19/8/2022

10 μέρες με Covid στο “Σωτηρία”

Δημοσίευση:

Όσο και να προσέχεις, αν δεν δείχνουν όλοι γύρω σου την ίδια προσοχή, η Κερκόπορτα είναι ανοιχτή.

  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη

Έτσι κι εγώ, παρά την επισταμένη προσοχή μου, βρέθηκα με Covid για 10 ημέρες στο «Σωτηρία» με χαμηλό οξυγόνο και αρχές πνευμονίας. Με έσωσαν η εμπειρία που έχει πια το ιατρικό προσωπικό μας, η αγωγή που μου έδωσαν, η μουλαρίσια λοκατζίδικη κράση μου και το ότι το αντιμετώπισα άμεσα με σοβαρότητα, αυτοπειθαρχία και αναζήτησα αμέσως την καθοδήγηση γιατρού. Δέκα μέρες με οξυγόνο, αντιιική θεραπεία, αντιβίωση, κορτιζόνη και αντιθρομβωτικές ενέσεις. Είδα τον αγώνα άλλων ανθρώπων γύρω μας και των υγειονομικών μας. Το δημόσιο σύστημα υγείας δεν είναι μόνο τα ντουβάρια. Είναι πρωτίστως οι άνθρωποι, η εμπειρία και η γνώση τους, η φιλοτιμία τους. Από τον διευθυντή της Δ΄ Πνευμονολογικής Γιώργο Τσουκαλά ως τους νοσηλευτές, καθαριστές και τραπεζοκόμους, δεν υπήρξε ένας, μία που να μην κάνει τη δουλειά του υποδειγματικά και με τον ελληνικό τρόπο, που είναι ο καλύτερος, με χιούμορ και καλοσύνη. Διότι αντιλαμβάνονται την αξία της προσφοράς τους. Τη βλέπουν στα πρόσωπα των ασθενών.

Είμαι ισοβίως ευγνώμων σε όλους τους. Λυπάμαι που των περισσότερων δεν είδα τα πρόσωπά τους, έτσι που έμπαιναν με διπλές μάσκες, σκουφιά και προσωπίδες. Θα τους δω έξω και δεν θα τους γνωρίσω. Είδα όμως τι κάνουν και το λέω σε όλους. Και την ικανοποίησή τους να βλέπουν τους περισσότερους να φεύγουν θεραπευμένοι. Το έχω γράψει και παλιότερα, τώρα το είδα εμπειρικά. Η Δημόσια Υγεία έχει προβλήματα, ανορθολογική οικονομική διαχείριση σε κομμάτια της, προβληματικό και βλαπτικό κομματικό συνδικαλισμό, όμως μόνον η Δημόσια Υγεία μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιας έκτασης απειλές για τον γενικό πληθυσμό και να που δεν είναι απίθανο να συμβεί. Σίγουρα τίποτα δεν είναι τζάμπα και το «σπορ» είναι ακριβό για τον φορολογούμενο, γι’ αυτό θέλει αναδιοργάνωση και αυστηρή διαχείριση, για να σεβαστούμε το χρήμα των φορολογουμένων και να έχουμε το μέγιστο όφελος με ένα νοικοκυρεμένο κόστος. Ενα κομμάτι της αληθινής αριστοκρατίας μας είναι το επιστημονικό προσωπικό μας. Όχι οι τραγουδιάρες, οι ριαλιτζήδες, οι τηλεπερσόνες και άλλα φρούτα. Και για να τους κρατήσουμε στην Πατρίδα που τους χρειάζεται, πρέπει να αμείβονται αναλόγως και να έχουν ένα καλά οργανωμένο και ανθρώπινο περιβάλλον. Αν όχι αυτοί που νικούν τον θάνατο, τότε ποιοι;

