Οι ΜΚΟ και το AIRBNB

Must Read

Πολύ μεγάλη κουβέντα γίνεται για το Airbnb, γιατί αυξάνει τα ενοίκια, λένε, και αλλοιώνει τον πληθυσμό της πόλης, λένε, λόγω του ότι δεσμεύει μεγάλο αριθμό διαμερισμάτων για συγκεκριμένη χρήση.

  • Από τη Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου*

Σε αυτό το πλαίσιο, διαβάζουμε ότι θα ληφθούν μέτρα, θα υπάρξουν περιορισμοί στον αριθμό των διατιθέμενων διαμερισμάτων, θα απαγορευθούν τέτοιου είδους ενοικιάσεις σε ορισμένες περιοχές, όπως στο εξωτερικό, και τέλος πάντων θα υπάρξει ένας κρατικός έλεγχος ως προς τον αριθμό τους.

Με τα διαμερίσματα των ΜΚΟ και τις «κοινωνικές» κατοικίες που πληρώνουμε όλοι εμείς, χωρίς να το θέλουμε, για ένα σωρό παράνομα εισελθόντες στη χώρα, οι οποίες έχουν διαλύσει, γκετοποιήσει και υποβαθμίσει κεντρικές αστικές συνοικίες των Αθηνών, έχετε να πείτε κάτι στην κυβέρνηση;

Αν δεν είναι εξαιρετικά γελοίο, είναι τουλάχιστον υποκριτικό να σε ενοχλεί το Airbnb, το οποίο φέρνει και έσοδα με έναν αρκετά καλής ποιότητας τουρισμό, και να μη σε ενοχλεί ο εποικισμός του κέντρου της πόλης σου από τριτοκοσμικούς πληθυσμούς, που σου διαλύουν την οικονομία. Τα διαμερίσματα που έχουν ενοικιάσει ΜΚΟ για λαθρομετανάστες ή αυτά που ενοικιάζονται από τους ίδιους είναι πολύ περισσότερα από τα διαμερίσματα Airbnb. Εδώ και χρόνια. Κανείς δεν ενοχλήθηκε, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από κατοίκους, οι οποίοι εν μια νυκτί βαφτίστηκαν χρυσαυγίτες, γιατί έτσι βόλευε το ισλαμολαγνικό αφήγημα των καταστροφέων της πόλης.

Κανείς δεν μίλησε και εξακολουθεί να μη μιλάει για ποσοστώσεις, για περιορισμούς, για έλεγχο, για αποκλεισμό περιοχών από τα άθλια προγράμματα εποικισμού της Υπατης Αρμοστείας σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και το ελληνικό κράτος. Αντιθέτως, την ώρα που ανακοινώνονται δημοσίως οι προβληματισμοί για το Airbnb, ο κ. Μπακογιάννης ανακοινώνει τη συνέχεια του προγράμματος στέγασης λαθρομεταναστών, ενώ η κυρία Μιχαηλίδου μάς λέει ότι δεν θα κοπεί ούτε ένα επίδομα. Ολοι γνωρίζουμε ποιοι παίρνουν επιδόματα διαβίωσης σε αυτή τη χώρα.

Δεν μπορεί, από τη μία, ως κράτος να υποστηρίζεις ότι οι τουριστικές βραχυχρόνιες μισθώσεις δημιουργούν πρόβλημα στον κοινωνικό ιστό και για τον λόγο αυτό πρέπει να τις περιορίσεις και, από την άλλη, να πληρώνεις άπειρα διαμερίσματα για λαθρομετανάστες και ΜΚΟ μέσα στις γειτονιές.

Δεν μπορεί να σε ενοχλούν οι φορολογημένες βραχυχρόνιες μισθώσεις του Airbnb και οι αφορολόγητες, κατά κύριο λόγο, βραχυχρόνιες μισθώσεις της Υπατης Αρμοστείας, των λαθροδιακινητών και των μαφιόζων, όπου μέσα σε κάθε διαμέρισμα μένουν 10, 20, 30 και αλλάζουν ενοίκους με την ταχύτητα του φωτός, να μη σε ενοχλούν.

Ας λύσουν πρώτα το πρόβλημα με τον υπερβολικό αριθμό των κατοικιών για αλλοδαπούς, ας μας πουν πρώτα ποια μέτρα σκοπεύουν να πάρουν με τις ανεξέλεγκτες ΜΚΟ και μετά ας συζητήσουμε τα υπόλοιπα.

*Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne

Nouvelle

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ευρωπαϊκό «όχι» σε επιπλέον συστήματα αεράμυνας για την Ουκρανία

Η Ευρώπη αγνοεί τις εκκλήσεις από την Ουκρανία να της παράσχει αεράμυνα, σύμφωνα με τους Financial Times.Αναμένουμε να...

More Articles Like This