Αρμένισσες Καρντάσιαν

Must Read

Αν κάποιος δεν πιστεύει στη θεωρία του χάους, η οποία υποστηρίζει ότι ένα σύστημα μπορεί να μεταβληθεί ολοκληρωτικά από ένα ελάχιστα μικρό γεγονός (στο εκλαϊκευμένο φαινόμενο της πεταλούδας προβάλλεται το παράδειγμα πως το πέταγμα αυτού του μικρού λεπιδόπτερου εντόμου στην Αθήνα μπορεί να προκαλέσει καταστροφική καταιγίδα στο Πεκίνο), τότε θα πρέπει να αρχίσει να μελετάει Ιστορία.

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Έτσι, λοιπόν, η διαρροή μιας βιντεοκασέτας με προσωπικές στιγμές της Κιμ Καρντάσιαν το 2003 προκάλεσε την ακόλουθη αλληλουχία γεγονότων: ύστερα από λίγα χρόνια και λόγω της μεγάλης αναγνωρισιμότητάς της, άρχισε ένα από τα πιο δημοφιλή σόου της αμερικανικής τηλεόρασης του 21ου αιώνα, το οποίο έδωσε πλούτη αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εκείνη αλλά και στις αδελφές της οι οποίες προβλήθηκαν μέσω της εκπομπής. Εκτός από τη δόξα και τα πλούτη που απέκτησαν ως οικογένεια, είχαν και μεγάλη επιρροή σε πολιτικά δρώμενα, αφού η επίδραση που ασκούσαν σε νέους, κυρίως Αμερικανούς, ήταν τεράστια. Δύο από τις αδελφές Καρντάσιαν, η Κιμ και η Κόρτνεϊ, δραστηριοποιήθηκαν έντονα στο θέμα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ. Απ’ ό,τι υπονοεί και η κατάληξη του επιθέτου τους, είναι αρμένικης καταγωγής από την πλευρά του πατέρα τους.

Ύστερα από πολιτικές μάχες, μεγαλόψυχες δωρεές, επισκέψεις στην προγονική τους γη της Αρμενίας, πίεση μέσω λόμπι στο Κογκρέσο και στη Γερουσία, οι Καρντάσιαν κατάφεραν κάτι που θα φαινόταν ακατόρθωτο πριν από μία δεκαετία: ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με επίσημη δήλωσή του αναγνώρισε στην επέτειο της 24ης Απριλίου ότι οι σφαγές των περίπου 1.000.000 Αρμενίων το 1915 από τους Τούρκους αποτελούν φριχτή γενοκτονία. Να είστε σίγουροι ότι οι Καρντάσιαν έπαιξαν πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτή την ιστορική ανακοίνωση που έχει πονοκεφαλιάσει σε τεράστιο βαθμό τους Τούρκους.

Αναρωτιέμαι τι έχουν πετύχει στην Ελλάδα οι εγχώριοι διάσημοι ηθοποιοί και τραγουδιστές σε σχέση με πατριωτικά ανοιχτά ζητήματα του έθνους μας. Έχουν αναδείξει τη Γενοκτονία των Ποντίων; Έχουν προβάλει τα τεράστια προβλήματα των αδελφών μας της ελληνικής μειονότητας στη βόρειο Ηπειρο; Πάλεψαν για την απομάκρυνση των Τούρκων επικυρίαρχων από τα κατεχόμενα της Κύπρου μας; Ηταν παρόντες στον αγώνα που έχει γίνει για τις γερμανικές αποζημιώσεις λόγω των ναζιστικών θηριωδιών στους παππούδες μας; Απαίτησαν από τους κλεπταποδόχους Αγγλους την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα; Η απάντηση είναι θλιβερά αρνητική. Η αγάπη προς την πατρίδα αποδεικνύεται με σκληρούς και επίμονους αγώνες.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επικαιροποίηση ΕΜΥ: Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο – Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), προχώρησε τα μεσάνυχτα σε επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, σύμφωνα με τα...

More Articles Like This