Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2022

Διώξτε την μπίχλα από την Παιδεία

Δημοσίευση:

Η ανακοίνωση της Συνόδου των Πρυτάνεων κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας έβγαλε μια άθλια ανακοίνωση. Αντίθετοι στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία, αντίθετοι στη βαθμολογική βάση, αντίθετοι στο κλείσιμο άχρηστων σχολών, αντίθετοι σε όλα αυτοί που στην ουσία είναι συνεργοί στην αθλιότητα.

  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη

Η κυβέρνηση οφείλει να τους γράψει στα παλιά της τα παπούτσια. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να παγώσει η Κόλαση που φτιάξανε μαζί με τους μπάχαλους και τα κομματόσκυλα -κομματόσκυλα και μερικοί από αυτούς- μη χάσουν φράγκα, προνόμια, καρέκλες. Και για όποιον θεωρεί πως υπερβάλλω, ρωτώ για πολλοστή φορά: Aυτοί που κουμαντάριζαν διά του αυτοδιοίκητου τα πανεπιστήμια τόσα χρόνια πόσους φοιτητές και φοιτήτριες τιμώρησαν πειθαρχικά;

Αυτοί που είχαν στείλει πρύτανη στο νοσοκομείο ύστερα από ξυλοδαρμό, αυτοί που είχαν χτίσει άλλον πρύτανη, αυτοί που είχαν δείρει καθηγητές, φοιτητές, που είχαν διαλύσει ή διαταράξει συνελεύσεις, συνεδριάσεις της Συγκλήτου, αυτοί που άδειασαν σκουπίδια στη σοφή καράφλα του Φορτσάκη, αυτοί που έσπασαν, βρόμισαν τοίχους, οργάνωσαν και έκαναν καταλήψεις παραπέμφθηκαν πειθαρχικά; Τιμωρήθηκαν, αποβλήθηκαν από το πανεπιστήμιο έστω κάποιοι, έστω ένας; Εάν ναι, ζητώ συγγνώμη, απολογούμαι και θα πάρω τα μέλη της Συνόδου των Πρυτάνεων έναν έναν, μία μία, πάνω στην πλάτη μου, να τους κάνω βόλτα τιμητικώς γύρω από τα μαυρισμένα και ταλαιπωρημένα κτίρια του ΕΜΠ στην Πατησίων. Επειδή όμως υποψιάζομαι πως όλοι αυτοί οι κόκκινοι, ροζ ή παρδαλοί τραμπούκοι πέρασαν αβρόχοις ποσί τη φασιστική αλητεία τους και δεν τιμωρήθηκαν, ουδείς και ουδεμία έχασε τη φοιτητική ιδιότητα, δεν θα χρειαστεί να κοψομεσιαστώ παίρνοντας γύρα καλικούτσα (έτσι λέμε οι Αρβανίτες το ιππαστί – καβάλα στην πλάτη) το αγλάισμα του ακαδημαϊκού κόσμου.

Είδα και τον Φορτσάκη σε κάτι δηλώσεις. Ούτε αυτός θέλει Αστυνομία – θέλει να τα κουμαντάρουν μόνοι τους τα πράγματα αυτοί που τόσα χρόνια αυτώσανε τα αυτά. Φαίνεται πως ίσως του άρεσαν τα σκουπίδια που τον έλουσαν. Η κυβέρνηση πρέπει απλά να αδιαφορήσει, να μην ακούσει ούτε λέξη από αυτούς που αυτοδιοικούνταν τόσες δεκαετίες και έκαναν ορισμένα πανεπιστήμια χαβούζες εκφασισμού, θερμοκήπια μηδενιστών. Δεν μπόρεσαν τόσα χρόνια να υπερασπιστούν τους πανεπιστημιακούς χώρους ούτε καν από την μπίχλα που κουβαλάει η αριστερίλα όπου πάει. Φάνηκαν κάποιοι από αυτούς ανίκανοι να τηρήσουν τη στοιχειώδη ευπρέπεια και καθαριότητα των χώρων. Οταν δεν μπορείς να κρατήσεις καθαρά δυο ντουβάρια, μου θες και αυτοδιοίκητο; Με τα δικά μας τα λεφτά; Όχι. Η κυβέρνηση λοιπόν να τους γράψει εκεί που δεν βλέπει ο ήλιος -δεν τους πέφτει λόγος για την ασφάλεια- και στα άλλα ζητήματα να τους μαζέψει τα λουριά.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Γιατί πας στη Μακεδονία, Αλέξη;

Να κλείσει τις άχρηστες σχολές, όπου μπαίνουν αγράμματοι με 4 και 5 μέσον όρο, και τους στρατολογούν κομματόσκυλα και κακοποιές οργανώσεις, και πληρώνει αυτές τις χαβούζες αγραμματοσύνης και τραμπούκων ο λαός. «Επιστήμονες» που μπαίνουν με κάτω από τη βάση; Σοβαρολογείτε, ρε καραγκιόζηδες; Οταν γράφεις 2 και 3 στις εισαγωγικές για το πανεπιστήμιο, δεν χρειάζεσαι θέση στο πανεπιστήμιο και πανεπιστημιακούς καθηγητές να σε διδάξουν. Τσάπα χρειάζεσαι, φτυάρι, να μπεις κάλφας σε κάναν μάστορα ή σε καμιά επαγγελματική σχολή, να βοηθήσεις τους γονείς σου στα χωράφια, να βγάλεις κάνα μεροκάματο, που ίσως είναι πιο κερδοφόρο από το να παριστάνεις τον άνεργο λόρδο με πτυχίο στα 40 στη «Σχολή Μεταμαρξιστικής Πρέφας και Κνησμού Ορχεων».

