Εμβολιαστές vs αντιεμβολιαστές

Must Read

Το δικαίωμα στην έκφραση διαφορετικής άποψης το θυμόμαστε μόνο όταν διαφορετική είναι η δική μας…

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Οι επιχειρήσεις των τρισεκατομμυριούχων του διαδικτύου (facebook, twitter, Instagram κ.ά.) είναι σαν εφημερίδες χωρίς προσωπικό: Δεν έχουν προκαθορισμένες ενότητες ύλης και σταθερούς συντάκτες. Μόνο η υποδομή της δημοσίευσης στο διαδίκτυο υπάρχει καθώς και δισεκατομμύρια εθελοντές, οι οποίοι προθύμως και -κυρίως- αμισθί προσφέρουν ανεκτίμητης αξίας έργο στα ζάπλουτα γατόνια, που κατέχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι εθελοντές βγάζουν τα σώψυχά τους, ποστάρουν φωτογραφίες, αποκαλύπτουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τους, φλερτάρουν υπό τα άγρυπνα μάτια του «Μεγάλου Αδελφού» και -το χειρότερο όλων- συγκρούονται σε αχρείαστους πολέμους με γνωστούς και αγνώστους επί παντός ζητήματος. Οι πολλοί ξενυχτάνε πάνω από τα πληκτρολόγια, λησμονώντας πώς είναι η κανονική ζωή εκτός του ψηφιακού ονειρόκοσμου, και οι λίγοι κονομάνε τα άντερά τους και αποφασίζουν ποιος θα υπάρχει ως περσόνα και ποιος όχι στα διαδικτυακά τσιφλίκια τους.

Ο διαδικτυακός πόλεμος των ημερών μας αφορά το εμβόλιο. Οι μεν εμβολιαζόμενοι αποκαλούν τους αντιεμβολιαστές «ψεκασμένους, ανεύθυνους, τομάρια, σκοταδιστές» και οι αντιεμβολιαστές τους εμβολιαζομένους «θύματα της προπαγάνδας, κορόιδα, όργανα της νέας τάξης, δούλους της παγκοσμιοποίησης, πειραματόζωα». Τα μάτια των μαχητών στα μαρμαρένια αλώνια του ίντερνετ πετούν σπίθες, τα πληκτρολόγια παίρνουν φωτιά και οι λέξεις που ανταλλάζουν στάζουν κατακίτρινο φαρμάκι. Αμφότεροι οι νεοσύλλεκτοι στα νοητά στρατόπεδα λησμονούν το εξής: Ο εμβολιασμός δεν είναι (ακόμα) υποχρεωτικός. Όποιος θέλει εμβολιάζεται, όποιος δεν θέλει το αρνείται ή το αφήνει για αργότερα. Οι τσακωμοί και οι ανταλλαγές ύβρεων και σκωμμάτων ουδέναν ωφελούν. Μόνο οι διαδικτυακοί μαγαζάτορες ευνοούνται από κάτι τέτοια κομπαρσιλίκια, διότι αυξάνουν το ενδιαφέρον του κοινού για τις πλατφόρμες τους.

Είναι πολύ πιο ψυχωφελές, υγιές και παραγωγικό να μετρήσει κάποιος πόσες φακές υπάρχουν μέσα σε μια συσκευασία του μισού κιλού, παρά να κράζει στο ίντερνετ κόσμο και ντουνιά, γνωστούς κι αγνώστους για μια επιλογή και άποψή τους.

Ο αχρείαστος πόλεμος εμβολιαστών και αντιεμβολιαστών καλό θα είναι να λήξει εδώ και τώρα. Αρκετούς διχασμούς και αφορμές συγκρούσεων έχουμε στην καθημερινότητά μας.

Ειρήνη υμίν…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιατί ΗΠΑ και Ε.Ε. στρέφονται κατά του Tik Tok

Η σταυροφορία κατά του Tik Tok έχει ξεκινήσει, καθώς η Γερουσία ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία χθες Τρίτη (23/04), υπέρ...

More Articles Like This