Σάββατο 19/6/2021

Λάθος παιχνίδι σε λάθος γήπεδο

Να κάνουμε μήνυση, να φτιάξουμε κόμμα, να βγούμε στην τιβί. Πόκα με σημαδεμένη τράπουλα στη λέσχη του αντιπάλου

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

O Αλέξης Τσίπρας τον Δεκέμβριο του 2015, τον καιρό της πολιτικής ηγεμονίας του, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Oμάδα του κόμματός του είχε πει αυτάρεσκα και με αυτοπεποίθηση που πρόδιδε αλαζονεία: «Τα σκυλιά ουρλιάζουν, αλλά το καραβάνι προχωρά». Δηλαδή, σε απλά ελληνικά, ότι εκείνος θα έκανε βρέξει χιονίσει το δικό του, ό,τι κι αν έλεγαν οι πολλοί. Το είπε και το έκανε. Μόνταρε την άθλια συμφωνία των Πρεσπών σε πείσμα των Ελλήνων που διαφώνησαν, διαδήλωσαν, έφαγαν ξύλο και χημικά από τα ΜΑΤ.

Τελικά όχι μόνο υπεγράφη η συμφωνία των Πρεσπών, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έλεγε ότι διαφωνούσε με αυτήν, παλεύει για την εφαρμογή της. Κι όλοι εμείς, στον ρόλο των «σκυλιών», «γαβγίζαμε» και το «καραβάνι» πέρασε. Κι όλες οι προσπάθειες μαζικές, ατομικές, δικαστικές, πολιτικές, έπεσαν στο κενό.

Για να εξηγούμεθα. O,τι κακό σχεδιάζουν να γίνει σε βάρος μας θα γίνει και θα συνεχίσει να γίνεται – αν εμείς επιμένουμε να βαδίζουμε στο ωραιότατο μονοπάτι των ελπίδων, των διαψεύσεων και των μάταιων αγώνων, που μας έχουν σχεδιάσει εκείνοι που κερδίζουν και στα μονά και στα ζυγά.

Γι’ αυτό ο τρόπος και ο «τόπος» της εναντίωσης σε ό,τι αντιστρατεύεται τις παραδοσιακές αξίες και τα εθνικά συμφέροντα πρέπει να αλλάξουν. Οι δικαστικές προσφυγές στα εθνικά δεν θα έχουν καμία τύχη, όπως δεν είχαν μέχρι τώρα για τα Μνημόνια, το κερατόσημο Βενιζέλου στη ΔΕΗ, τον ΕΝΦΙΑ, τις Πρέσπες κ.ά. Ας μην ξεχνάμε ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που ψηφίστηκε με 261 ψήφους για το αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, προέρχεται από το δικαστικό σώμα.

Η ουσιαστική αντίσταση στη Νέα Τάξη ξεκινά από την οικογένεια. Η μεταλαμπάδευση των αξιών στα παιδιά μας, η προσωπική βελτίωση εκάστου, η αλληλεγγύη μεταξύ των ομοφρονούντων και η εγκατάλειψη κάθε ελπίδας προς τρίτους «σωτήρες» αποτελούν καλή βάση εκκίνησης μιας ουσιαστικής προσπάθειας αλλαγής πορείας – αν αυτή είναι εφικτή και στον βαθμό που μπορεί να αλλάξει η πορεία προς τον γκρεμό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