14.6 C
Athens
9-4-2020

Δεν ρίπτουμε τα άγια τοις κυσί, κύριοι…

Το Σκοπιανό είναι ένα ζήτημα που έχει ιστορία 120 χρόνων και «λύθηκε» με την κατάπτυστη και προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών τις 12 Ιουνίου 2018.

  • Από τον Σάββα Καλεντερίδη

Ενώ είναι τοις πάσι γνωστό ότι μακεδονικό έθνος και γλώσσα δεν υπάρχουν και ότι τα όρια της Μακεδονίας περιορίζονται σε αυτά της ελληνικής επικράτειας, με την ως άνω συμφωνία αναγνωρίσαμε «μακεδονικό» κράτος, γλώσσα και ταυτότητα.

Αυτός είναι ο λόγος που χαρακτηρίζω τη συμφωνία κατάπτυστη και προδοτική.

Και για να ενισχύσω ακόμα περισσότερο την επιχειρηματολογία μου, να προσθέσω ότι τα Σκόπια ήταν διατεθειμένα από το 2008 να δεχτούν την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», υπό την προϋπόθεση ότι η όποια συμφωνία θα εξασφάλιζε την αναγνώριση της «μακεδονικής» και όχι της «βορειομακεδονικής» ταυτότητας και γλώσσας, όπως προκύπτει από τηλεγράφημα της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στα Σκόπια που έδωσε στη δημοσιότητα ο ιστότοπος WikiLeaks.

Το εμπιστευτικό τηλεγράφημα που υπογράφει η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Σκόπια Τζίλιαν Μιλοβάνοβιτς και έχει ημερομηνία 29 Ιουλίου 2008 αποκαλύπτει ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών οι Σκοπιανοί πέτυχαν τους εθνικούς στόχους που είχαν θέσει από το 2008.

Δηλαδή, με άλλα λόγια, οι Ελληνες που υπέγραψαν και υπερψήφισαν αυτή τη συμφωνία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αν και γνώριζαν ότι δεν υφίστανται «μακεδονικό» κράτος, γλώσσα και ταυτότητα, τα αναγνώρισαν και με την πράξη τους, σε μια διαμάχη που κρατά 120 χρόνια, βοήθησαν τα Σκόπια να πετύχουν τους εθνικούς στόχους που είχαν θέσει από το 2008, ενώ δεν πέτυχαν κανέναν ελληνικό εθνικό στόχο. Αν αυτό δεν είναι προδοσία, τότε τι είναι;

Πάμε τώρα στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα μετά την υπογραφή της συμφωνίας. Σε επιστημονικό επίπεδο, έχει αναπτυχθεί μια φιλολογία γύρω από το αν η συμφωνία μπορεί να αλλάξει, να αντικατασταθεί, να ακυρωθεί ή όχι. Οι «συστημικοί» διεθνολόγοι και νομικοί, που είναι η πλειονότητα, θεωρούν ότι η συμφωνία δεν μπορεί να αλλάξει, να αντικατασταθεί και να ακυρωθεί, ενώ υπάρχει μόνο μια μικρή μερίδα που λέει ότι μπορεί να γίνει το αντίθετο.

Πάντως, μια σοβαρή ημερίδα ή ένας σοβαρός και θαρραλέος διάλογος για να ακουστούν και οι δύο «σχολές» σκέψης για το θέμα αυτό, έξω από πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες, δεν έχει γίνει έως σήμερα.

Σε διεθνές επίπεδο, το μόνο που ακούμε, εκτός από τα πολλά «εύγε», είναι να μην τολμήσουμε να πειράξουμε τη συμφωνία, γεγονός που αποτελεί απόδειξη ότι η συμφωνία αυτή δεν πατάει σε γερά πόδια. Ολοι γνωρίζουν ότι είχαμε επί χρήμασι δωροδοκίες βουλευτών στα Σκόπια και επί υπουργικώ θώκω και βουλευτική έδρα δωροδοκίες στην Ελλάδα, που, αν τα ανακινήσει μια σοβαρή πατριωτική κυβέρνηση, η συμφωνία αυτή τινάζεται στον αέρα.

Σε πολιτικό επίπεδο, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να ξεφουρνίζει απόρρητα έγγραφα και επιστολές από την «καβάτζα» που έκανε όσο είχε την εξουσία και κατείχε τα αρχεία του κράτους, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή είχε δεχτεί διπλή ονομασία, χωρίς αλλαγή Συντάγματος, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να αποδείξει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι καλύτερη και, την ίδια στιγμή, ότι η θέση της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά τα συλλαλητήρια και το θέμα της συμφωνίας ήταν υποκριτική!

Και, ω του θαύματος, έρχονται η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που χρωστά την αυτοδυναμία στους εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες οι οποίοι έτρεχαν στα συλλαλητήρια, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τη συνομολόγηση αυτής της κατάπτυστης συμφωνίας, να επιβεβαιώσουν αυτά που καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ: την υποκρισία και τη διπλοπροσωπία της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε αυτό το εθνικό ζήτημα. Γιατί τι άλλο μπορεί να σημαίνει η επιβράβευση Μαυρωτά με τη θέση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, εκτός από καθαρή δωροδοκία για την ψήφο του στη συμφωνία, μια δωροδοκία που γίνεται από τη Ν.Δ. και όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Να μη μιλήσουμε για άλλα στελέχη της ανύπαρκτης στην κοινωνία Δράσης, που υποστήριζαν κι αυτά τη συμφωνία και πήραν κι αυτά το δωράκι τους σε υπουργικούς θώκους και θέσεις γενικών γραμματέων.

