Ηθικός αυτουργός των κορονοπάρτι!

Must Read

Στον πρώτο γύρο της πανδημίας, η κυβερνητική επίδοση ήταν καλή και το αναγνωρίσαμε αυτοί οι λίγοι που δεν έχουμε συμπλέγματα κομματοσκυλίασης και αναγνωρίζουμε ό,τι ωφελεί την Πατρίδα.

  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη

Τι συνέβη λοιπόν μετά, τι συμβαίνει τώρα και φτάσαμε σε τόσους νεκρούς και σε τέτοιον αριθμό κρουσμάτων; Καταρχάς, ο πρώτος παράγοντας ήταν η τύποις και με πολλές ταχύτητες εφαρμογή των μέτρων, ήτοι η ισονομία πήγε περίπατο. Εγώ κι εσείς εφαρμόζαμε τα μέτρα -μάσκα, τήρηση κοινωνικών αποστάσεων, μέτρα ατομικής υγιεινής και απολύμανσης-, δεν παρτάραμε, δεν βλέπαμε φίλους και συγγενείς, κάναμε πόσο καιρό να αγκαλιάσουμε τη μάνα μας.

Τηρούσαμε τους νόμους, τις ΚΥΑ, ακόμη και στα παράλογά τους, και φυσικά την κοινή λογική, που λέει πως αυτός ο ιός, που μεταδίδεται με τα σταγονίδια της αναπνοής, κολλάει σε οποιουδήποτε είδους συγκεντρώσεις και στενή συνάφεια. Αυτά ίσχυαν και ισχύουν για κάποιους, αλλά υπήρχαν και οι άλλοι. Καταρχάς, οι αριστεροί και τα υποκινούντα κόμματα, κομματίδια και «συλλογικότητές» τους, που έχουν οργανώσει εκατοντάδες συγκεντρώσεις, πορείες από το Εφετείο για να πιέσουν δικαστήριο ως προς την απόφασή του (!) και τον Κουφοντίνα, μέχρι την πιο απίθανη δικαιολογία. Μέχρι συγκεντρώσεις για περισσότερες ΜΕΘ είδαμε από συνδικάλες, που δεν θα μάθουμε πόσους ταλαίπωρους έστειλε στις ΜΕΘ ή στον Αγιο Πέτρο η διάδοση του ιού μέσω αυτών των συγκεντρώσεων.

Μετά, είχαμε τα αδέρφια μας, τους Γύφτους, κατά τον Κωστή Παλαμά και τον λαό μας για αιώνες, που βάφτισε «Ρομά» η «πολιτική ορθότητα», χωρίς να τους λύσει ούτε μισό πρόβλημα, ενώ αντίθετα η πολιτική των επιδομάτων δημιούργησε περισσότερα και πιο απομονωμένα γκέτο, αφού και πολλά παραδοσιακά επαγγέλματα, στα οποία δραστηριοποιούνταν, δεν υπάρχουν πια – τα έφαγε η εξέλιξη της οικονομίας. Πολλοί από αυτούς περιφέρονταν χωρίς τήρηση βασικών κανόνων για την πανδημία, με αποτέλεσμα να νοσήσουν οι ίδιοι, οι οικογένειές τους, να μπαίνουν σε καραντίνα ολόκληρες συνοικίες ή καταυλισμοί τους και να βάλουν κι αυτοί το λιθαράκι τους στην περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων. Το ίδιο ισχύει για παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες.

Οποιος κάνει, όπως εγώ, τη διαδρομή Ομόνοια – Πατήσια ξέρει πολύ καλά τι λέω. Μετά, έχουμε, με μεγάλη συμμετοχή -ανταγωνίζονται στήθος με στήθος με την Αριστερά για το χρυσό μετάλλιο της καφρίλας-, τους οπαδούς των καλικάντζαρων, της κούφιας Γης, της επίπεδης Γης και των θεωριών πως ο ιός είναι «γριπούλα», πως τα εμβόλια έχουν τσιπ, τεχνολογία που θα αλλάξει το DNA του Μήτσου και θα αφήσει το κοκορέτσι και θα τρώει μόνο μολόχες και πρέτζελ, πως ακόμη και τα self tests είναι κομμάτι του σχεδίου να μας «ελέγξουν» και να επιβληθεί μια παγκόσμια δικτατορία του Αντιχρίστου, της Μπίλντερμπεργκ κ.λπ., που ως γνωστόν ελέγχουν την παγκόσμια βιομηχανία μπατονέτας.

Αυτοί, χλευάζοντας τους «καραντινάκηδες», είναι οι ίδιοι που, όταν τους ίδιους ή μέλος της οικογένειάς τους χτυπήσει ο ιός, ζαλισμένοι από τον κουβά με παγωμένο νερό που τους έριξε η πραγματικότητα ψάχνουν κρεβάτι στο νοσοκομείο και μετρούν με το οξύμετρο κάθε μισή ώρα, τρέμοντας τη διασωλήνωση. Ως την ώρα όμως της ψυχρολουσίας έχουν ξαποστείλει στα νοσοκομεία αρκετούς που συναντήθηκαν με την εγκληματική ανευθυνότητά τους να μην τηρούν μέτρα προστασίας.

