Η παράνοια του Ερντογάν και της Τουρκίας

Must Read

Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης
Ο Σάββας Καλεντερίδης είναι Έλληνας αξιωματικός εν αποστρατεία, πρώην πράκτορας της ΕΥΠ και μετέπειτα συγγραφέας και γεωστρατηγικός αναλυτής

Η Τουρκία έχει μετατρέψει εκατοντάδες χριστιανικές εκκλησίες σε τζαμιά, στα οποία κυματίζει και η σημαία της Τουρκίας, η ημισέληνος.

  • Από τον Σάββα Καλεντερίδη

Τελευταίο παράδειγμα, η εκ νέου μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, στην οποία μάλιστα είχαμε και άνοδο του ιμάμη στο μινμπέρ με ανά χείρας το οθωμανικό γιαταγάνι, που υποτίθεται ότι είναι το γιαταγάνι του προφήτη Μωάμεθ.

Στη Λεμεσό της Κύπρου, κάποιοι νεαροί έγραψαν συνθήματα για το 1821 και ζωγράφισαν με σπρέι την ελληνική σημαία στους τοίχους ενός τζαμιού που υπάρχει εκεί και συντηρείται από τον δήμο, χωρίς να έχει γίνει μέχρι σήμερα αλλαγή χρήσης. Διαβάζουμε σήμερα ότι σύσσωμος ο τουρκικός Τύπος, που σήκωνε τον Ερντογάν στα ουράνια όταν μετέτρεπε την Αγία Σοφία σε τζαμί, ανεβάζει το θέμα του τζαμιού στη Λεμεσό, ενώ έχουμε δηλώσεις για το θέμα από τον ίδιο τον Ερντογάν, αλλά και από τον εκπρόσωπο του ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ.

Επίσης, ανακοίνωση εξέδωσε και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με την οποία η επίθεση χαρακτηρίστηκε «προκλητική ενέργεια» και σημειώθηκε ότι «είναι σαφές ότι τέτοιες προκλητικές ενέργειες, σε μια περίοδο που έχουν ενταθεί οι προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, δεν θα βοηθήσουν στην οικοδόμηση της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο λαών».

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει: «Συμφωνούμε με την έκκληση του προέδρου της (λεγόμενης) “ΤΔΒΚ” Ερσίν Τατάρ να εντοπιστούν μια ώρα αρχύτερα οι υπεύθυνοι για το περιστατικό και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, και αναμένουμε το θέμα να ερευνηθεί με τη δέουσα σοβαρότητα και ευαισθησία, ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη αυτού του είδους απαράδεκτων πράξεων».

Για να γίνει αντιληπτό με τι χώρα και τι κοινωνία έχουμε να κάνουμε, οι ίδιοι που εκθείαζαν μια πολιτική ενέργεια βεβήλωσης ενός χριστιανικού μνημείου, μια ενέργεια που έγινε με απόφαση του ίδιου του προέδρου της χώρας τους, τώρα ανεβαίνουν στα… κάγκελα και προσπαθούν να εκμεταλλευθούν πολιτικά την ενέργεια 2-3 νέων, που βρήκαν έναν λανθασμένο τρόπο να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, αλλά και την οργή τους για τη συνεχιζόμενη κατοχή του 37% του νησιού τους και τη βεβήλωση των θρησκευτικών και πολιτιστικών τους μνημείων στα Κατεχόμενα.

Στο σημείο αυτό, να σημειώσουμε ότι η πολιτική εκμετάλλευση από τον Ερντογάν και την παρέα του ενός γεγονότος που δεν είναι αποτέλεσμα πολιτικής απόφασης της Κυπριακής Δημοκρατίας γίνεται την επομένη της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. και λίγες ημέρες πριν από την άτυπη πενταμερή για το Κυπριακό.

Και μια που αναφερθήκαμε στη Σύνοδο Κορυφής, να σημειώσουμε ότι η Τουρκία, που φέρεται ικανοποιημένη εν μέρει από την Κοινή Ανακοίνωση, προέβαλε ενστάσεις σε ένα σημείο της, λέγοντας μάλιστα ότι η Ε.Ε. παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο!

Οι ενστάσεις της Τουρκίας αφορούν το μέρος της ανακοίνωσης που αναφέρεται στις παράνομες γεωτρήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«-Υπενθυμίζουμε το στρατηγικό συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην ανατολική Μεσόγειο και για την ανάπτυξη μιας συνεργατικής και αμοιβαία επωφελούς σχέσης με την Τουρκία. Χαιρετίζουμε την πρόσφατη αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της διακοπής των παράνομων δραστηριοτήτων γεώτρησης, της επανάληψης των διμερών συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και των επικείμενων συνομιλιών για το Κυπριακό υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών…»

Τα δύο θέματα, αυτό της αναγραφής συνθημάτων στους τοίχους του τζαμιού στη Λεμεσό και της Κοινής Ανακοίνωσης της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., είναι εντελώς άσχετα μεταξύ τους, όμως προσφέρονται για κοινό συμπέρασμα όσον αφορά την αντίδραση της Τουρκίας.

Και στις δύο περιπτώσεις, ενώ η Τουρκία είναι αυτή που έχει κάνει ως κράτος τις παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου, εξανίσταται και καταγγέλλει την άλλη πλευρά ότι παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο.

Με άλλα λόγια, η Τουρκία θέλει να επιβάλει το δικό της δίκαιο και στην καθημαγμένη από τον συνεχιζόμενο «Αττίλα» Κύπρο και στην Ε.Ε., η οποία ακόμα πιστεύει ότι μπορεί να κατευνάσει τον Ερντογάν, προσφέροντάς του… χάντρες.

Τα πράγματα είναι απλά και η Ε.Ε. πρέπει να το καταλάβει μια ώρα αρχύτερα. Ο Ερντογάν είπε κάποια στιγμή ότι η Τουρκία θα μπει στην Ε.Ε., αλλά όχι εφαρμόζοντας τα κριτήρια της Κοπεγχάγης. Θα επιβάλει στην Ε.Ε. τα κριτήρια της Αγκυρας.

Τι σημαίνει αυτό; Θα επιβάλει το δικό της δίκαιο η Τουρκία, βήμα βήμα, μέσω των τουρκικών και μουσουλμανικών κοινοτήτων που δημιουργεί με τα κύματα των μεταναστών που στέλνει με σχέδιο στις χώρες της Ευρώπης.

Για να λέμε την αλήθεια, ήδη έχει αρχίσει να επιβάλει τα κριτήρια της Αγκυρας, αφού η εξοφθάλμως φιλοτουρκική στάση της κυρίας Μέρκελ έχει να κάνει με τις ψήφους των Τούρκων της Γερμανίας, οι οποίοι, ύστερα από παραίνεση του Ερντογάν, θα ψηφίσουν «δαγκωτό» το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου.

Για να αντιληφθούμε καλύτερα το παρανοϊκό της υπόθεσης, ορκισμένοι ισλαμοφασίστες του Ερντογάν θα ψηφίσουν το κόμμα των κιαφίρ, δηλαδή των απίστων, με βάση την ιδεολογία τους. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΛΑΡΚΟ: Κυβερνητική δέσμευση για -προσωρινή- παράταση συμβάσεων των εργαζομένων

Δεν έφυγαν με άδεια χέρια οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, καθώς, κατόπιν συνάντησης των εκπροσώπων τους με εκπροσώπους της κυβέρνησης...

More Articles Like This