Η δύναμη των πράξεων με ονοματεπώνυμο

Must Read

Μία επώνυμη καταγγελία αδικοπραξίας μπορεί να γκρεμίσει ένα «πανίσχυρο» σύστημα, σαν να πρόκειται για πύργο από τραπουλόχαρτα

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Η εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου αλλά και η νέα που μαθεύτηκε, της Ζέτας Δούκα, που κατήγγειλε τον Γιώργο Κιμούλη για σωματική και λεκτική βία, απέδειξαν στους Ελληνες -πέρα από την ουσία εκάστης υποθέσεως- κάτι που θα έπρεπε ήδη να γνωρίζουν: την ισχύ της αποκάλυψης, της επώνυμης καταγγελίας, τη σημασία τού να σηκώνει το ανάστημά του ένας άνθρωπος απέναντι σε κάποιον που θεωρείται ισχυρός.

Οι συνταγές κάθε φαύλης εξουσίας που επιθυμεί να παρατείνει τον βίο της έχουν ως κύριο υλικό τη σιωπή. Το πέπλο σιωπής υφαίνεται ως εξής: με τη δημιουργία πλέγματος συνενοχής, που εξασφαλίζει τη σιωπή των δραστών, την προβολή της ανυπέρβλητης ισχύος της ώστε να επιβάλλεται καθεστώς σιωπής στους πολλούς, που νομίζουν ότι είναι ανήμποροι, και την εξαγορά σημαντικού τμήματος των ενημερωτικών μέσων ώστε να σιωπήσουν εκεί που οφείλουν, εξ επαγγέλματος και εκ καθήκοντος, να μιλούν και να αποκαλύπτουν.

Οι πολίτες έχουν πειστεί ότι η φωνή ενός ανθρώπου δεν έχει σημασία (λησμονώντας, οι χριστιανοί, την περίπτωση του Αποστόλου Παύλου, που εξάπλωσε την πίστη μας πεζοπορώντας μέχρι τον προορισμό του και… μιλώντας).

Η πραγματικότητα διαψεύδει την πεσιμιστική άποψη. Η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου έφερε τα πάνω κάτω στην αθλητική ομοσπονδία της και η καταγγελία της Ζέτας Δούκα λειτούργησε απελευθερωτικά για πολλούς και πολλές ομότεχνούς της, οι οποίοι πήραν σαφή θέση για όσα συμβαίνουν στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο ένας έχει τεράστια σημασία – αρκεί να λειτουργεί στο φως του ήλιου και με το θάρρος της γνώμης του. Από όσα έχουν συμβεί ως τώρα διαπιστώνουμε ότι μια επώνυμη καταγγελία έχει πολλαπλάσια δύναμη και αποτελεσματικότητα απ’ όση έχουν εκατομμύρια ανώνυμες μπουρδίτσες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και μικροκουτσομπολιά σε διάφορους χώρους (από καφενεία μέχρι φουαγιέ θεάτρων).

Ας φανταστούμε, λοιπόν, τι θα μπορούσε να συμβεί, αν άνοιγε το στόμα του έστω ΕΝΑΣ από τον χώρο της πολιτικής και μιλούσε ΕΠΩΝΥΜΩΣ για λαδώματα, συναλλαγές κάτω από το τραπέζι και προδοσίες…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τεχνάσματα «φίμωσής του» στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη καταγγέλλει ο Άκης Τσελέντης

Με μια ανάρτηση... ποταμό, ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης, ο οποίος στις Ευρωεκλογές 2024...

More Articles Like This