Δημοφιλείς ειδήσεις  Η Τουρκία βιάζεται να κλείσει το μέτωπο με τους Κούρδους

Έπειτα από όλα αυτά, είναι καθήκον μου να σας μιλήσω για τον πόλεμο ενάντια σε πολιτικούς κακοποιούς, απατεώνες και στη βλακεία. Δεν υπάρχουν ελευθερίες χωρίς ζωή. Και τη ζωή σου είναι τιμή να τη χάσεις όταν αγωνίζεσαι ενάντια στην κατοχή της Κύπρου από τον Τούρκο, να πέσεις πολεμώντας στον Εβρο και στα νησιά ενάντια στον προαιώνιο εχθρό, τον τουρκικό ισλαμοφασισμό, ή στους εχθρούς της Δημοκρατίας.

Ελευθερία να πεθάνεις σαν ηλίθιος από άγνοια, ιδεοληψία, ευπιστία σε πολιτικούς και δημοσιογραφικούς απατεώνες δεν είναι ελευθερία, δεν έχει τίποτα ηρωικό. Είναι αυτοκτονία. Θα σας το πω ωμά, αφού πήγα μια βόλτα, είδα από μακριά την άλλη όχθη, ως έστω μικρή στατιστική πιθανότητα, και αφού είδα και άλλους σε χειρότερη μοίρα και την αγωνία τους.

Όσοι θεωρείτε πως είναι μια «γριπούλα», όσοι είστε αντιεμβολιαστές, όσοι θεωρείτε πως ήμασταν στα πρόθυρα επανάστασης και συνωμότησαν οι… Εβραίοι, ο Μητσοτάκης, η Μπίλντερμπεργκ, οι Κλίνγκον και ο Εορδαϊκός για να σας «φιμώσουν», που όλη μέρα γράφετε ό,τι γουστάρετε, βρίζοντας όποιον εγκαλέσει τις βεβαιότητές σας, στηριγμένες σε θεωρίες συνωμοσίας, σας έχω νέα. Ο ιός υπάρχει, γράφει στ’ @ρχίδια του τις θεωρίες που διαβάζετε και αναπαράγετε όλο οργή, είναι ύπουλος, επιθετικός, προκαλεί πνευμονία και, αν καθυστερήσετε και τον υποτιμήσετε, θα κινδυνεύσετε να δείτε τα ραδίκια ανάποδα. Αυτές οι συνωμοσιολογικές, τάχα ελευθεριακές, πεποιθήσεις σας, η άρνηση συμμόρφωσης με μέτρα υγειονομικής προστασίας σάς μετατρέπουν σε δολοφόνους αυτών που αγαπάτε, αγνώστων και αυτόχειρες. Για να σας το κάνω ψιλά: Εάν δεν φοράτε μάσκα, δεν απολυμαίνετε τα χέρια σας, αν δεν αποφεύγετε τον συνωστισμό, αν οργανώνετε τσιμπούσια, πάρτι, πολιτικές συγκεντρώσεις ή συμμετέχετε σε τέτοια, είναι σαν εκεί που κάθεστε με την οικογένειά σας, τους φίλους σας ή αγνώστους, περαστικούς, να βγάλετε ένα πιστόλι και να αρχίσετε να τους πυροβολείτε, τη μάνα σας, τον πατέρα σας, τα παιδιά και τα αδέρφια σας, όποιους είναι κοντά σας και, φυσικά, και τον εαυτό σας. Η μη πίστη στην ύπαρξη και την επικινδυνότητα του ιού, στην τήρηση μέτρων προστασίας και κοινωνικών αποστάσεων είναι τρομοκρατική επίθεση στον ίδιο σας τον εαυτό και στην οικογένειά σας.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Η Τουρκία βιάζεται να κλείσει το μέτωπο με τους Κούρδους

