Δύο σημαίες σε δύο φέρετρα

Must Read

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους: Στη μεγάλη φωτογραφία, το φέρετρο του πρίγκιπα Φιλίππου με την ελληνική σημαία να δεσπόζει και στην άλλη του Χαρίλαου Φλωράκη, τον οποίο τίμησε το ελληνικό κράτος

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου, γεννηθείς ως πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδος και της Δανίας, ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, ήταν ο σημαντικότερος «σκηνοθέτης» της κηδείας του. Σχεδίασε ακόμα και το όχημα που μετέφερε τη σορό του. Άρχισε να σχεδιάζει αυτό το όχημα μαζί με τους μηχανικούς της βρετανικής εταιρίας Land Rover πριν από 18 έτη. Ως βάση χρησιμοποιήθηκε το πλαίσιο ενός Defender TD5 130. Στο πίσω μέρος του Land Rover δημιουργήθηκε μια ειδική πατέντα, μια κατασκευή για τη μεταφορά του φέρετρού του.

Το αυστηρό πρωτόκολλο του βρετανικού θρόνου πρόβλεπε η μεταφορά να γίνει με κιλλίβαντα πυροβόλου. Όμως, εκείνος δεν κινήθηκε με βάση το πρωτόκολλο. Αφενός, αγαπούσε τα οχήματα που παρήγαγε το Ηνωμένο Βασίλειο και, φυσικά, ήθελε να θυμίσει σε όλους τη συμμετοχή του στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και να τιμήσει τους συμπολεμιστές του.

Η ελληνική σημαία θα μπορούσε να μη βρισκόταν πάνω στο φέρετρο, αν εκείνος ήθελε να λησμονηθεί η ελληνικότητά του. Όμως, η τελευταία δήλωσή του προς τον κόσμο, η έσχατη συμβολική χειρονομία του, που άρχισε να πραγματοποιείται πριν από τον θάνατό του και ολοκληρώθηκε με την κηδεία του, ήταν η επίδειξη αυτής της ελληνικότητας.

Ενας άνθρωπος που βίωσε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις λόγω του δεσμού του με την Ελλάδα και στον οποίον έχουν χρεωθεί από την -αθεράπευτα παραπλανητική, αλλά πάντα επιτήδεια- μαρξιστική προπαγάνδα ακόμα και οι απαγχονισμοί των ηρώων της ΕΟΚΑ, δεν απαρνιέται την ελληνικότητά του και επιθυμεί να τον σκεπάζει το εθνικό σύμβολό μας έως την τελευταία κατοικία του. Έκανε αποδοχή της ελληνικής κληρονομιάς με το βάρος και το κύρος της τελευταίας επιθυμίας του…

Το ελληνικό κράτος δεν σκέφτηκε να τιμήσει τον Ελληνα πρίγκιπα, αλλά ήξερε να διατάξει να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες (ακόμα και στα στρατόπεδα!) στις 25 Μαΐου 2005, όταν κήδευαν τον κομμουνιστή πολιτικό Χαρίλαο Φλωράκη, ο οποίος πολέμησε για να καταντήσει η Ελλάδα μικρός κρίκος στη βαριά αλυσίδα της Σοβιετικής Ένωσης.

Και την ελληνική σημαία στο φέρετρο του Φλωράκη οι κομμουνιστές την είχαν διπλώσει να είναι τόση δα, σαν… πετσέτα, και να μη φαίνεται ο σταυρός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οκτώ τραυματίες, κατολισθήσεις και υλικές ζημιές από τον σεισμό στην Ιαπωνία

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν λόγω του σεισμού, που σημειώθηκε χθες στην δυτική Ιαπωνία, μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Η...

More Articles Like This