Κυρανάκη, κοίτα πρώτα να κολλήσεις ένσημα…

Must Read

Το πρόβλημα με αρκετούς υπουργούς – υφυπουργούς αλλά και βουλευτές του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι μόνο η… χαλαρή σχέση τους με την παραγωγική εργασία, αλλά το γεγονός ότι μιλούν πολύ περισσότερο απ’ όσο πράττουν. Και όταν μιλούν, δημιουργούν συνήθως «βουνά μαργαριταριών», τα οποία προφανώς στρέφονται εναντίον της ίδιας της κυβέρνησης.

  • Από τον Βασίλη Βέργη

Πολλοί δεν έχουν προσμετρήσει την αξία της ρήσης «Η σιωπή είναι χρυσός». Ταυτόχρονα δεν έχει περάσει ποτέ από το… κουρασμένο μυαλό τους η διαχρονικότητα του αποφθέγματος «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού». Θα… πετάξουν ό,τι να ’ναι και όποιον πάρει ο χάρος. Σαν σχολιαρόπαιδα. Μόνο που οι πιτσιρικάδες έχουν το άλλοθι της νεότητας και της απουσίας εμπειρίας. Οι συνοδοιπόροι του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν ξεπεράσει προ πολλού την τρυφερή παιδική ηλικία για να παίξουν… τα μήλα με τις δηλώσεις τους.

Αλήθεια είναι ότι ο «ανταγωνισμός» στην εκτόξευση πολιτικής ανοησίας μοιάζει -ενίοτε- πολύ σκληρός. Και, για να είμαστε δίκαιοι, υπάρχουν στιγμές που ο Μητσοτάκης και το Μαξίμου δεν ξέρουν τι να πρωτομαζέψουν. Όμως αυτές τις ώρες, στις οποίες η οργή και η κατάθλιψη του κόσμου έχουν χτυπήσει κόκκινο, θα έπρεπε το γραφείο του πρωθυπουργού να στέλνει ένα σκληρό μήνυμα σε όλους όσοι κάνουν δημόσιες εμφανίσεις και τοποθετήσεις να είναι πολύ προσεκτικοί και φειδωλοί στα λεγόμενά τους. Και αν δεν υπακούν, τότε η δημόσια επίπληξη είναι μονόδρομος, μπας και «μαζευτούν» οι επίδοξοι μιμητές.

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης εξελίσσεται σε «μία κατηγορία μόνος του»! Δίχως να έχει φυσικά το ειδικό βάρος και τη «δυναμική εντός κόμματος» του Άδωνη Γεωργιάδη, έχει βάλει σκοπό να τον ξεπεράσει στις προκλήσεις! Τον Σεπτέμβριο του 2020, με την πανδημία να έχει ήδη συμπληρώσει επτάμηνο «τσάκισμα» ΚΑΙ στα ελληνικά νοικοκυριά, ο Κυρανάκης… επέπληξε τους νέους, δηλώνοντας ότι είναι άνεργοι επειδή «δεν ψάχνουν δουλειά στο ίντερνετ» και γιατί «δεν κάνουν σωστή δόμηση βιογραφικού».

Τότε και εμείς από αυτή τη στήλη είχαμε «περάσει πριονοκορδέλα» την αλαζονική και εκτός τόπου και χρόνου δήλωση ενός ανθρώπου που η μεγαλύτερή του εργασιακή… επιτυχία είναι η «αναρρίχηση» μέσα από τον κομματικό σωλήνα της Νέας Δημοκρατίας.

Τα σχόλια εις βάρος του -προφανώς, και από πλήθος οπαδών της Νέας Δημοκρατίας στα social media- θα έπρεπε να έχουν προσγειώσει τον εν λόγω βουλευτή. Στη λογική ότι «πρώτα οφείλω να βουτάω τη γλώσσα στο μυαλό και μετά να μιλάω». Φαίνεται, όμως, ότι η συγκεκριμένη διαδρομή στη σκέψη κάθε ανθρώπου νικιέται εύκολα από την πολιτική αλαζονεία του Κωνσταντίνου Κυρανάκη. Το νέο του… χτύπημα, και αυτό με τη συνηθισμένη μορφή «κουνάω το δάχτυλο» δημόσια, ήρθε προ ημερών: «Πρέπει να ξαναδουλέψει ο κόσμος. Πρέπει να σταματήσουμε αυτή την κουλτούρα που πάει να παγιωθεί, του επιδόματος. Διότι αυτή τη στιγμή έχουμε μια ολόκληρη κοινωνία η οποία ζει με ένα επίδομα. Ναι, τώρα είναι αναγκαίο, όμως μην ξεχνάμε ότι είναι κάτι προσωρινό».

Εκείνος που καθημερινά αλλάζει… τρία πουκάμισα και δύο γραβάτες από τον… εργασιακό ιδρώτα ήρθε να υπενθυμίσει στους ταλαιπωρημένους Ελληνες ότι πρέπει να δουλέψουν, γιατί έχουν -κακώς- συνηθίσει στο επίδομα των 534 ευρώ! Συγχωρείστε μου το αγοραίο της έκφρασης, αλλά αυτός ο τύπος «μας είδε αλευρωμένους και μας πέρασε για μυλωνάδες». Ποιος του είπε ότι η πλειονότητα του κόσμου είναι ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ χαρτογιακάδες, που περιμένουν να ζήσουν από τα ψίχουλα που τους πετάει το κράτος; Αν έχει ο ίδιος στο περιβάλλον του τέτοιους χαρακτήρες, μπορεί ευχαρίστως να τους επιπλήξει.

Το «πρέπει να δουλέψει ο κόσμος» ας το πει ο Κυρανάκης πρώτα στον καθρέφτη του. Ας κολλήσει εκείνος κανένα ένσημο, και μετά ας μπει ως ισότιμος σε οποιαδήποτε συζήτηση για δουλειά. Γιατί εκεί έξω, στην πραγματική ζωή, δεν κολλάνε ένσημα στους κομματικούς σωλήνες, αλλά στα 10ωρα και τα 12ωρα μεροκάματα. Στις δουλειές που η κυβέρνηση του Κυρανάκη κρατάει κλειστές εδώ πέντε μήνες. Με τον κόσμο να υποφέρει και να είναι ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ να «ζει» με τα ψίχουλα που δίκην «επαιτείας» του πετάει η κυβέρνηση. Και δεν τα γουστάρει καθόλου. Ούτε αυτά ούτε τα κλειστά μαγαζιά…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This