Ας δει ο Μητσοτάκης τι κάνουν στο Ισραήλ

Must Read

Την ώρα που ο καθηγητής Νίκος Σύψας δηλώνει ευθαρσώς «αν ήταν στο χέρι μου, θα τα έκλεινα όλα για δύο εβδομάδες» και η κυβέρνηση ετοιμάζει, καταπώς φαίνεται, για την Αττική ακόμη σκληρότερο lockdown, στο Ισραήλ των 9.000.000 ανθρώπων η κυβέρνηση Νετανιάχου έχει προχωρήσει στον εμβολιασμό του 40% του πληθυσμού!

  • Από τον Βασίλη Βέργη

Και πολύ σύντομα όχι μόνο θα έχουν εμβολιαστεί άπαντες, αλλά θα υπάρχει και πλεόνασμα εμβολίων!

Αυτό θα πει «Επιστροφή στη Ζωή», όπως έχει ονομάσει το πρόγραμμα εμβολιασμού ο Νετανιάχου, και όχι «Να μείνουν οι πολίτες στο σπίτι και να ρίξουμε εκατομμύρια ευρώ στην τηλεδιαφήμιση», όπως έπραξαν ο Μητσοτάκης και ο Πέτσας.

Τι έκανε η κυβέρνηση του Ισραήλ; Πολύ απλά πήγε σε απευθείας συζητήσεις με τις φαρμακευτικές και εξασφάλισε εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κυρίως από τη Pfizer αλλά και από τις Moderna και AstraZeneca, οι παραδόσεις των οποίων βρίσκονται στον δρόμο και θα (υπερ)καλύψουν το β΄μέρος του εμβολιασμού του πληθυσμού. «Μα θα πληρώσουν περισσότερα» θα ισχυριστεί κάποιος «συνήγορος» της ελληνικής κυβέρνησης. Προφανώς θα προτιμά να παίρνει την «ελεημοσύνη» των 530 ευρώ από το κράτος παρά να κάνει αμέσως το εμβόλιο και να επιστρέψουν οι ζωές μας στην κανονικότητα.

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσκολλημένος στην «κοινή πολιτική» της Ευρωπαϊκής Ένωσης -της Γερμανίας, δηλαδή, η οποία διατάζει-, παρακολουθεί τον εμβολιασμό στη χώρα μας να γίνεται με ταχύτητα χελώνας, σε αντίθεση με τα λουκέτα της αγοράς τα οποία μπαίνουν σε ρυθμό πολυβόλου. Οι άνθρωποι της εστίασης ετοιμάζονται να του παραδώσουν τα… κλειδιά των μαγαζιών τους μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, αφού όχι μόνο δεν έχει να τους δώσει μια πραγματική αχτίδα φωτός για το άμεσο μέλλον, αλλά ούτε καν γνωρίζει να τους πει κάτι για την… επόμενη μέρα! Γιατί οι «εξυπνάδες» του Άδωνη δεν λογίζονται ως απάντηση…

Μια πολιτική αστεία, η οποία έχει το εξής χαρακτηριστικό: έδωσαν πριν από λίγες ημέρες το ΟΚ για να ανοίξουν τα μαγαζιά και να υποδεχθούν κόσμο με το «click in shop», αλλά μόλις είδαν από τις εικόνες των καναλιών τον κόσμο που ξεχύθηκε στην Ερμού, το γύρισαν έντρομοι στο γνωστό εύκολο… άσμα περί «ατομικής ευθύνης των πολιτών». Η δική τους ευθύνη για την παντελή απουσία σοβαρού πλάνου χάνεται στα βάθη των… δελτίων!

Να σας θυμίσω ότι στα μέσα Ιανουαρίου υπήρχαν αρκετά δημοσιεύματα, προϊόντα ρεπορτάζ, τα οποία στηρίζονταν σε κυβερνητικούς κύκλους και ανέφεραν ότι είναι πολύ πιθανό ένα πρώτο άνοιγμα της εστίασης μέσα στον Φεβρουάριο. Κάποιοι μάλιστα είχαν γράψει «από 1η του μήνα»! Πού βρισκόμαστε σήμερα 2 Φεβρουαρίου; Στο… πέντε βήματα πίσω! Η Αττική είναι «στο κόκκινο», ο καθηγητής κ. Σύψας προτείνει καθολικό lockdown δύο εβδομάδων, η εστίαση δεν γνωρίζει αν θα ανοίξει… το Πάσχα και τα εμβόλια έρχονται ένα ένα, σαν να πρόκειται για το Διαμάντι του Νείλου.

Ο πόλεμος Βρυξελλών – Λονδίνου για τα εμβόλια της Pfizer που δεν έρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζεται αμείωτος και στην Ελλάδα είναι ζήτημα αν έχει εμβολιαστεί το 2,5% του πληθυσμού.

Ο Νετανιάχου απέδειξε στην πράξη ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ σέβεται και σκέφτεται πρώτα τον πολίτη σε αυτή την ιστορική μάχη με την πανδημία. Και πολύ σύντομα εκεί ο εφιάλτης θα είναι παρελθόν.

Στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης σκέφτεται σήμερα πότε θα έρθει η ώρα να κάνει… εκλογές για να (ξανα)κερδίσει την εξουσία. Βεβαίως με την πολιτική που ακολουθεί, για να υπάρξει «συνωστισμός» εκατομμυρίων πολιτών μπροστά στις κάλπες μπορεί να χρειαστούν ένα δυο χρόνια. Και είναι αρκετά πιθανό σε αυτές τις κάλπες να προσέλθουν πολλές χιλιάδες περισσότεροι άνεργοι απ’ όσους πήγαν να ψηφίσουν το 2019 για να ρίξουν από την εξουσία τον «κακό Τσίπρα που διέλυσε τη μεσαία τάξη». Με τις υγείες μας…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το έγκλημα των Τεμπών ως φάρος σωτηρίας μας

Αν μπορεί να υπάρξει κάποια μορφή δικαίωσης των θυμάτων, στο «προμελετημένο» έγκλημα των Τεμπών, αυτή ξεδιπλώνεται σε καθημερινή πια...

More Articles Like This