Η Ελλάς ως κτήμα Μητσοτάκη

Must Read

Στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι έγινε μια αποκαλυπτική συζήτηση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της χώρας

  • Απο τον Παναγιώτη Λιάκο

Όσο και να κρύβουν την αλήθεια, εκείνη έχει την ακατανίκητη ροπή να ξεμυτίζει από το δεσμωτήριό της και να περιφέρεται σε κοινή θέα ολόγυμνη και φοβερή. Ανάλογο περιστατικό είχαμε τις προάλλες σε τηλεοπτική εκπομπή στον Σκάι.

Εκεί διημείφθη ο ακόλουθος διάλογος μεταξύ των δημοσιογράφων Δ. Οικονόμου, Μ. Αναστασοπούλου και της Ντόρας Μπακογιάννη, της εκπροσώπου της πολιτικής δυναστείας που συστήνεται ως φιλελεύθερη, αλλά λατρεύει να μισθοδοτείται από τον δημόσιο κορβανά:

Δημήτρης Οικονόμου (απευθυνόμενος στην Ντόρα Μπακογιάννη): Πάσχα θα πάτε στην Κρήτη; Τι λέτε, θα τα καταφέρουμε να πάμε ή είναι νωρίς ακόμα; Πώς το βλέπετε;

Ντόρα Μπακογιάννη: Κύριε Οικονόμου, εμένα δεν θα με κρατήσει κανένας να μην πάω στην Κρήτη.

Δ. Οικονόμου: Είμαι σίγουρος!

Εκεί πετάγεται η Μαρία Αναστασοπούλου και κάνει την ερώτηση του 1.000.000 δολαρίων, που λένε και στις ΗΠΑ του Μπάιντεν: «Οι υπόλοιποι θα μπορέσουμε να πάμε;»

Δ. Οικονόμου: Μιλάμε για τους υπολοίπους, τον λαό…

Ντόρα Μπακογιάννη: Πρώτα ο Θεός, ναι, θα μπορέσουμε να πάμε.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ακριβέστατη και ευσύνοπτη ανάλυση των δημοσιογράφων, υπάρχουν δύο τάξεις ανθρώπων: Οι Μητσοτάκηδες και εμείς οι υπόλοιποι, ο λαός. Έχουν απόλυτο δίκιο. Αφενός, το παραδέχτηκε χαμογελώντας η κ. Μπακογιάννη, λέγοντας: «Εμένα δεν θα με κρατήσει κανένας να μην πάω στην Κρήτη». Μπορεί αργότερα να υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση λόγω του πάνδημου κραξίματος, αλλά η αρχική αντίδρασή της ήταν αυθεντική. Δεν μπορεί να την κρατήσει κανείς, διότι οι νόμοι που ισχύουν για τους άλλους, τον λαό, δεν ισχύουν για τους Μητσοτάκηδες (βλέπε βόλτα Κυριάκου στην Πάρνηθα, φαγοπότι στην Ικαρία με μεγάλη παρέα κ.λπ.).

Επιπλέον, πέρα από την παραδοχή της κ. Μπακογιάννη για το ανέφικτο να την κρατήσει κάποιος, ο ίδιος ο κ. Οικονόμου ξεχώρισε την ήρα του λαού από το σιτάρι της εξουσίας.

Εμείς, οι υπόλοιποι, ο λαός… Η αλήθεια είναι ότι για την εξουσία είμαστε «υπόλοιποι». Θα ήμασταν, δε, και ολότελα περιττοί, αν δεν έπρεπε να εργαστούμε για να γεμίσουμε τα δημόσια ταμεία που μισθοδοτούν τους Μητσοτάκηδες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η δυναστεία των Κιμ και τα πυρηνικά όπλα της Βόρειας Κορέας

Ένα ντοκιμαντέρ παρουσίασε η DW, το οποίο έγινε με τη βοήθεια κορυφαίων ειδικών, συμπεριλαμβανομένων πρώην αξιωματούχων του καθεστώτος της...

More Articles Like This