Χρυσοχοΐδη, το ΕΑΤ-ΕΣΑ ήταν από… άλλη «7ετία»!

Must Read

Θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη τα κεφάλια των πολιτών που λύγισαν τα κλομπ των… αμυνόμενων αστυνομικών…»

  • Από τον Βασίλη Βέργη

«Η κυβέρνηση όπως φαίνεται δεν βγάζει την 7ετία»

-«Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι πάντοτε έτοιμο στη διάθεσή σου, όποτε το ζητήσεις για να σε δείρει…»

Αυτά είναι κάποια από τα εκατοντάδες ειρωνικά σχόλια που κυκλοφορούν από την Κυριακή στο ελληνικό διαδίκτυο και λοιδορούν την ελεεινή συμπεριφορά των αστυνομικών, οι οποίοι χτυπούσαν ανεξέλεγκτα, δίχως λόγο και αιτία, νέους ανθρώπους, οικογενειάρχες, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Και σαν να μην έφτανε τούτο, η ντροπή συνεχίστηκε με την «ενημέρωση» από την πλευρά της Αστυνομίας ότι «30 άτομα επιτέθηκαν στους ένστολους», κάτι το οποίο αναπαρήγαγε «αμάσητο» μέρος των ΜΜΕ. Μέχρι την ώρα που οι πολίτες εξευτέλισαν την προπαγάνδα, έβγαλαν το βίντεο της αλήθειας με τον ξυλοδαρμό στη δημοσιότητα και έκαναν ολόκληρη την Ελλάδα να ανατριχιάσει.

Το «πονάω», το ουρλιαχτό ενός νέου ανθρώπου κάτω από τη μήνη της αστυνομικής βίας, έφερε στις μνήμες τις πιο σκοτεινές στιγμές στη σύγχρονη Ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Τον 7ετή γύψο στον οποίο είχε βάλει τη χώρα μας η χούντα, τα βασανιστήρια, τους ξυλοδαρμούς, την Μπουμπουλίνας, το ΕΑΤ-ΕΣΑ, τις δολοφονίες αθώων.

Δυστυχώς, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο εκλεκτός του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο συγκεκριμένο υπουργείο -το υποτιθέμενο «Προστασίας του Πολίτη»- αφήνει ανεξέλεγκτους κάποιους ένστολους να ντροπιάζουν και το Σώμα -το καταδίκασαν δημόσια οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας-, αλλά και το σύνολο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Έχουμε δει ξύλο από την Αστυνομία έξω από πανεπιστήμια, ξύλο σε διαδηλώσεις, ξύλο στους δρόμους, ξύλο στις πλατείες.

Τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης; Να «τουρκοποιήσει» την Ελλάδα; Να περάσει μήνυμα τρόμου στον κόσμο ότι δημιουργείται ένα… σύγχρονο «ΕΑΤ-ΕΣΑ»; Να στείλει μήνυμα ότι «όποιος τολμήσει να κουνηθεί εμείς θα στέλνουμε τα ΜΑΤ να τον δέρνουν;»

Σε ποια εποχή νομίζει ότι ζει ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος χαίρει της απόλυτης στήριξης του πρωθυπουργού του; Στο 1967; Σε ποια «δημοκρατία» πιστεύει; Σε αυτή του κλομπ και της αχαλίνωτης κρατικής βίας;

Σε ποιον… πλανήτη ζει η ελληνική κυβέρνηση, αν θεωρεί ότι αυτές οι πράξεις μπορούν να μένουν στο σκοτάδι της προπαγάνδας ή να καλύπτονται σε απαίσιο τρόπο από μέσα που έχουν απολέσει κάθε βαθμό αξιοπιστίας στα μάτια του πολίτη; Ζούμε στο 2021. Και τα social media, με τα καλά και τα στραβά τους, έχουν καθοριστικό ρόλο στην καθημερινή ενημέρωση. Αυτός ο ξυλοδαρμός στην πλατεία της Νέας Σμύρνης πριν από μερικές δεκαετίες θα γινόταν γνωστός μόνο από στόμα σε στόμα όχι πολύ μακριά από την περιοχή που συνέβη και δεν θα μπορούσε να αποδειχθεί δίχως τη δύναμη της εικόνας.

Τώρα όμως η εξέλιξη της τεχνολογίας αποδείχθηκε, ακόμα μία φορά, θηλιά και τιμωρία στον λαιμό ενός χοντροκομμένου ψέματος. Μόλις το βίντεο που τράβηξαν πολίτες με τις σκηνές του ξυλοδαρμού ανέβηκε στα social media, το «πονάω» του παλικαριού διαπέρασε σαν ηλεκτρικό ρεύμα ολόκληρη την Ελλάδα.

Κυρίευσε η οργή ανθρώπους κάθε ηλικίας και δημιούργησε έναν ιστό σκέψης όλων: Εδώ δεν θα γίνουμε Τουρκία ούτε θα ξαναγίνουμε «Ελλάδα 1967-74». Όποιος ονειρεύεται «πολιτική του κλομπ» θα του γυρίζει μπούμερανγκ. Η Ελλάδα θα πορευτεί με πραγματική και όχι πλασματική δημοκρατία.

Είμαστε, στα αλήθεια, πολύ περίεργοι να δούμε τι θα… βγάλει η ΕΔΕ του κ. Χρυσοχοΐδη. Κι αν εκείνοι που πρωταγωνίστησαν στο αίσχος θα τιμωρηθούν όπως τους αξίζει.

Όσο για τον δήμαρχο της Νέας Σμύρνης που έβαλε στο ίδιο καλάθι «θύματα και θύτες», απέδειξε ότι οι πολιτικοί καλούνται να αποδεικνύουν στην πράξη αν αξίζουν ή όχι την ψήφο των πολιτών. Στην προκειμένη περίπτωση η Νέα Σμύρνη μπορεί να είναι υπερήφανη για τους πολίτες της, οι οποίοι αμέσως κινητοποιήθηκαν και έστειλαν διαδικτυακά την αλήθεια σε όλη τη χώρα, αλλά όχι για τον δήμαρχό της…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φοβερή κυβερνητική επιτυχία: Μετά τη συνάντηση για τα ΜΟΕ, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX!

Όχι μόνο δεν αποδίδει η τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση με τους γείτονες, αλλά μάλλον μας έχουν πάρει και...

More Articles Like This