Δευτέρα 21/6/2021

Ένα ψήφισμα για την πατρίδα

Μεγάλος ο καημός της ελίτ για τον Κουφοντίνα. Να ’χαν έστω τον μισό για όλα τα υπόλοιπα θέματα της χώρας…

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Το να είσαι πανεπιστημιακός δεν είναι αμελητέο. Κατευθύνεις, τουλάχιστον εν μέρει, το συλλογικό όχημα προς μια κατεύθυνση. Η Πολιτεία αναθέτει στην επίβλεψή σου την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Αυτό σημαίνει ότι μεριμνάς για τις επιστημονικές γνώσεις και το περιεχόμενο των ιδεών με τις οποίες θα απασχοληθούν για πολύ καιρό οι νόες των νέων ανθρώπων. Οι πανεπιστημιακοί έμαθαν για τις μεταγωγές του Κουφοντίνα από τη μια φυλακή στην άλλη και ευαισθητοποιήθηκαν και συνυπέγραψαν κείμενο.

Καλό θα ήταν κάποιος να μας υποδείξει κείμενό τους για τους συγγενείς του Μομφεράτου, του Ρουσέτη, του Αξαρλιάν, του Μάτη, του Αγγελόπουλου, του Αθανασιάδη-Μποδοσάκη, του Μπακογιάννη, του Στιούαρτ, του Βρανόπουλου, του Περατικού, του Σόντερς, για όλα τα σπίτια που έκλεισαν από τον Κουφοντίνα. Κι αν δεν τους περισσεύουν πόνος και ενδιαφέρον για τους «λίγους», μήπως θα έπρεπε να τους περισσέψει για τους πολλούς; Ο λόγος γίνεται για τους Έλληνες που έχουν πέσει θύματα γενοκτονιών, πογκρόμ και ποικίλων διακρίσεων στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Η Σμύρνη, ο Πόντος, η Πόλη, η Βόρεια Ηπειρος, τα Κατεχόμενα στην Κύπρο κι ένα σωρό άλλες περιοχές με ανθρώπους που κατεσφάγησαν, πόνεσαν, διώχθηκαν επειδή μιλούσαν ελληνικά και ήταν χριστιανοί ορθόδοξοι μάλλον έχουν περάσει απαρατήρητες από τους εν λόγω καθηγητές και τις καθηγήτριες. Ενα ψήφισμα για την πατρίδα δεν τους περίσσεψε. Ο χρόνος τους, καθώς φαίνεται, είναι λίγος και πολύτιμος, και δεν τον διαθέτουν για… τέτοια.

Είναι προφανές ότι το πρόβλημα δεν το έχουν οι καθηγητές και οι καθηγήτριες. Η ηλικία τους είναι προχωρημένη, ο χαρακτήρας τους διαμορφωμένος και οι αντιλήψεις τους παγιωμένες. Δεν μπορεί κάποιος να περιμένει από εκείνους τίποτε άλλο, παρά στήριξη στον Κουφοντίνα. Το πρόβλημα, πάλι, το έχουν οι πολλοί. Επιδιώκουν μια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που θα απευθύνεται στις ανάγκες της κοινωνίας, πληρώνουν για αυτήν από το υστέρημά τους και λαμβάνουν Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που αγωνιά -τουλάχιστον σ’ ένα μεγάλο κομμάτι της ελίτ της- για το καλώς έχειν του Κουφοντίνα. Ούτως έχουσιν τα πράγματα εν Ελλάδι…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