Ρημαδιό το Άλσος Συγγρού

Must Read

Η περιήγηση της «δημοκρατίας» στον παρατημένο και παρηκμασμένο πνεύμονα πρασίνου των βορείων προαστίων της Αττικής συνεχίζεται

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Προκάλεσε ποικίλα σχόλια το αποκαλυπτικό άρθρο-φωτορεπορτάζ με τις αποκαρδιωτικές εικόνες του κτήματος Συγγρού, γνωστού και ως Δάσος ή Άλσος Συγγρού, που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στην εφημερίδα μας. Αυτό το κάποτε φροντισμένο άλσος εδώ και περίπου δύο χρόνια διάγει περίοδο έντονης παρακμής. Είναι αφύλακτο, αφρόντιστο, έρμαιο στις «ορέξεις» βανδάλων και πάσης φύσεως πλιατσικολόγων.

Ο φωτογραφικός φακός είναι αδιάψευστος μάρτυρας και το ηθικό και πολιτικό δίδαγμα είναι το… κλασικό: Δεν πρέπει να δαπανάται ούτε σεντ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ή και τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό σε χώρους όπου δεν εξασφαλίζονται η ασφάλεια των πολιτών, η ευταξία και η καθαριότητα.

Μέσα στο γήπεδο ποδοσφαίρου έχουν πέσει δύο δέντρα. Ουδείς ασχολείται με την απομάκρυνσή τους. Το μεγαλύτερο δέντρο (το βλέπετε στη μεγάλη φωτογραφία) έχει πέσει περίπου δύο μήνες πριν από τον χιονιά του Φεβρουαρίου.

Το κλειστό γήπεδο είναι ρημαγμένο, τα τζάμια σπασμένα και το έχουν περιζώσει αγριόχορτα και συκιές.

Το γραφείο του γεωπόνου είναι λεηλατημένο, διαλυμένο.

Το θεατράκι του άλσους είναι γεμάτο βρομιές και γκράφιτι.

Ο αμπελώνας γέμισε θάμνους, αγριόχορτα και τα αμπέλια του ξεράθηκαν. Το μόνο που φρόντισαν είναι να… περιφράξουν ό,τι απέμεινε απ’ αυτόν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Στη φυλακή είχα μηδέν λίμπιντο, μπορεί να βάζουν κάτι στο φαγητό»

Στο sex podcast της Δάφνης Καραβοκύρη ήταν καλεσμένος ο Λάκης Γαβαλάς και μίλησε για τον έρωτα και το σεξ,...

More Articles Like This