Πώς να ξεχρεώσουμε μέσω Κίνας

Must Read

Όσα ακολουθούν φαντάζουν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ωστόσο, αυτή την εποχή η πραγματικότητα συχνά ξεπερνά κάθε φαντασία…

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Το φέσι της πατρίδος επί φιλελεύθερου Μητσοτάκη, έπειτα από έναν σκασμό μνημόνια, πλησιάζει τα 400 δισ. Όσο συνεχίσει να μας σώζει ο κληρονόμος της πρωθυπουργίας μαζί με τον Άδωνη Γεωργιάδη που λουκετιάζει εύκολα την αγορά και το καμαρώνει κιόλας (με την αρωγή των «ειδικών», που θεωρούν προσωπική προσβολή προς εκείνους τις ελευθερίες μας), θα βλέπουμε το χρέος να σκαρφαλώνει σε πρωτόγνωρα ύψη. Δεν απέχουμε πολύ από οικονομικό «κανόνι» και μνημονιάρα χειρότερη από εκείνην του Γιωργάκη.

Τι μπορεί να γίνει σε βάθος χρόνου γι’ αυτό; Να μας σώσει το ιππικό – και σ’ αυτή την περίπτωση ιππικό είναι η κόντρα ΗΠΑΚίνας για την πλανητική κυριαρχία.

Οι Αμερικανοί όση δύναμη διαθέτουν την έχουν στρέψει προς την κατεύθυνση της τιμωρίας της Κίνας για τη διασπορά της πανδημίας του κορωνοϊού. Η μεθόδευση δεν θα διαρκέσει μερικά εικοσιτετράωρα, αλλά κάποια έτη. Κάπου προς το τέλος, ωστόσο, της διαδικασίας, ταυτόχρονα με τις ειδήσεις, τις εκτιμήσεις, τα νέα και τις πολιτικές τοποθετήσεις για την ανάγκη σύστασης διεθνούς δικαστηρίου για την πλανητική καταστροφή που επέφερε ο κορωνοϊός θα αρχίσουν να ακούγονται και διάφορα μυθώδη ποσά, τα οποία θα ζητηθούν ως αποζημιώσεις από χώρες και συνασπισμούς χωρών. Θα επιδιωχθεί πάση θυσία να τιμωρηθεί η Κίνα για την υπόθεση του Covid-19 και το «πρόστιμο» που θα της επιβληθεί να είναι τέτοιο, που θα τη γονατίσει για αρκετές δεκαετίες. Φυσικά, δεν θα της ζητηθεί να καταβάλει σε… μετρητά το πρόστιμο, αλλά να διαγράψει χρέη χωρών προς αυτήν. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο του 2020 η αμερικανική οφειλή προς την Κίνα υπολογιζόταν σε 1,07 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Ένα βήμα προς την παραπάνω κατεύθυνση είναι η έναρξη της έρευνας των εμπειρογνωμόμων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την προέλευση του κορωνοϊού. Πήγαν στην Κίνα και ξεκίνησαν (στις 28 Ιανουαρίου 2021) το ψαχούλεμα. Αν «καμπανιάσουν» την Κίνα μεγαλοπρεπώς (σε 5-6 χρόνια και βάλε), όλο και καμιά φουντίτσα από το δικό μας φέσι μπορεί να κοπεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 13 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μπορεί να είστε υπέρ του διαλόγου και της ανταλλαγής απόψεων, αλλά ενδέχεται κάποιες φορές να νιώσετε ότι απειλούνται...

More Articles Like This