Αλλοεθνείς με ρόλο στο στράτευμα

Must Read

Είδα ένα βίντεο πριν από λίγες μέρες, το οποίο με στενοχώρησε πάρα πολύ και αισθάνθηκα ντροπή:

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Αλβανικής καταγωγής έφεδροι υπαξιωματικοί, νεαροί δηλαδή που υπηρετούν τη θητεία τους στον Ελληνικό Στρατό έχοντες βαθμό λοχία ή δεκανέα, έναν ρόλο που τους επιτρέπει να δίνουν διαταγές και παραγγέλματα, φέρεται ότι έπραξαν μια άκρως ντροπιαστική πράξη. Είχαν μπροστά τους μια ίλη (λόχος) Τεθωρακισμένων στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), περίπου 40 νεαρούς στρατιώτες, υπό τις διαταγές τους και μιλώντας οι ίδιοι αλβανικά στην κάμερα, υπερηφανευόμενοι πως θα «καψονάρουν» τους Ελληνες φαντάρους, έδωσαν παραγγέλματα στον λόχο να φωνάξει τα αλβανικά ονόματά τους, τα οποία, απ’ ό,τι κατάλαβα, έχουν κάποια σχέση με την εγχώρια αλβανική ραπ σκηνή της μουσικής.

Το συγκεκριμένο γεγονός με γέμισε θλίψη, γιατί τα Ελληνόπουλα παλικάρια, που τα μεγαλώνουμε με κόπο και με ιδιαίτερη τιμή τα στέλνουμε να υπηρετήσουν την πατρίδα στο στράτευμά μας, χρησιμοποιήθηκαν εξευτελιστικά από αλλοεθνείς συναδέλφους τους για την προαγωγή μιας αλβανικής υποκουλτούρας της νεανικής μουσικής. Το συγκεκριμένο γεγονός διερευνάται από το Γενικό Επιτελείο Στρατού όσον αφορά τη γνησιότητά του (μη τυχόν είναι κάποιου είδους προβοκάτσια), αλλά, έπειτα από ερωτήσεις που έκανα προσωπικά σε στρατιωτικούς στον κύκλο μου, έμαθα με απογοήτευση ότι είναι εύκολο πλέον να έχει αλλοεθνής ρόλο υπαξιωματικού στον Στρατό μας. Επειδή υπηρέτησα ως έφεδρος λοχίας στις Ειδικές Δυνάμεις το 1998, γνωρίζω πολύ καλά την πρόσβαση που έχει σε ιδιαίτερα ευαίσθητες και απόρρητες πληροφορίες ένας υπαξιωματικός, καθώς και τα δικαιώματα που απορρέουν από τον ιεραρχικό ρόλο του να διατάζει τους φαντάρους.

Πιστεύω ότι, βάσει αυτού του ατυχούς συμβάντος με τους Αλβανούς, πρέπει να δοθεί το έναυσμα στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) να επαναπροσδιορίσει τους κανονισμούς επιλογής έφεδρων βαθμοφόρων στις Ενοπλες Δυνάμεις μας και να εισάγει επίσημα το δίκαιο του αίματος (jus sanguinis) ως αναγκαίο προαπαιτούμενο για την επιλογή τους. Δηλαδή, να έχουν μητέρα ή πατέρα Ελληνα, όπως ακριβώς ορίζεται και ως προαπαιτούμενο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας, βάσει του άρθρου 31 του Συντάγματός μας: «Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να εκλεγεί όποιος έχει από πατέρα ή μητέρα ελληνική καταγωγή». Στις ιδιαίτερα περίπλοκες καταστάσεις που ζούμε με γειτονικές εχθρικές χώρες, οφείλουμε να θωρακίσουμε απόλυτα τον Στρατό μας από κάθε είδους αδυναμία.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η στιγμή που ξεκινά η επίθεση των χούλιγκαν εναντίον των ΜΑΤ έξω από το «Μελίνα Μερκούρη»

Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει την στιγμή κατά την οποία ξεκινά η επίθεση των χούλιγκαν εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ έξω...

More Articles Like This