Δύο χρόνια μετά

Must Read

Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την 25η Ιανουαρίου 2019 όταν η Βουλή επικύρωσε τη λεγόμενη Συμφωνία των Πρεσπών με μια υβριδική πλειοψηφία 153 ψήφων.

  • Από τον Γιάννη Χ. Κουριαννίδη

Χρησιμοποιώ εδώ τον όρο «υβριδική» όχι με τη δεδομένη κομματική και πολιτική σύνθεση αυτής της πλειοψηφίας, αλλά με την κυριολεκτική σημασία του, αυτή δηλαδή που είχε κάποτε στην ελληνική γλώσσα, δηλαδή στην ελληνική κοσμοθεώρηση, τουτέστιν της ύβρεως έναντι των θεών.εν προκειμένω της ύβρεως έναντι της Ιστορίας μας και της κληρονομιάς μας.

Σημειωτέον ότι στις 153 ψήφους αυτής της πλειοψηφίας συμπεριλαμβάνονταν και κάποιων βουλευτών που καμαρώνουν παράλληλα ως εκπρόσωποι των συμφερόντων μιας άλλης χώρας, κάτι που πολλαπλώς το έχουν εκφράσει και αποτυπώσει σε δημοσιεύματα, αναρτήσεις αλλά και με τις εν γένει πρακτικές τους. Δεν κακίζω αυτούς, αφού έπραξαν και πράττουν σύμφωνα με ό,τι επιτάσσει η συνείδησή τους.

Αυτοί που είναι υπόλογοι ενώπιον της Ιστορίας και του Ελληνισμού είναι οι υπόλοιποι. Τόσο αυτοί που ξεπούλησαν το όνομα της Μακεδονίας μας εκχωρώντας εθνικότητα και γλώσσα στους σφετεριστές της Ιστορίας μας, δρώντας σύμφωνα με τις εμμονικές ιδεοληψίες τους, όσο και αυτοί που σήμερα ανέχονται και εφαρμόζουν τις διατάξεις αυτής της ντροπιαστικής συμφωνίας, επικαλούμενοι μάλιστα τον πατριωτισμό των Ελλήνων!

Ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο facebook έγραψε: «Η Βόρεια Μακεδονία, που σήμερα γεννήθηκε, θα είναι μια φίλη χώρα. Σύμμαχος και συμπαραστάτης της Ελλάδας στις προσπάθειές της για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη συνανάπτυξη στην περιοχή».

Πόσο φίλη και συμπαραστάτης μας είναι το είδαμε όλο αυτό το διάστημα που δεν προχώρησε στην παραμικρή κίνηση εφαρμογής των διατάξεων αυτής της επαίσχυντης συμφωνίας. Μια συμφωνία που είχε μια οδυνηρή παρενέργεια, να αναβιώσουν δηλαδή πτυχές του βουλγαρικού εθνικισμού στην περιοχή μας, όταν πρόσφατα η γειτονική μας χώρα μπλόκαρε τις ενταξιακές διαδικασίες των Σκοπίων στην Ε.Ε., επικαλούμενη το ιστορικό γεγονός της μη ύπαρξης μακεδονικής γλώσσας και μακεδονικής εθνικότητας. Και λέω «οδυνηρή παρενέργεια», διότι αφήσαμε την υπεράσπιση αυτού του αδιαμφισβήτητου γεγονότος στη Βουλγαρία, για να το διατυπώσει υπό τη δική της στρεβλή οπτική, ότι δηλαδή οι Σκοπιανοί είναι όλοι Βούλγαροι!

Νιώθω την ανάγκη σήμερα να αποτίσω φόρο τιμής σε όλους όσοι αντιστάθηκαν στην προσπάθεια υλοποίησης αυτής της προδοτικής συμφωνίας. Και αντιστέκονται ακόμη! Και αυτοί, δυστυχώς, δεν βρέθηκαν σε βουλευτικά έδρανα. Βρέθηκαν στους δρόμους και στις πλατείες όλης της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού, κατά εκατομμύρια, βροντοφωνάζοντας το αυτονόητο για τη Μακεδονία μας. Μιαν αλήθεια, δηλαδή, που ποτέ δεν έγινε σεβαστή από ανθρώπους που διαχειρίστηκαν και που διαχειρίζονται τις τύχες της πατρίδας μας.

Τιμή, λοιπόν, σε όλους τους συμπατριώτες μας που είπαν το μεγάλο ΟΧΙ τη στιγμή που έπρεπε και με τον τρόπο που έπρεπε. Και όχι εκ του ασφαλούς, ύστερα από χρόνια, όταν θα προσπαθούν ίσως κάποιοι να δικαιολογήσουν τη στάση τους.

Δύο χρόνια μετά, ο Ελληνισμός δεν ξεχνά, όπως δεν ξέχασε εδώ και δεκαετίες, όταν κάποιοι άλλοι στο παρελθόν, ανάλογης νοοτροπίας και επιδιώξεων, το είχαν προεξοφλήσει, θέτοντας ως χρονικό όριο εθνικής μνήμης τα 10 έτη! Αυτό και μόνο δείχνει πόσο ξεκομμένοι και μακρινοί είναι όλοι αυτοί από τη λαϊκή βούληση και τις εθνικές επιταγές. Οι Έλληνες όμως θα είναι εδώ, για να τους το υπενθυμίζουν συνεχώς.

*Δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική» [email protected]

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βαλτιμόρη: Σε 2 – 4 εβδομάδες η έκθεση για τα αίτια του δυστυχήματος – βρέθηκε το «μαύρο κουτί»

Όπως όλα δείχνουν, βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του πλοίου «Dali», που το βράδυ της Δευτέρας έπεσε πάνω στη γέφυρα...

More Articles Like This