Θέλεις να πίνεις μπίρες και να σε πληρώνει ο πατέρας σου 12 χρόνια για να κάνεις παρέα με αναρχοκομμούνια μετά τις 12 που ξυπνάς; Κάν’ το στο σπίτι σου, να γλιτώσει ο πατέρας σου τα νοίκια σε άλλη πόλη, και μετά μπορείς να πουλήσεις και τα μπουκάλια, να πάρεις παπί, για να δουλέψεις ντελιβεράς, που είναι τίμια δουλειά και έχει άνθηση εσχάτως. Την κάνουν και άλλοι, που ήταν όντως καλοί μαθητές, μπήκαν σε σχολές με αληθινό αντικείμενο και πήραν και πτυχίο στην ώρα του. Η βάση εισαγωγής να γίνει το αυτονόητο, το 10, με άριστα το 20, και να αφήσουν τις σαχλαμάρες για βάσεις που θα ορίζουν οι σχολές. Ό,τι αφεθεί να το ορίσουν μόνοι τους θα σημαίνει αδιατάρακτη συνέχεια της παρακμής. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε άχρηστους καθηγητές, που θα υποκρίνονται πως διδάσκουν άχρηστους φοιτητές σε σχολές-τουβλοποιεία.

Η τεχνική – επαγγελματική εκπαίδευση, το να εκπαιδεύουμε καλούς τεχνίτες, ξυλουργούς, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, μηχανικούς αυτοκινήτων, οικοδόμους, σε οτιδήποτε χειρωνακτικό, τεχνικό, αγρότες, είναι ένα τεράστιο και παντελώς εγκαταλειμμένο ζήτημα.

Έχουμε ανοίξει ένα τεράστιο πηγάδι χωρίς πάτο και πετάμε μέσα χρήμα των φορολογουμένων και νέους ανθρώπους. Ο καλός τεχνίτης, π.χ, στους Γερμανούς, στους Αγγλοσάξονες, στους Σκανδιναβούς, στους Ιάπωνες, είναι ένα πολύ αξιοσέβαστο πρόσωπο. Σε άλλες χώρες, τα παιδιά που δεν το έχουν με τις Επιστήμες παίρνουν τον δρόμο τους ήδη μετά το Γυμνάσιο, στα 15 τους, μέσα από ένα σοβαρό και συγκροτημένο σύστημα επαγγελματικής, τεχνικής παιδείας και κατάρτισης. Έτσι μαθαίνουν κάτι στα σοβαρά, εξειδικεύονται και παίρνουν τη θέση τους στην παραγωγή και την κοινωνία, και οι πιο καλοί συχνά φτάνουν στη μεσαία ή και στην ανώτερη τάξη, διότι γίνονται επιχειρηματίες του κλάδου τους και κερδίζουν πολλά χρήματα.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Οι λαοί απαντούν στον Κουτσούμπα

Εδώ, η Αριστερά θέλει ακόμη και τον πιο κουμπούρα να παριστάνει τον φοιτητή Κολοκυθολογίας για να στρατολογεί τον μηδενιστικό στρατό της. Αυτό πρέπει να τελειώσει. Και δυο τζάμπα συμβουλές: Ψηφίστε ιδιώνυμα αδικήματα για όλες τις καφρίλες, βανδαλισμούς, σωματικές επιθέσεις κ.λπ. που γίνονται στα πανεπιστήμια για να υπάρχουν τα νομικά όπλα καυτηριασμού της κακοφορμισμένης πληγής στα ΑΕΙ, εφαρμόστε αυστηρό πειθαρχικό δίκαιο, διαγράψτε τους «αιώνιους» φοιτητές, βάλτε από την αρχή την κανονική Αστυνομία και συντρίψτε το αριστερό παρακράτος πάση δυνάμει.

Άλλως, θα αναγκαστεί η κανονική Αστυνομία να επέμβει από την πρώτη μέρα για να σώσει την άοπλη Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημίων από τους κανιβάλους που υποθάλπουν η Αριστερά και ανάξιοι διδάσκοντες. Διότι, εάν τους στείλετε μέσα ντυμένους Στρουμφάκια και να κρατάνε γαρίφαλα, απλά θα τους λιντσάρουν – και έχουν κι αυτοί μανάδες, δεν φυτρώνουν στα λάχανα. Πάρτε πίσω στην εξουσία του κράτους τα πανεπιστήμια, αγνοήστε τις κραυγές των αναξίων και επιόρκων, απολύστε τους, κλείστε άχρηστες σχολές, επανιδρύστε τις υπόλοιπες και καταστείλτε άτεγκτα και μαζικά τους τραμπούκους, που θα θελήσουν να εμποδίσουν την εφαρμογή του Νόμου.

