Κόνιτσα και Ιστορία

Must Read

Δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τον δήμαρχο Κονίτσης Νίκο Εξάρχου για την πρόθεσή του να επανατοποθετήσει το άγαλμα της βασίλισσας Φρειδερίκης, έργο του Μιχαήλ Τόμπρου, γλύπτου, καθηγητού της ΑΣΚΤ και ακαδημαϊκού.

  • Από τον Χρήστο Μπολώση

Το -ορθότατο- σκεπτικό του δημάρχου, που παρακαλείται να μην κιοτέψει, είναι πως «θα πρέπει να αναδείξουμε ό,τι έχει σχέση με την Ιστορία μας. Πρέπει να τελειώσουν τα εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα».

Επειδή όμως ζούμε στην Ελλάδα, όπου, ως γνωστόν, την Ιστορία τη γράφουν οι ηττημένοι ή μάλλον -όπερ και το χειρότερο- οι νικητές καθ’ υπαγόρευση των ηττημένων, και επειδή ουδέν επιτρέπεται άνευ της αδείας του κ. Κουτσούμπα και των πραιτοριανών του (γεια σου, κ. Χρυσοχοΐδη), θα πρότεινα το άγαλμα να τοποθετηθεί σε μέρος όπου θα μπορεί ο κόσμος να το βλέπει, αλλά από την άλλη να μην κινδυνεύει από τις… φιλοτεχνικές ανησυχίες των κομμουνιστών (θυμηθείτε τι τράβηξε και τραβάει ακόμη ο μακαρίτης ο Τρούμαν). Αλήθεια, η κυρία Μενδώνη τι θα έλεγε επ’ αυτού;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε! Για τους Τανιμανίδη - Μπόμπα μιλάμε, που έχουν τον τρόπο...

More Articles Like This