Για ένα αρνί…

Must Read

Διάβασα ότι λοιμωξιολόγοι είπαν «μη χαλάσουμε ολόκληρο το καλοκαίρι για ένα αρνί».

  • Από τον Χρήστο Μπολώση

Αφήνω το γεγονός ότι χάρη στα (μη) μέτρα που μέχρι τώρα και επί έναν χρόνο μάς έχουν επιβάλει έφθασαν τους νεκρούς στις 9.000, και άρα δεν έχουν το δικαίωμα… διά να ομιλούν, δεν ξέρω ποιος ανεκδιήγητος εφηύρε αυτό το ευφυολόγημα.

Άλλωστε, και ο κ. Κικίλιας είχε χαρακτηρίσει τα Χριστούγεννα «δήθεν γιορτή». Ώστε, λοιπόν, το Πάσχα είναι ένα αρνί και όχι η κατάνυξη της περιφοράς του Επιταφίου. Και όχι η ελπίδα της Αναστάσεως του Κυρίου.

Δεν είναι η άνοιξη που συμβολίζει το ξεκίνημα της νέας ζωής και που μόνο στην ελληνική ύπαιθρο την καταλαβαίνεις. Αλλά γι’ αυτούς είναι ένα αρνί, ίσως και μπόλικο κοκορέτσι, όπως και χοιρινό με σέλινο είναι τα Χριστούγεννα, ο Δεκαπενταύγουστος μακαρόνια με κιμά και πάει λέγοντας. Και ο Παπαδιαμάντης;

Αυτός ίσως είναι λαγός στιφάδο. Μπορεί να ισχυριστούν ότι είναι σχήμα λόγου. Ε, τότε και αυτοί είναι σχήμα απαράδεκτο και να μη χρησιμοποιούν τέτοια σχήματα λόγου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετά την καταγγελία του δικηγόρου των αποδήμων, το ΥΠΕΣ τους δίνει τα στοιχεία που ζήτησαν 

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η καταγγελία του δικηγόρου των αποδήμων που είδαν τα προσωπικά τους δεδομένα να διαρρέουν...

More Articles Like This