Ο μέσος άνθρωπος είναι εύπιστος, συχνά θέλει να αρνηθεί το πρόβλημα και σίγουρα δεν είναι ειδικός. Αυτό εκμεταλλεύεται ένας εσμός πολιτικών απατεώνων, που προσδοκούν καριέρα, ψήφο, χρήμα πάνω στην άγνοια και την ευπιστία των πολιτών. Μέχρι κόμματα δημιουργήθηκαν με βασική ατζέντα την «ελευθερία» απέναντι στα υγειονομικά μέτρα, δηλαδή το «δικαίωμα» να νοσήσετε, να ταλαιπωρηθείτε ή και να πεθάνετε, προκαλώντας τα ίδια πρωτίστως σε όσους αγαπάτε. Εν προκειμένω, αυτοί οι πολιτικοί απατεώνες δεν θέλουν ευθέως το πορτοφόλι σας, προσδοκούν όμως τη βουλευτική αποζημίωση αδιαφορώντας για τη ζωή σας. Συνεπικουρούνται από έναν στρατό δημοσιολογούντων με στόχο την απόσπαση τηλεθέασης, αναγνωσιμότητας, που θα κερδηθεί με τερατολογίες, ψεύδη και συνωμοσιολογική προπαγάνδα. Όταν βρεθείτε στους θαλάμους Covid με τους ορούς, οξυγόνο ή στις ΜΕΘ διασωληνωμένοι σε καταστολή, δεν θα σας επισκεφθεί κανείς από όσους σας λέγανε ειρωνικά για «γριπούλα», «φίμωτρα», «μασκούλες», «καραντινάκηδες», δήθεν στατιστικές αρλουμπολογίες ή βγάζουν και αφίσες με χέρι που τάχα σας φιμώνει σαν μάσκα. Δεν θα σας επισκεφτούν γιατί απαγορεύεται, θα είστε ολομόναχοι σε όλη τη νοσηλεία, γιατί δεν είναι κορόιδα να κολλήσουν και γιατί δεν δίνουν δεκάρα για εσάς.

Το πρώτο καθήκον όσων ηγούνται ή φιλοδοξούν να ηγηθούν είναι να υπερασπίζονται την ασφάλεια του λαού από κάθε απειλή, κάθε εχθρό. Ο Covid είναι ένας ύπουλος υπαρκτός εχθρός. Εχθροί σας είναι και όλα τα καθάρματα, απατεώνες ή ηλίθιοι που σας καλούν να τον υποτιμήσετε, να μην εμβολιαστείτε, για να κερδίσουν ψήφους, αναγνώστες ή δημοσιότητα. Δεν είναι ειδικοί. Ούτε εγώ είμαι, απλά το έζησα και σας λέω: μην ακούτε ούτε εμένα ούτε κανέναν πολιτικό, δημοσιογράφο, σχολιαστή των κοινωνικών δικτύων. Ρωτήστε έναν καλό γιατρό που εμπιστεύεστε. Έχετε αμφιβολίες για το εμβόλιο με όσα γράφουν κάποιοι; Ρωτήστε τον γιατρό σας. Αν δεν έχετε γιατρό, ρωτήστε, να σας συστήσουν, απευθυνθείτε στα νοσοκομεία μας. Τηρήστε τα υγειονομικά μέτρα, τις κοινωνικές αποστάσεις, μη συμμετέχετε σε ομαδικές εκδηλώσεις, πολιτικές συγκεντρώσεις που οργανώνουν τυχοδιώκτες εγκληματίες, ενημερωθείτε από τους γιατρούς μας για το εμβόλιο και κάντε το.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Μουσουλμανοποίηση