Παράλληλα, υπήρξαν μέτρα που -όπως απέδειξε η «δημοκρατία» και το έκαναν αβαβά τα λοιπά ΜΜΕ– δεν ήταν προϊόν των επιστημόνων της περίφημης «επιτροπής», αλλά κάτι κομματαρχαίων υπουργών, που είχαν καπελώσει τους επιστήμονες και τα οποία εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται πως ήταν για τον γάιδαρο καβάλα. Διότι του Κλασικού είμαι, «Regina rosas amat» κ.λπ., τα Μαθηματικά με ανέχονταν κι εγώ το ίδιο, αλλά από τον Καραθεοδωρή ως κι εμένα, τον ταπεινό αδαή, είναι αδιαμφισβήτητο πως τα 4.000 κρούσματα ημερησίως είναι μεγαλύτερος αριθμός από τα 80, 100 ή 300. Το αυτό ισχύει για τους θανάτους και τους διασωληνωμένους. Αρα, ναι, τα νοσοκομεία μας κάνουν φοβερή δουλειά -είμαι παθών, αυτόπτης μάρτυς της σπουδαίας αποστολής και αποτελεσματικότητάς τους-, όμως στο θέμα της πρόληψης, που είναι και πολιτικό ζήτημα, τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Αν θεωρείται επιτυχία πως χάσαμε «μόνο» 10.000, λυπάμαι, αλλά τότε έχω πολύ διαφορετική αντίληψη για την αξία της ανθρώπινης ζωής.

Τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα αν η κυβέρνηση εφήρμοζε τα μέτρα με απόλυτη ισονομία. Με τρεις και τέσσερις διαφορετικές «νομιμότητες», ανάλογα με το ποιος φοβάται ποιον, ποιος πιέζει και πόσο ισχυρός είναι, δεν κάνουμε χωριό. Οταν δεν έχεις το θάρρος να πλακώσεις με τις μάνικες όσους κάνουν παράνομες συγκεντρώσεις για υποστήριξη δολοφόνων, όταν γράφεις έναν ταλαίπωρο γέροντα για μάσκα και, παράλληλα, όλο το σόι του Τσικουλάτα Τσικιτά, οι μουσαφιραίοι από Ασία και Αφρική κόβουν τσάρκες ανενόχλητοι ή με τα πρόστιμα σκουπίζουν τον απαυτό τους, όταν οι προπαγανδιστές της συνωμοσιολογίας και συνεταίροι του Χάρου αλωνίζουν, μετά, μοιραία, θα έρθουν και οι άλλοι, που θα σε γράψουν στα μέζεά τους και θα παρτάρουν δημοσίως κατά χιλιάδες και τηρώντας απολύτως τίποτα.

Οι ηθικοί αυτουργοί των πορειών και των συγκεντρώσεων είναι οι ηγέτες, τα κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς, όμως ο ηθικός αυτουργός των κορονοπάρτι δεν είναι κανένας dj, αλλά η ίδια η κυβέρνηση, η οποία με την παντελή έλλειψη ισονομίας στη συμπεριφορά της, με το κάκιστο παράδειγμα ηγεσίας και την «α λα καρτ» εφαρμογή των μέτρων ευθύνεται απόλυτα για το ότι κάποιοι δεν τη λογαριάζουν και κάνουν ό,τι τους καπνίσει.

Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, μαζικές επεμβάσεις καταστολής, και δη σε πλήθη πιωμένων, θα δημιουργήσουν μεγάλη κοινωνική αναταραχή και θα είναι βούτυρο στο ψωμί των τυχοδιωκτών της πολιτικής, που θέλουν να ψαρέψουν στον βούρκο του φόβου, της άρνησης της πραγματικότητας και της ανομίας.

Πλέον, αφού οι 4-5 παράλληλες «νομιμότητες» απέτυχαν, μόνη λύση είναι ο ταχύτερος δυνατός εμβολιασμός της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών και το άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων με τήρηση βασικών μέτρων προστασίας, μέχρι τη στιγμή που θα απαλλαγούμε -άγνωστο πότε- από τον ιό και τις συνέπειές του. Αλλά να συνεχίζουμε να υποκρινόμαστε πως έχουμε καραντίνα, με κάθε ανόητο και φανατικό να κάνει ό,τι του καπνίσει, δεν έχει νόημα και η οικονομία διαλύεται.

Τα εμβόλια θα φέρουν ομαλότητα, και εκεί να ρίξουμε το βάρος μας, αντιμετωπίζοντας με αυστηρότητα τους συνωμοσιολόγους αρνητές. Έτσι απαλλαχθήκαμε από την ευλογιά – θα απαλλαγούμε κι από αυτό. Τα ίδια έλεγαν κάτι ημίτρελοι και τότε, και σήμερα δεν τους θυμάται κανείς.

*Δικηγόρος, πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, εταίρου του συνασπισμού ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, www.neadexia.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Αναφορά στον Άρειο Πάγο για συγκάλυψη ευθυνών

Οι δύο εισαγγελικές διατάξεις, με τις οποίες βγήκε «λάδι» η πρώην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ για τις ευθύνες της σχετικά...

More Articles Like This