Του δειλού η μάνα θα κλάψει σίγουρα…

Προ καιρού παρακολούθησα το βίντεο μια δημόσιας συζήτησης, που οργάνωσε ο εκπρόσωπος του πνεύματος Τσάμπερλεν – Νταλαντιέ – Λογοθετόπουλου στην Ελλάδα, το ΕΛΙΑΜΕΠ, για το πώς θα χορτάσουμε το θηρίο του τουρκικού ισλαμοφασισμού, το οποίο, απ’ ό,τι φαίνεται, θέλει να ντερλικώσει τον άμπακο σε ψυχές, λαούς, εδάφη, χωρικά ύδατα, θαλάσσιες ζώνες.

  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη

Από τα βάθη της Ασίας και το Καραπάγ ως τη Λιβύη και από την Αλβανία ως την Κύπρο θέλουν να βάλουν πόδι -μέχρι το Ισραήλ θέλουν, κατά δήλωση Ερντογανικών, να καταστρέψουν-, ενώ απειλούν τη Γαλλία. Οποιαδήποτε ομοιότητα με το Γ΄ Ράιχ και τον Αδόλφο δεν είναι συμπτωματική. Η διαφορά είναι πως ο Αδόλφος δεν μισούσε ειδικά εμάς – μισούσε όλο τον κόσμο. Ο Ερντογάν απλά μισεί όσους δεν είναι μουσουλμάνοι και όσους μουσουλμάνους δεν αναγνωρίζουν ή και αμφισβητούν την πρωτοκαθεδρία του.

Ο τίτλος της συζήτησης ήταν πιασάρικος και με ερωτηματικό, για να αποπνέει τάχα ρεαλισμό και λογική: «Μας συμφέρει η Χάγη;» Τον συντονισμό και την εισαγωγή έκανε ο πρωθιερέας των πουρκουάδων, ο Λουκάς Τσούκαλης. Η σύνθεση, όμως, των εισηγητών ήταν μια έκφανση αδιόρατου ενδοτικού χιούμορ. Ο ένας ήταν το τεφαρίκι της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο Γιώργος Παπανδρέου, αυτός που χόρευε ζεϊμπεκιές στην Τουρκιά, ο πάλαι ποδηλάτης, δρομέας κωπηλάτης με το κολάν του Μπάτμαν. Αυτός που κωλοβάραγε οκτώ μήνες, από τον Οκτώβριο του 2009 ως τον Μάιο, χωρίς να παίρνει μέτρα και περιφερόταν μαζί με τον Παπαντωνίου, αυτόν με τη σάκα στους ώμους και τα μαρκαδοράκια, και μας στόλιζαν στους ξένους ως λαό διεφθαρμένο και τεμπέλη.

Η δεύτερη ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη, που εμβριθώς έλεγε πως η τουκοϊσραηλινή σύγκρουση θα έχει τελειώσει σε λίγους μήνες. Ηταν τέλη Ιανουαρίου του 2009, όταν στο φόρουμ του Νταβός, μπροστά σε έναν εμβρόντητο Σιμόν Πέρες, ο Ερντογάν ξεκίνησε επίσημα τον ρόλο του ως νταβατζής των Παλαιστινίων, λέγοντας από το βήμα: «Εσείς ξέρετε πολύ καλά να σκοτώνετε. Ξέρω ότι σκοτώσατε μικρά παιδιά στις παραλίες. Μιλάμε για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, μιλάμε πραγματικά για φόνο». Και ο οργισμένος Πέρες τού απαντούσε επί 25 λεπτά, πριν ο Ερντογάν αποχωρήσει και καλά θυμωμένος.

Μετά ο Τούρκος μακελάρης έκανε κάτι πρωτοφανές: Κατήγγειλε μονομερώς όλες τις διμερείς συμφωνίες με το Ισραήλ, μεταξύ των οποίων και τη στρατιωτική συμφωνία, που επέτρεπε στην Ισραηλινή Αεροπορία να ασκείται στην τουρκική ενδοχώρα. Εκεί ετοιμάστηκαν οι φίλοι μας οι Εβραίοι να κάνουν οικόπεδο με μπάζα τον Ιρακινό πυρηνικό αντιδραστήρα. Πέρασαν 12 χρόνια, που μας κάνουν 144 μήνες, η σύγκρουση έγινε χάσμα και το χάσμα άβυσσος. Οπότε, η αντίληψη της Ντόρας για το λίγο και το πολύ έχει πρόβλημα, όπως και η έπαρση της αντίληψής της για την εξωτερική πολιτική. Έχει δε πολλές φορές εκφραστεί υπέρ του συμβιβασμού με την Τουρκία. Μόνο που ποτέ δεν πολυαναλύει τι είναι η Τουρκία. Μπορεί να νομίζει πως είναι κάτι σαν το Βέλγιο, αλλά με περιτομή. Δεν είναι. Διότι είναι λογικό να μιλάς για συμβιβασμό, π.χ. με την Ιταλία, όταν τα ζητήματα μεταξύ μας είναι οι μπακαλιάροι, οι σαρδέλες και τα μπαρμπούνια.