Ομως τα χειρότερα που γίνονται τώρα από τη Ν.Δ. είναι, πρώτον, οι δημόσιοι έπαινοι από υπουργούς της τής μέχρι χθες κατάπτυστης και γι’ αυτούς συμφωνίας και, δεύτερον, η απαξιωτική χρησιμοποίηση της λέξης «Μακεδονομάχος», κάτι που μέχρι τώρα έκαναν εκείνοι που έχουν ιστορικά αποδείξει ότι το να μισείς και να μάχεσαι την πατρίδα και τα εθνικά δίκαια της Ελλάδας είναι τίτλος τιμής γι’ αυτούς.

Οι Μακεδονομάχοι ήταν εκείνοι που εγκατέλειψαν οικογένειες και πούλησαν περιουσίες για να πάρουν όπλα και βάρκες, και να κινήσουν από την Κρήτη, την Κύπρο, τη Μεσσηνία, τη Μάνη και άλλες περιοχές της Ελλάδας, ώστε να σπεύσουν στη Μακεδονία και, μαζί με ντόπιους ψυχωμένους Ελληνες, σλαβόφωνους και ελληνόφωνους, να πολεμήσουν για να αποτραπεί ο εκβουλγαρισμός της Μακεδονίας, γιατί τότε το «φρούτο» που λέγεται Μακεδόνας χωρίς να είναι Ελληνας δεν είχε εφευρεθεί ακόμα.

Αυτό τον τίτλο τιμής, του Μακεδονομάχου, βρήκαν να απαξιώσουν και σε αυτόν έδωσαν το νόημα του «υπερπατριώτη, πατριδοκάπηλου, εθνικιστή» οι γνωστοί αρνητές της πατρίδας, υπερασπιστές συμφερόντων ξένων κέντρων της «επανάστασης» και λιποτάκτες των εθνικών αγώνων, αυτή τη λέξη βρήκαν να απαξιώσουν οι νεοδημοκράτες, βλέποντας ότι έρχεται κατά πάνω τους η οργή του κόσμου γι’ αυτό το μνημειώδες ξεπούλημα.

Μακεδονομάχος είναι τίτλος τιμής, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, και καλό είναι, όσο είναι καιρός, να σταματήσετε αυτή τη διπλή ατιμία απέναντι στον «όχλο», όπως αποκαλούσε ο κ. Τσίπρας εκείνους που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια, που σας έδωσε αυτοδυναμία. Εκτός κι αν είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε κι εσείς τη λέξη «όχλος» για εκείνους που θα βγουν στους δρόμους, απαιτώντας αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας στο θέμα της Μακεδονίας.

Οσο για την ιερή λέξη «Μακεδονομάχος», δεν ρίπτουμε τα άγια τοις κυσί, κύριοι…

Πάντως, υπάρχει κι άλλο ένα σημάδι που δείχνει ότι διολισθαίνετε στις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσφατα η Αστυνομία έκανε στην Κατερίνη προληπτικές συλλήψεις ατόμων που προετοίμαζαν εκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον του Νίκου Παππά. Είστε σε λάθος δρόμο, κάνετε αυτά για τα οποία κατηγορούσατε τον ΣΥΡΙΖΑ, και καλό είναι να σκεφτείτε λογικά, δίκαια και ψύχραιμα. Είναι γνωστό ότι η εξουσία θολώνει το μυαλό και τονίζει την αλαζονεία. Γι’ αυτό είναι ο Τύπος, για να υπενθυμίζει όλα αυτά που δεν λένε στην εξουσία οι κόλακες και οι αυλοκόλακες.

Η Μακεδονία είναι μία και βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια, και δεν υπάρχουν «μακεδονικό» κράτος, έθνος και γλώσσα. Να μην ξεχνιόμαστε.

Ακολουθήστε μας στο Facebook και μείνετε πάντα ενημερωμένοι!

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

H Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου έβαλε φίλο της να της βάψει ρίζα: «Αχ! Τι έπαθα η καημένη;» (video)

Άνδρες και γυναίκες τα έχουν βρει «σκούρα» με τα κλειστά κομμωτήρια και έχουν πέσει στην ανάγκη φίλων για να περιποιηθούν το χάλι στην κεφαλή...

Απ. Τζιτζικώστας: «Στόχος μας, οι επιχειρήσεις να ξανασταθούν στα πόδια τους και να μη χαθούν θέσεις εργασίας»

Σε τηλεδιάσκεψη με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας κατέθεσε δέσμη μέτρων, με στόχο την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας, την...

Γουλί κούρεψε τον Σταύρο Θεοδωράκη η κόρη του: «Αχ ρε Τσιόδρα, αχ!» (video)

Με κλειστά τα κομμωτήρια εδώ και έναν μήνα σχεδόν, στους άνδρες που «υποφέρουν» με την κόμη τους, συγκαταλέγεται και ο πρώην πρόεδρος του Ποταμιού,...

Θεσσαλονίκη: Άνδρας έχασε τη ζωή του από φωτιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο

Άνδρας έχασε τη ζωή του παγιδευμένος στις φλόγες, από φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης σε εγκαταλελειμμένη διώροφη κατοικία στη Θεσσαλονίκη.  Ο άτυχος άνδρας,...

Νέο κρούσμα κορωνοϊού στο Κιλκίς – Σε καραντίνα η παθολογική κλινική του νοσοκομείου

Ένας 78χρονος από το χωριό Δροσάτο του βορειοανατολικού Κιλκίς αποτελεί το νέο κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίστηκε στο νομό. Ο 78χρονος, ο οποίος εισήχθη το βράδυ...

Ποιο γρήγορα και από… πανδημία εξαπλώνονται τα fake news για τον κορωνοϊό

Ταχύτερα από τον ίδιο τον κορωνοϊό φαίνεται να εξαπλώνονται οι ψευδείς ειδήσεις γι’ αυτόν, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO). Το θέμα έχει ενεργοποιήσει...