Το ΜΕΤΡΟ και τα… «αποβράσματα»

Must Read

Περνάς την κάρτα σου από το μηχάνημα και με την άκρη του ματιού σου βλέπεις τον συμπολίτη που έχει κολλήσει από πίσω σου, και διακριτικά… κάνει πως σκανάρει και εκείνος κάτι… Αμέσως μετά, ακολουθεί ο ήχος παραβίασης της αυτόματης πόρτας του μηχανήματος (true story – καθημερινά).

Ναι! Ο δρόμος για την ελευθερία είναι ορθάνοιχτος, «ξεγέλασες το σύστημα» για ακόμη μια φορά!

ΜΠΡΑΒΟ!

Ναι! Είσαι τόσο υπερήφανη και υπερήφανος πλέον, που θα πρέπει να το κάνεις tweet, post… ακόμη και insta story!

Τι; Όχι;

Γιατί άραγε δεν μοιράζεσαι με κανέναν αυτό το κατόρθωμα; Γιατί κάνεις πως μιλάς στο τηλέφωνο ή περιμένεις κάποιον, μέχρι να εμφανιστεί ένας συμπολίτης -από αυτές κι αυτούς που κάνουν τη «χαζομάρα» και αγοράζουν εισιτήριο και κάρτα- για να «χωθείς» από πίσω… και να βγεις στο «δρόμο της ελευθερίας»; Γιατί ντρέπεσαι;

Στην πένα είσαι… με τα ακουστικά σου, τα αρώματα σου, το τετραπύρηνο (και βάλε) κινητό σου -για το οποίο πληρώνεις για τα dataχρυσάφι-, αλλά για τη μετακίνηση; Τίποτα; Για εσένα είναι δωρεάν!

Γιατί είναι δωρεάν; Γιατί μπορείς!

Ξέρεις πότε δεν θα μπορείς; Όταν εκφυλιστούν τόσο τα ΜΜΜ… που θα έρθει να τα αγοράσει για «μισό κιλό φέτα», ο «σωτήρας επενδυτής»… που είδε την «επιχειρηματική ευκαιρία».

Τότε, ξέρεις τι θα αλλάξει; Αν όχι, θα σου πω εγώ τη «μαντεψιά» μου:

1) Η τιμή του εισιτηρίου και των καρτών (προς τα πάνω… για να γίνει «βιώσιμη η επιχείρηση»)

2) Ο αριθμός των εργαζομένων (προς τα κάτω… για να γίνει «βιώσιμη η επιχείρηση»)

3) Η συχνότητα των δρομολογίων, η ποιότητα των συρμών/οχημάτων και η καθαριότητα (για τον λόγο που αναφέρω στο 2 -ανάμεσα σε άλλους-)

Και τελευταίο και καλύτερο…:

4) Οι πλαστικές πόρτες που σε αφήνουν σήμερα να περάσεις, θα γίνουν «γκιλοτίνες»… και έστω ότι καταφέρεις και περάσεις από αυτές (όχι αρτιμελής λογικά), θα έχει και ακροβολισμένουςελεύθερους σκοπευτές!

Τότε μάλλον, θα πληρώνουμε όλες και όλοι το εισιτήριο και την κάρτα μας, μιας που δεν θα έχουμε επιλογή!

Πριν σας χαιρετήσω και σας ευχαριστήσω που φτάσατε μέχρι αυτό το σημείο την ανάγνωσή σας… παρακαλώ μην πέσετε στην παγίδα του «μίσους» που καλλιεργείται τόσο «γλυκά» στα κοινωνικά δίκτυα (μαζί με τον φόβο).

Μην πείτε… «και τι γίνεται με αυτούς που δεν έχουν»; «Ρε, τι γράφει αυτός»;

Για τις ευαίσθητες και ευπαθείς ομάδες, έχει προνοήσει το κράτος. Δωρεάν ή μειωμένα εισιτήρια (που έτσι κι αλλιώς είναι από τα φθηνότερα στην Ευρώπη). ΑΜΕΑ, άνεργοι, παιδιά, έφηβοι, συνταξιούχοι, στρατιώτες κ.ά.

Για τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες; Ποια είναι η δικαιολογία;

Θα μας γυρίσει μπούμερανγκστραβά αρμενίζουμε κυρίες και κύριοι!

Γ.N. Αδαμόπουλος
Photo: Konstantinos Tsakalidis – SOOC 

Υ.Γ.: Και ναι, το άρθρο γράφτηκε με αφορμή τον άστοχο χαρακτηρισμό του Κ. Καραμανλή (τον οποίο, σε 2ο χρόνο, «μάζεψε»)… αλλά ας κοιτάξουμε στον καθρέφτη εμάς και τις δικές μας πράξεις… και ας αναλογιστούμε μια φορά, για αλλαγή… τις συνέπειές τους!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαφωνία Κολυδά για την κακοκαιρία: Δεν ισχύει το όνομα «Gori»

Άλλη μια κόντρα μεταξύ μετεωρολόγων καταγράφεται με αφορμή την παρούσα κακοκαιρία με σφοδρές βροχοπτώσεις στην χώρα. Ο Θοδωρής Κολυδάς,...

More Articles Like This