Οι φρατέλοι κάθε τόσο μας θυμίζουν τον παλαιό ανταγωνισμό με εμάς, παίρνοντας θέση όχι και τόσο ευρωπαϊκή και αλληλέγγυα έναντι ημών, σε σχέση με την Τουρκία, όμως δεν παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας στο Ιόνιο, ούτε απειλούν με αποβατικό στόλο τα Επτάνησα. Όταν όμως αναφέρεσαι στο κράτος-συμμορία, στον δάσκαλο των ναζί στη Γενοκτονία, που κατέχει τη μισή σχεδόν Κύπρο, μακελεύει Κούρδους και Αρμενίους, και τον 21ο αιώνα καθημερινά κάνει πολεμικές προκλήσεις, ενώ οι υβριστικές και απειλητικές δηλώσεις του Ερντογάν και των υπουργών του πάνε και έρχονται, καλό είναι, πριν μιλήσεις για συμβιβασμούς, να βουτάς τη γλώσσα σου στο μυαλό σου και στην ιστορική γνώση, αντί να νομίζεις πως επειδή πήγες στον γάμο της κόρης του Ερντογάν μπορείς να δαμάσεις τα κατσαπλιάδικα γονίδια και την ιδιοσυγκρασία των απογόνων του Ερτογρούλ. Ο τρίτος ήταν ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ένας πάντα ευγενής συνομιλητής, που ειλικρινά χαίρομαι να τον βλέπω να κερδίζει τη μάχη της υγείας του και εύχομαι εκ βαθέων να μακροημερεύσει για να διαφωνούμε. Όμως κι αυτόν, πιστό στην πουρκουάδικη γραμμή του συμβιβασμού, δεν τον λες και λιοντάρι της αποτροπής.

Τι έκαναν, λοιπόν; Μαζεύτηκαν μερικοί Απόστολοι του Μαρασμού και συμφώνησαν μεταξύ τους. Δεν υπήρξε ούτε υποψία της αντίθετης άποψης για να την κατατροπώσουν, βρε αδελφέ, να του πουν την μπούρδα «μα, τι θέλετε; Πόλεμο;» και να τους απαντήσει. Δεν υπήρξε ένας εισηγητής που να μιλήσει για την επεκτατική και επιθετική φύση της ισλαμοφασιστικής Τουρκίας, να εξηγήσει την έννοια της αποτροπής και το γιατί είναι θανάσιμα επικίνδυνο να δείχνεις στον εχθρό σου υποχωρητικότητα και αδυναμία, όταν σε απειλεί ευθέως και κουρελιάζει κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου και καλής γειτονίας.
Δεν υπήρξε ένας άνθρωπος που να συμμετέχει και να εξηγήσει γιατί χρεοκόπησε η πολιτική του κατευνασμού, να τους πει «εσείς είστε το Κόμμα του Πολέμου και με την ενδοτικότητα των λόγων και πράξεών σας θα προκαλέσετε την επίθεση του θηρίου, γιατί όλα αυτά τα παράλογα υποχωρητικά απλά του ανοίγουν την όρεξη».

Και, όταν όλοι αυτοί, του ιδίου μήκους κύματος, αντιμετωπίζουν τα επιχειρήματα της Αποτροπής, τότε δαιμονοποιούν τον αγγελιοφόρο και αγνοούν το μήνυμα. Οι Τούρκοι ισλαμοφασίστες, όμως, κατανοούν προσεκτικά το μήνυμα που εκπέμπουν οι Απόστολοι του Μαρασμού -Πράσινοι, Μπλε ή Κόκκινοι-, και αυτό είναι επικίνδυνο για τα εθνικά συμφέροντα και την ειρήνη.

Μεγάλο μέρος του προβλήματος της χώρας, για την ακρίβεια του προβλήματος της καρμίρικης «ελίτ», που κουμαντάρει τον τόπο ως μια χαλαρή συμμαχία πολιτικών φεουδαρχών, φανερώθηκε σε μια φράση του πρωθυπουργού: «Μπορώ να σας πω ότι, ως μικρή χώρα, δεν θα ήθελα να διαπραγματεύομαι μόνος μου με μια μεγάλη φαρμακευτική. Χαίρομαι που η Ευρώπη διαπραγματεύτηκε ως σύνολο. Ναι, υπήρξαν επιπλοκές και, ναι, υπήρξαν ζητήματα, αλλά ας μη χάνουμε τη μεγάλη εικόνα».

Σωστά η «δημοκρατία» καυτηρίασε την απίθανης ηττοπάθειας δήλωση. Γιατί, αγαπητέ Κυριάκο, αν κωλώνεις μπροστά σε μια πολυεθνική εταιρία που πουλάει… φάρμακα, τι θα κάνεις μπροστά στο κράτος-συμμορία των Γενοκτόνων; Του δειλού η μάνα είναι που θα κλάψει σίγουρα και όχι του φευγάτου. Και εμείς, προφέσορα Τσούκαλη, ΓΑΠ, Ντόρα και Γιώργο Κατρούγκαλε, είναι αδύνατον να γίνουμε φευγάτοι. Πού να πάμε; Δεν έχουμε άλλη Πατρίδα για ρεζέρβα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βαρουφάκης εναντίον Κασσελάκη

Είναι απορίας άξιον πως ούτε ένας συριζαίος δεν σκέφτηκε (ή, έστω, δεν τόλμησε) να...

