Γερμανική απρέπεια

Must Read

Μεγάλη δυσαρέσκεια προκάλεσε στους Έλληνες το γεγονός ότι η Μέρκελ δεν ευχήθηκε στην πατρίδα μας για τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας από το 1821.

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Ως αντίδραση σε αυτό το κύμα δυσαρέσκειας, ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Ερνστ Ράιχελ έκανε την ακόλουθη δήλωση μέσω twitter στις 27 Μαρτίου 2021: «Οι επικριτικές απόψεις για το γεγονός ότι η καγκελάριος Μέρκελ δεν έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα την 25η Μαρτίου οφείλονται σε εμφανή έλλειψη γνώσεως για τις συνήθεις διπλωματικές πρακτικές.

Ο πρόεδρος της Γερμανίας Σταϊνμάιερ, ο επικεφαλής του κράτους μας, έστειλε θερμά συγχαρητήρια. Αν είχε κληθεί η Γερμανία (στο δείπνο της ΠτΔ κυρίας Σακελλαροπούλου), αυτός θα ήταν ο προσκεκλημένος».

Να ενημερώσω τον πρέσβη ότι δεν έχει καλές πληροφορίες.

Για τα 100 έτη ανεξαρτησίας της Φινλανδίας το 2017 η Μέρκελ είχε ευχηθεί ολόψυχα και εγκάρδια στους Φινλανδούς με ένα βίντεο που δημιουργήθηκε από τους Γερμανούς ειδικά για την περίσταση. Μόλις πριν από τέσσερα έτη δηλαδή, η Μέρκελ ευχήθηκε για έναν αιώνα ελευθερίας των Φινλανδών, και το έκανε μέσα από την καρδιά της, δημόσια. Για ποιο λόγο, κ. πρέσβη, παραλείψατε να μας πείτε αυτή τη λεπτομέρεια; Γιατί η Γερμανία ετοίμασε ειδικό βίντεο για τους Φινλανδούς, με τη Μέρκελ να εύχεται η ίδια, ενώ για τα 200 έτη ανεξαρτησίας μας και επετείου από μια εθνική και χριστιανική επανάσταση που άλλαξε τον παγκόσμιο ρου της Ιστορίας υπήρχε σιγή ιχθύος από την Καγκελαρία;

Όμως το παρόν κείμενο δεν βάλλει κατά του Ράιχελ, ο οποίος είτε από παράλειψη (αμφιβάλλω) είτε από σκοπό για να καλύψει την τεράστια αστοχία της Μέρκελ που δεν μας ευχήθηκε παραπληροφόρησε εμάς τους Έλληνες με τη συγκεκριμένη ανακοίνωσή του.

Τα βάζω με τους εγχώριους ραγιάδες και υποτακτικούς που κατευθείαν προθυμοποιήθηκαν να δικαιολογήσουν τη Μέρκελ που δεν μας ευχήθηκε.

Είναι δυνατόν να υπάρχουν Έλληνες που να μη νιώθουν τη σημασία της διακοσαετούς επετείου μας και να συγχωρούν τόσο εύκολα την ισχυρότερη -de facto- ηγέτιδα της Ευρώπης για το γεγονός ότι αγνόησε επιδεικτικά μια τόσο σημαντική επετειακή εορτή που είχαμε;

Δεν ήταν μια «συνηθισμένη» ετήσια εθνική εορτή, αλλά η σημαντική επέτειος των 200 ετών ελευθερίας μας. Δεν συγχωρούμε εμείς οι πατριώτες εύκολα τέτοιες απρέπειες, ειδικά όταν υπάρχει απόπειρα παραπλάνησης με άστοχα ψεύδη.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πανικός στο Χαλάνδρι: Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο!

Αναζητούνται δύο άνδρες και δύο γυναίκες

More Articles Like This