Μόλις πάνε οι πρώτοι/ες φυλακή, απολέσουν διά βίου τη φοιτητική ιδιότητα και για πρώτη φορά τους καταλογιστούν οι ζημιές, μετά οι υπόλοιποι αυτής της μικρής, αλλά ολοκληρωτικής μειοψηφίας θα παίζουν τσιγκολελέτα με την ουρά στα σκέλια και σε λίγο θα εκλείψουν παντελώς. Εάν γίνουν όλα μισά, διστακτικά, ενοχικά, θα χαθεί άλλη μια ευκαιρία, και οι Απόστολοι του Μαρασμού θα αποθρασυνθούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι θέλουν να γίνουν οι σχολές μακροχρόνιο πεδίο κοινωνικού πολέμου, και σε αυτόν θα οδηγήσουν τα ημίμετρα και τα «τσιριμπίμ, τσιριμπόμ» στις αποφάσεις. Κόψτε τους τον βήχα μια κι έξω, και για πάντα.

Κανένα έλεος στους υπερασπιστές της ανομίας, της βίας και της κατασπατάλησης φόρων των πολιτών στα πανεπιστήμια. Όχι αύριο – χθες!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι λαοί απαντούν στον Κουτσούμπα

Οι εφιάλτες αρχίζουν σαν κακόγουστα αστεία κι έπειτα θεριεύουν. Αυτό συνέβη και με τη...

Γιατί πας στη Μακεδονία, Αλέξη;

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να επισκεφθεί σε αυτή τη συγκυρία...

Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και το Κατάρ

Λίγο έλειψε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛ. σε ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο να αναγορεύσει...

Το μεγάλο ψέμα του ΚΚΕ

«Το πρόβλημα είναι ότι εμείς πήραμε απόφαση στις 17 του Νοέμβρη, στις 16 ή...

Η γλώσσα ως όχημα αλυτρωτισμού

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών...

Το κουρδικό «αγκάθι» στην Τουρκία

Τρόμος έχει πιάσει τον Ερντογάν και τους άλλους ισλαμοναζί της κυβέρνησης ΑΚΡ-ΜΗΡ και του...

Δόξα και τιμή στον Σαμουήλ και στα παλικάρια του

Σαν χθες, στις 3 Δεκεμβρίου 1944, ξεκίνησε μια από τις πιο μαύρες σελίδες της...

Αρπάζουν πλέον και… κτήματα!

Θυμάστε μήπως τον Μαρκ Ρούτε, έναν Ολλανδό πρωθυπουργό, που παρέα με τον συμπατριώτη του,...

«Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη»

Κατάρ συνέχεια. Το ότι το Μουντιάλ του Κατάρ είναι ίσως το πιο «χαριτωμένο» (για...

Στις Βρυξέλλες το μυστικό των εκλογών

Για τον προσδιορισμό του χρόνου διεξαγωγής των εθνικών εκλογών πρέπει να συνυπολογίζουμε έναν παράγοντα...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Βόμβα» από Αμερικανό επιστήμονα: Ο νέος κορωνοϊός κατασκευάστηκε και διέρρευσε από τη Γουχάν με ευθύνη των ΗΠΑ!

Μια γενετικά τροποποιημένη ασθένεια που κατασκευάστηκε με αμερικανικά κεφάλαια...

Σέρρες: Παιδί γνωστού γιατρού ο 11χρονος που σκοτώθηκε μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο – Τι οδήγησε στην τραγωδία

Συντετριμμένος ο πατέρας του παιδιού - «Διαφωνούσα με το έργο» λέει ο διευθυντής του σχολείου

Στο γηροκομείο η Ρένα Κουμιώτη – Δεν ξέρει ότι πέθανε ο γιος της

Στο Γηροκομείο Αθηνών, σε διπλανά δωμάτια με τη μεγάλη...

«Χειροβομβίδα» από τον καθηγητή Βιοχημείας Κωνσταντίνο Πουλά: «Ο ιός ήταν προσπάθεια πειραματική και συνεργάζονταν και Έλληνες»

Υποστήριξε ακόμα ότι δεν μπορεί να χτιστεί τείχος ανοσίας και πως οι μαζικοί εμβολιασμοί προκαλούν μεταλλάξεις

Θεσσαλονίκη: Ρομά και αντιεξουσιαστές σπέρνουν το χάος, διαμαρτυρόμενοι για τον τραυματισμό του 16χρονου από αστυνομικό

Ραγδαίες εξελίξεις με τον δράστη - Διατάχθηκε ΕΔΕ σε βάρος του και τέθηκε σε διαθεσιμότητα

Κατάθεση σοκ από την Εβελίνα Παπούλια: «Ο Φιλιππίδης μου έδειξε τα γεννητικά του όργανα»

«Προσπάθησε να με αρπάξει στο καμαρίνι» περιέγραψε στο δικαστήριο η γνωστή ηθοποιός

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