Μικροί και μεγάλοι ήρωες

Must Read

Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις, συμπολίτες μου.

  • Από τον Χρήστο Μπολώση

Μέρα που είναι σήμερα, θα σας διηγηθώ μια εξόχως αντιστασιακή πράξη στα χρόνια της χούντας, όπως μου την αφηγήθηκε ο ίδιος ο ήρωας. Κάπου στα μέσα του 1973, καθώς ο μικρός ήρωας μπουσούλαγε στο μπαλκόνι του σπιτιού του, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, έσπρωξε με το χεράκι του ένα κομμάτι μάρμαρο, που πήγε κι έσκασε δίπλα σε έναν αστυφύλακα, που ήταν από κάτω. Ο ήρωας λέει ότι σημάδευε το όργανο, αλλά αστόχησε.

Δυστυχώς, δεν διεκδίκησε ποτέ σύνταξη… Ένας γνωστός τραγουδιστής, πάλι, λέει ότι τότε τον συνέλαβαν και «επτά μέρες τον έδερναν». Κάποια στιγμή ήρθε ο διοικητής και ο ήρωας σκυλόβρισε αυτόν και την οικογένειά του. Και τελειώνει την αφήγησή του ο ήρωας των ηρώων: «Μία εβδομάδα έμεινα μέσα, έγινε δικαστήριο και με αθωώσανε». Πέφτω απ’ τα σύννεφα. Δηλαδή ντάλα χούντα, που τα ‘σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά, βρέθηκε δικαστήριο που αθώωσε το… μαργαριτάρι της αντίστασης; Αμ, τότε τι χούντα είχαμε; Ο Θεός να μας λυπηθεί, συμπολίτες μου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεχίζει τις διακοπές στη Χιλή η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Συνεχίζει το τουρ στη Λατινική Αμερική η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία ζει ζωή χαρισάμενη στην υγεία των κορόιδων, δηλαδή...

More Articles Like This