτής και βασιλέας της είναι ο ίδιος ο Χριστός. Αρα, μπορούμε να εμπιστευόμαστε ακόμα κι αν δεν ταυτιζόμαστε με ορισμένες επιλογές προσώπων από την Ιερά Σύνοδο. Αλλά κι εκτός από την Εκκλησία της Ελλάδος, μέσα στο 2021 θα γίνουν πολλές αξιόλογες εκδόσεις, εκδηλώσεις , ομιλίες, ντοκιμαντέρ και ημερίδες για το 1821. Επενδύστε χρόνο και χρήμα σε αυτές. Όλοι οι Ελληνες που αγαπούν στ’ αλήθεια του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία θα συμμετέχουν στη γιορτή, καθένας με τον τρόπο του, και δεν περιμένουν τίποτε από το κράτος και τους δημοσιοσχετίστες φιλήκοους των ξένων.

Ημερολόγιο – Αγιολόγιο 2021 από τις εκδόσεις Πελασγός. Αυτή η έκδοση ημερολογίου είναι αφιερωμένη στα 200χρονα από το ξέσπασμα της Εθνεγερσίας, του τιτάνιου Αγώνα των προπατόρων μας, που έσπασαν και για λογαριασμό μας τις αλυσίδες που μας είχαν περάσει οι Τούρκοι. Οι προσωπογραφίες των ηρώων έχουν γίνει από τον Σπύρο Ζαχαρόπουλο, την καλλιτεχνική δημιουργία του ημερολογίου υπογράφει η Ευφροσύνη Γιαννάκενα και την έκδοση επιμελήθηκε η Ελίνα Μαστέλλου – Γιαννάκενα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

109 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων: Πολιτικές εκδηλώσεις και πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Για την τουρκική ηγεσία μέχρι και σήμερα είναι τα «Γεγονότα του 1915», μια φράση που αντικατοπτρίζει την πάγια άρνηση...

More Articles Like This