Οι ιστορικές ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα

Η Αριστερά, όπως κάθε προοδευτικός χώρος, δεν χρειάζεται «Βούδες», αλλά ηγετικές προσωπικότητες. Δεν χρειάζεται...

Ο γαλαντόμος κ. Κεφαλογιάννης

Κάθε πολιτικός αστέρας, όταν αναλαμβάνει πόστο στις Ενοπλες Δυνάμεις (υπουργός, υφυπουργός), θεωρεί ότι ο...

Τσεπόφρων – Εθνικόφρων

Πρόσφατα παρέλαβα ηλεκτρονική επιστολή από αναγνώστη, η οποία είναι αρκετά… γουστόζικη, και την παραθέτω...

Μπράβο στο Πυροσβεστικό Σώμα. Η ΕΛ.ΑΣ., όμως;

Διάβαζα τις προάλλες ότι το Πυροσβεστικό Σώμα (Π.Σ.) έδωσε τα ονόματα δύο πυροσβεστών που...

Γιατί οι μαζικές φυλακίσεις; Είναι οι υποκλοπές ηλίθιε!..

Κυριάκος Μητσοτάκης σε γραπτή του δήλωση στις 4 Μαρτίου 2023: «Στην Ελλάδα του 2023...

Ουκρανοποίηση της Ελλάδας από τη Ν.Δ.

Η εκθετική αύξηση της τιμής των τροφίμων στην Ευρώπη συσχετίζεται με την αγροτική πολιτική...

Η δημοκρατία δεν είναι υβρίδιο!

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαλυθεί. Είτε επικρατήσει εσωκομματικά ο Κασσελάκης είτε όχι. Διότι στην κατάσταση...

Καμαρώστε τον ευρωϋποψήφιο Αυτιά!

Οι «Ράδιο Αρβύλα» τον Οκτώβριο του 2009 αποκάλυψαν μία από τις χυδαιότερες δημοσιογραφικές απάτες...

Να πάψει το έγκλημα να συμφέρει

Ο Φλωρίδης, η κυβέρνηση δηλαδή, έχει δίκιο για τον νέο Π.Κ. Ορθά η κυβέρνηση...

Περί του «αναπόφευκτου πεπρωμένου» της Τουρκίας

Ο υποναύαρχος ε.α. Τζεμ Γκιούρντενιζ (Cem Gürdeniz - φωτο), που είναι γνωστός ως ο...

Γιατί αφήνουμε τον Ράμα να μας διασύρει;

Εντάξει, όλοι ξέρουμε ότι ο ενδοτισμός είναι σήμα κατατεθέν της εξωτερικής μας πολιτικής, τουλάχιστον...

Αγιασμένοι στίχοι

Ολη η Ελλάδα ασχολείται τον τελευταίο μήνα με τον Γιώργο Νταλάρα και με όσα...

Η υπέρτατη διεθνής αναγνώριση για την εφημερίδα «δημοκρατία»

Συμβαίνει, όχι πάντοτε, αλλά κάποτε, να αποδίδεται αναγνώριση και δικαιοσύνη, ακόμη και σε περιπτώσεις...

Μια μέρα στη Φλώρινα

Στις 11 Φεβρουαρίου η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) διοργάνωσε προσκυνηματική εκδήλωση στη Φλώρινα...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μεταγραφή για τον Θοδωρή Ζαγοράκη;

Είναι συνηθισμένο για τους ποδοσφαιριστές, ειδικά του επιπέδου Ζαγοράκη,...

«Χαστούκι» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη το νέο ρεκόρ στις υπογραφές για τα Τέμπη

«Χαστούκι» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελεί το νέο ρεκόρ...

Σταμάτης Γαρδέλης – Στο κρατητήριο σε έξαλλη κατάσταση: «Φυλακίστε με! Δε θα με φιμώσετε με τίποτα»

Στο κρατητήριο του αστυνομικού τμήματος της περιοχής όπου κατοικεί...

Θεσσαλονίκη: Στα σκαριά ο πρώτος ουρανοξύστης

Από εταιρία συμφερόντων του μεγαλοξενοδόχου Σταύρου Ανδρεάδη

Γενικευμένη οργή πλέον για την Σακελλαροπούλου

Tώρα που βαρεθήκαμε εμείς να κάνουμε κριτική στην Πρόεδρο...

«Βόμβα»: Πυροτεχνουργοί του στρατού στους 10 συλληφθέντες από την Αντιτρομοκρατική! 

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση με το τρομο-δέμα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Η κίνηση Κασσελάκη που εξόργισε τον Αλέξη Τσίπρα

Είναι πλέον προφανές ότι οι σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα...

Ήξερε ο Δένδιας για το επεισόδιο Μητσοτάκη – Μακρόν;

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Νίκου Δένδια για την...

Δημοσκόπηση: Συμφωνείτε με την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα;

Λίγο πριν την έναρξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο...

NEWSROOM