Μόνο έτσι θα νικήσουμε και θα γυρίσουμε στην ομαλότητα. Τα επιμέρους μεγάλα λάθη στα μέτρα δεν μειώνουν την αναγκαιότητα της απολύμανσης και των κοινωνικών αποστάσεων, αυτά δεν τα αμφισβήτησε κανείς σοβαρός. Σεβαστείτε το δώρο της ζωής, όσους αγαπάτε και όλους τους συμπολίτες μας, κάντε τεστ στα παιδιά σας, στον εαυτό σας και, εάν σας τύχει, όπως σε μένα, κινηθείτε γρήγορα ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των γιατρών. Απομονώστε τους συνωμοσιολόγους απατεώνες που εμπορεύονται τον φόβο ή την άρνησή σας. Η ψήφος σας είναι ελεύθερη και με μάσκα, η σκέψη σας το ίδιο. Πρέπει να νικήσουμε και αυτό θέλει πειθαρχία, κοινωνική συνείδηση και αλληλεγγύη. Μεγαλύτερη δε αλληλεγγύη από τον σεβασμό στο δώρο της ζωής δεν υπάρχει. Υγεία σε όλους σας…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όργιο ψευδούς προπαγάνδας

Αυτό που συνέβη στον Έβρο ήταν ένα όργιο προπαγάνδας σε βάρος της χώρας. Η...

Μουσουλμανοποίηση

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των αλλοδαπών που, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους και...

Η Τουρκία βιάζεται να κλείσει το μέτωπο με τους Κούρδους

Τους τελευταίους μήνες έχουν φουντώσει τα δημοσιεύματα που θέλουν την Τουρκία να επεκτείνει τα...

Η Ν.Δ. στις νέες συνθήκες

Το ερώτημα που κυριαρχεί στις βραδινές βεγγέρες του καλοκαιριού είναι πόσο θα πλήξει η...

Έξι χρόνια σχεδίασης – βελτίωσης – ανάπτυξης και κατασκευής του radar «ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ» της ΕΑΒ

Από τον Μπάμπη Παπασπύρου*Στη φωτογραφία απεικονίζεται η εξέλιξη και οι εκδόσεις του RADAR...

«Πληρώνουμε» την πασοκοποίηση της Ν.Δ. και την υπερσυγκέντρωση εξουσιών στο Μαξίμου 

Στόχος του Μητσοτάκη ήταν να μετατρέψει-μεταλλάξει αθόρυβα και σταδιακά τη Νέα Δημοκρατία σε κόμμα...

Το αριστερό κράτος που οραματίζεται η Κουμουνδούρου

Όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρθρογραφεί για να χαρακτηρίσει, με αφορμή το σκάνδαλο...

Voucher ή επίδομα

Τελευταία έχουμε κατακλυστεί από pass και vouchers για fuel, για Covid, για energy, power,...

Τι συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι

Η συνάντηση των ηγετών Ρωσίας - Τουρκίας, λίγες ημέρες μετά τη συνάντησή τους στην...

Να κρατήσουμε ζεστό τον φόβο των Τούρκων

Το «Αβδούλ Χαμίντ Χαν», το ερευνητικό πλοίο των Μεμέτηδων, φέρει το όνομα ενός διαβόητου...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς η πιο έξυπνη ιδέα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 κατέληξε σε φιάσκο

Θα μπορούσε να είναι ερώτηση – παγίδα σε κάποιο...

Αιφνίδιος θάνατος στην Πάτρα: Συγκλονίζουν οι τελευταίες ώρες του 69χρονου

«Το βράδυ ήμασταν όλοι μαζί σε οικογενειακό τραπέζι. Ο πατέρας μου δεν είχε κάποιο ιατρικό ιστορικό με την καρδιά του» λέει η κόρη του

«Πέθαναν» τον Γιώργο Μάγκα – Ο Μπιμπίλας ζήτησε συγγνώμη

Ο βασιλιάς του κλαρίνου ζει και βασιλεύει! Ο Σπύρος...

Νεκρή 43χρονη αστυνομικός μέσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη Θεσπρωτία

Νεκρή εντοπίστηκε μέσα στο δωμάτιο ξενοδοχείου στη Θεσπρωτία, μια...

Πρόκληση! Οι νόμοι ισχύουν μόνο για Έλληνες

Εικόνα πλήρους διάλυσης της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και όλων των...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