Σάββατο 19/6/2021

Αντί για Ψάλτη, ήθελε Πρωτοψάλτη

Ας θυμηθούμε τι έγινε πέρσι με τα μέτρα, που ήταν αυστηρά για όλους (πλην Κυριάκου Μητσοτάκη)

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Πριν από ακριβώς έναν χρόνο η στήλη έγραφε τα ακόλουθα: «Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη είναι μια εξαιρετική καλλιτέχνιδα, με φωνή καθαρή και μέταλλο σπάνιο, που υπηρετεί σεμνά το ελληνικό τραγούδι. Της ζητήθηκε να τραγουδήσει για να δώσει έναν τόνο αισιοδοξίας στην κατηφή Αθήνα και το έκανε. Το πρόβλημα δεν βρίσκεται στην κυρία Πρωτοψάλτη αλλά στον πρωθυπουργό, ο οποίος καθημερινά δίνει εξετάσεις σε όλα τα μαθήματα εξουσιαστών της Νέας Τάξης και τα περνά με άριστα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετωπίζει αποδεδειγμένα τους Έλληνες ως οντότητες δεύτερης κατηγορίας και νομοθετεί μεροληπτικά σε βάρος τους. Ο ίδιος επιτρέπει συνωστισμό γύρω του και στην κυρία Πρωτοψάλτη να τραγουδά σε καρότσα φορτηγού. Όμως τον εκκλησιασμό των πιστών απαγόρευσε και την περιφορά Επιταφίων, διότι εκεί θα ήταν “επικίνδυνος” ο συνωστισμός. Επίσης, στην περιφορά της εικόνας της Παναγίας Τρυπητής στο Αίγιο, προστάτιδας της πόλης και πολιούχου του Δήμου Αιγιαλείας, η Αστυνομία αφαίρεσε τις πινακίδες από το αγροτικό, διότι “δεν μετέφερε αγροτικά προϊόντα και δεν είχε άδεια για μεταφορά εικόνων στην καρότσα”. Επίσης, επεβλήθη πρόστιμο 150 ευρώ για “άσκοπη μετακίνηση, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό” και σε πολίτες που συμμετείχαν στην περιφορά! Σημειώνεται ότι στο αγροτικό αυτοκίνητο επέβαινε και ο τοπικός μητροπολίτης Ιερώνυμος. Η περιφορά της εικόνας είναι παράνομη αλλά της κυρίας Πρωτοψάλτη όχι.

Στα ΦΕΚ όπου αναφέρονταν τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων προβλέπονταν αυστηρότατες ποινές για τους Έλληνες που τυχόν τα παραβίαζαν, αλλά στους αλλοδαπούς πρόσφυγες και λαθρομετανάστες προβλέπονταν μόνο συστάσεις και συμβουλές – και όλοι είδαμε τι συνέβη στα hot spots. Συστάσεις και συμβουλές προβλέπονταν και για τους Ρομά, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Η μετάδοση των θείων λειτουργιών από τα μεγάφωνα των χριστιανικών ιερών ναών απαγορεύτηκε, αλλά τα τζαμιά θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις μεγαφωνικές εγκαταστάσεις τους για να καλούν τους πιστούς να προσευχηθούν».

Αυτά ας τα θυμόμαστε, σε συνδυασμό με τη φετινή απόφαση για Ανάσταση στις 9 το βράδυ και την υποχρεωτική διπλή μάσκα στους ιερούς ναούς, ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους. Μόνο στους πιστούς πρέπει να μεταδίδεται τόσο εύκολα ο κορoνοϊός…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