Αυλαία στην παράσταση του Εθνικού «Ο Μωυσής»!

Must Read

Η… επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις επιλογές που έκανε στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι «διπλή»: Λίνα Μενδώνη και Λευτέρης Αυγενάκης!

  • Από τον Βασίλη Βέργη

Ο «καθρέφτης» του κυβερνητικού… έργου σε αυτόν τον τομέα πραγματικά «ζαλίζει». Και αποτελεί από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα για μια κυβέρνηση η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως «κυβέρνηση αρίστων», όμως εκκωφαντικά τα τελευταία πεπραγμένα της οδηγούν προς το… «αχρήστων»!

Κυβέρνηση η οποία άφησε έξι ημέρες (!) -6 ημέρες, παρακαλώ, όχι ώρες- δίχως ρεύμα χιλιάδες νοικοκυριά στα βόρεια της Αττικής (!), κυβέρνηση η οποία από την περασμένη Παρασκευή ανεβάζει με τεράστια αποτυχία στο Εθνικό Θέατρο το έργο «Ο Μωυσής»!

Ήταν όντως θλιβερή η εικόνα της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στη δημόσια προσπάθειά της να αποποιηθεί όποιων ευθυνών, η ίδια και φυσικά ο πολιτικός προϊστάμενός της Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ό,τι αφορά το τεράστιο «σκάνδαλο Λιγνάδη», που συγκλονίζει ολόκληρη τη χώρα, ως προς την επιλογή του στη διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου.

Το περίφημο «Με εξαπάτησε» της κυρίας Μενδώνη θα μπορούσε να κριθεί αν είχε συνοδευτεί από το αυτονόητο «Παραιτούμαι»! Αυτό που εύλογα της ζητά σύσσωμος ο καλλιτεχνικός χώρος -και όχι μόνο-, αλλά εκείνη προσποιείται ότι οι «ψιχάλες» που δέχεται είναι από βροχή…

Ο καθρέφτης της κυρίας Μενδώνη δεν της είπε ποτέ μια λέξη για την περιβόητη «πολιτική ευθύνη»; Το τεράστιο χαστούκι που έριξε σε εκείνη και στον πρωθυπουργό ο Σύλλογος Ελλήνων Ηθοποιών αποτελεί τρανταχτή απόδειξη πως το έργο «Ο Μωυσής» παίζεται πια με τεράστια αποτυχία.

«Κι όμως τρεις εβδομάδες τώρα, τόσο η αρμόδια υπουργός όσο και ο πρωθυπουργός κώφευαν, κρύβονταν και έκαναν υπογείως τα πάντα για να αποπροσανατολίσουν, ελπίζοντας πως η κορωνίδα αυτών των υποθέσεων, η υπόθεση της παιδεραστίας και του πιθανού κυκλώματος πίσω από αυτήν, απλά θα παραγραφεί, όπως άλλωστε και η ανάλογη υπόθεση του συμβούλου του πρωθυπουργού Νίκου Γεωργιάδη» είναι ένα απόσπασμα που περνάει πριονοκορδέλα Μητσοτάκη και Μενδώνη.

Συγχαρητήρια στον ΣΕΗ που είχε την παρρησία να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Τα ερωτήματα που θέτει για τον διορισμό Λιγνάδη είναι καίρια και ξεγυμνώνουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να νίψει τα χέρια της επιδιώκοντας να βγει άσπιλη και «παραπλανημένη». Και ως συνήθως αλαζονική, κρίνοντας από τη δημόσια τοποθέτηση του διευθυντή του γραφείου Τύπου της κ. Ρωμανού.

Αλλά η απάντηση που πήραν από τον ΣΕΗ ήταν πως σε αυτό το… σανίδι θα βρίσκονται μόνοι τους. Άντε να έχουν μαζί τους εκείνους που έχουν αναλάβει «εργολαβία» την προσπάθεια να τους κρατάνε μονίμως σε όλα εκτός κάδρου ευθυνών. Αλλά πλέον αυτό δεν γίνεται. Η οργή του κόσμου ξεχειλίζει.

«Δεν ξέρουμε αν η παραίτηση μιας υπουργού ή σύσσωμης της κυβέρνησης είναι αρκετή για να καθαρίσει η κοινωνία από τις αποκαλύψεις κυκλωμάτων που εμπλέκουν ακόμα και προσφυγόπουλα σε σεξουαλική εκμετάλλευση» ανέφερε ο ΣΕΗ, ρίχνοντας την αυλαία και αφήνοντας το έργο «Ο Μωυσής» στην κρίση της κοινωνίας.

Δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πετάξει ξανά… αετό. Οπως έκανε και στην περίπτωση του Λευτέρη Αυγενάκη. Οταν ο ΠΑΟΚ αποκαλούσε τον υφυπουργό Αθλητισμού «υπάλληλο του Ολυμπιακού» στη γνωστή υπόθεση καταγγελίας για «πολυϊδιοκτησία με την Ξάνθη», αλλά ο πρωθυπουργός κώφευε.

Μια υπόθεση για την οποία ο ΠΑΟΚ αθωώθηκε και ο Αυγενάκης τώρα… τρέχει για να περάσει στον νόμο του διατάξεις ώστε να μην μπορεί κανείς να στραφεί νομικά εναντίον των μελών που εκείνος διόρισε την περιβόητη Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού από την οποία ξεκίνησαν όλα… Και όλα αυτά ενώ η «Μήδεια» τσάκισε τα καλώδια και το δήθεν «επιτελικό κράτος» όχι μόνο ρεζιλεύτηκε -σιγά την… πρωτοτυπία-, αλλά άφησε χιλιάδες οικογένειες επί μέρες χωρίς ρεύμα και νερό στο έλεος του παγετού.

Ας κρατήσει, πάντως, ο κ. Μητσοτάκης τη μενδώνεια ατάκα «Με εξαπάτησε». Μπορεί στο άμεσο μέλλον να την ακούσει από πολλούς που θα απευθύνονται στην κυβέρνησή του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις και κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης, τις κρύβουν;

Ο λάτρης των υποκλίσεων Γιώργος Γεραπετρίτης, που διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών, φαίνεται ότι κάτι ξέρει παραπάνω...Και αυτό το παραπάνω στη...

More Articles Like This