Πέμπτη 13/5/2021

Ρημαδιό το Άλσος Συγγρού

Η περιήγηση της «δημοκρατίας» στον παρατημένο και παρηκμασμένο πνεύμονα πρασίνου των βορείων προαστίων της Αττικής συνεχίζεται

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Προκάλεσε ποικίλα σχόλια το αποκαλυπτικό άρθρο-φωτορεπορτάζ με τις αποκαρδιωτικές εικόνες του κτήματος Συγγρού, γνωστού και ως Δάσος ή Άλσος Συγγρού, που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στην εφημερίδα μας. Αυτό το κάποτε φροντισμένο άλσος εδώ και περίπου δύο χρόνια διάγει περίοδο έντονης παρακμής. Είναι αφύλακτο, αφρόντιστο, έρμαιο στις «ορέξεις» βανδάλων και πάσης φύσεως πλιατσικολόγων.

Ο φωτογραφικός φακός είναι αδιάψευστος μάρτυρας και το ηθικό και πολιτικό δίδαγμα είναι το… κλασικό: Δεν πρέπει να δαπανάται ούτε σεντ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ή και τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό σε χώρους όπου δεν εξασφαλίζονται η ασφάλεια των πολιτών, η ευταξία και η καθαριότητα.

Μέσα στο γήπεδο ποδοσφαίρου έχουν πέσει δύο δέντρα. Ουδείς ασχολείται με την απομάκρυνσή τους. Το μεγαλύτερο δέντρο (το βλέπετε στη μεγάλη φωτογραφία) έχει πέσει περίπου δύο μήνες πριν από τον χιονιά του Φεβρουαρίου.

Το κλειστό γήπεδο είναι ρημαγμένο, τα τζάμια σπασμένα και το έχουν περιζώσει αγριόχορτα και συκιές.

Το γραφείο του γεωπόνου είναι λεηλατημένο, διαλυμένο.

Το θεατράκι του άλσους είναι γεμάτο βρομιές και γκράφιτι.

Ο αμπελώνας γέμισε θάμνους, αγριόχορτα και τα αμπέλια του ξεράθηκαν. Το μόνο που φρόντισαν είναι να… περιφράξουν ό,τι απέμεινε απ’ αυτόν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