Γιατί αποτυγχάνει ο Μητσοτάκης

Must Read

Και αυτή η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά τα βήματα της χορογραφίας που οδηγεί, αργά ή γρήγορα, στην έξοδο

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κληρονόμησε την πρωθυπουργία λόγω της εφαρμογής του νόμου της… αδράνειας. Η οικογένειά του στο παρελθόν πήρε μια εκλογική «φόρα», η οποία διατηρήθηκε σε κάποιον βαθμό, διότι βρέθηκε μέσα σε ένα αδρανειακό σύστημα (αυτό της ξενοκρατίας και του τριτοκοσμικού νεποτισμού), και καμία εξωτερική δύναμη δεν επέδρασε αρκετά έντονα για τη μεταβολή της. Η αρχική ώθηση διατηρούνταν σχεδόν ανέπαφη.

Εδώ, στη χώρα του ευρωπαϊκού τριτοκοσμισμού, οι έχοντες και κατέχοντες δεν φοβούνται τους νόμους. Στην Ελλάδα οι ισχυροί μπορούν και να νομοθετούν και να παραβιάζουν τους νόμους που οι ίδιοι θεσπίζουν, διότι η «Δικαιοσύνη» που έχουμε φαίνεται ότι λειτουργεί μόνο όταν εισπράττονται οι παχυλοί μισθοί και οι αμοιβές όσων ασχολούνται με επαγγέλματα που σχετίζονται με τον κλάδο. Ωστόσο υπάρχουν και νόμοι που δεν μπορεί να τους παραβιάσει οποιοσδήποτε θνητός, διότι έχουν θεσπιστεί από τον Θεό, όπως εκείνος της βαρύτητας και της φθοράς των εφήμερων πραγμάτων.

Η ζωή ήταν σχετικά ανέφελη για τον νυν πρωθυπουργό, μέχρι που ανέλαβε τα ηνία της εξουσίας και μια σειρά από εξωτερικές δυνάμεις (προβλέψιμες όπως οι βουλήσεις των ξένων τοποτηρητών και απρόβλεπτες όπως ο κορωνοϊός) λειτουργούν ανασχετικά όσον αφορά την οικογενειακή… φόρα. Οι προβλέψιμες βουλήσεις των ξένων τοποτηρητών στο παρελθόν είχαν αποτέλεσμα τη δυστυχία που προκαλεί η απώλεια: χρημάτων, εθνικής κυριαρχίας, θέσεων εργασίας, ανθρώπων που ξενιτεύονται για το μεροκάματο, γλωσσικού πλούτου κ.ά.

Η μάχη με το κενό είναι οδυνηρή, αλλά το κακό δεν το βλέπεις, είναι κενό. Τώρα αυτά που θέλουν οι ξένοι είναι πιο κοστοβόρα ακόμα και για μια δοτή εξουσία, επειδή έχουν χειροπιαστά αποτελέσματα: Αφγανοί, Πακιστανοί, Σομαλοί, Μπανγκλαντέζοι, Σουδανοί κ.ά. καταλαμβάνουν ελληνικό έδαφος. Πληθαίνουν, ανεβάζουν τις απαιτήσεις τους, κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Η ευαρέσκεια των ξένων περνάει από τον ισλαμικό εποικισμό της χώρας με αντίτιμο -τι άλλο;- το χρήμα. Πρέπει να δώσουμε πατρίδα για να πάρουμε παλιόχαρτα. Αυτό δεν μπορεί να περάσει.

Επιπλέον, το αντίτιμο της απρόβλεπτης συνθήκης, του κορωνοϊού, είναι θηριώδες για όλους, ακόμα και για την εξουσία – κι αυτό δεν έχουμε παρά να περιμένουμε για να το δούμε.

Συνεχίζεται…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σκληρή απάντηση του Ισραηλινού ΥΠΕΞ στον Ερντογάν: Συνέχισε να ονειρεύεσαι την επανίδρυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

Με μια άκρως ειρωνική ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ίζραελ Κατζ, «απαντά» στο ρεσιτάλ...

More Articles Like This