Σάββατο 19/6/2021

Αλέξη Πατέλη, PhD δεν θέλει!

Μην παρασπουδάζετε, βρε τεμπελχανάδες! Πιάστε γρήγορα δουλειά, ώστε να πληρώνετε μπόλικους φόρους, για να ταΐζετε το σόι Μητσοτάκη

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο Αλέξης Πατέλης είναι επικεφαλής στο Οικονομικό Γραφείο του πρωθυπουργού. Σε συνέντευξή του αποκάλυψε ότι δεν θα προσλάμβανε άτομο με διδακτορικό τίτλο σπουδών, διότι τους θεωρεί τεμπέληδες. Συγκεκριμένα, είπε: «Για τις πιο πολλές δουλειές που μπορεί να κάνει κάποιος μετά τις σπουδές του όχι απλώς δεν είναι απαραίτητο το διδακτορικό, αλλά είναι και κάτι το αρνητικό. Δεν θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό, αν μου έκανε αίτηση, γιατί δείχνει ότι πιθανώς να είναι κάποιος άνθρωπος που δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλειά».

Παρατηρήσεις επί της δηλώσεως: Α. Ο κ. Πατέλης ίσως κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Ο ίδιος έχει διδακτορικό τίτλο σπουδών και πιθανότατα να αξιολογεί τον εαυτό του ανάλογα με τις επιδόσεις της κυβέρνησης, την οποία συμβουλεύει (το ελληνικό χρέος αυτή τη στιγμή έχει ξεπεράσει το 200% του ΑΕΠ, ενώ μπήκαμε στο Μνημόνιο όταν το χρέος ήταν στο 147% του ΑΕΠ!) Σε αυτό το θέμα πιθανόν να έχει δίκιο. Θα έπρεπε να έχει αποφευχθεί η πρόσληψή του.

Β. Υπάρχουν πολλοί ικανοί και εργατικοί άνθρωποι με διδακτορικούς τίτλους σπουδών που ωφέλησαν και τον εαυτό τους και την κοινωνία, αλλά ο κ. Πατέλης μάλλον θα τους έκλεινε την… πόρτα κατάμουτρα. Ακολουθεί ενδεικτική λίστα:

1. Brian May, κιθαρίστας των Queen. PhD στην Αστροφυσική από το Imperial College.

2. Βιτάλι Κλίτσκο, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο μποξ, δήμαρχος Κιέβου. PhD στην Αθλητική Επιστήμη από το Taras Shevchenko National University του Κιέβου.

3. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, πάστορας, πνευματικός καθοδηγητής του ειρηνιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος των μαύρων στην Αμερική. PhD στη Συστηματική Θεολογία από το Boston University.

4. Αλμπερτ Αϊνστάιν, φυσικός. PhD στη Φυσική από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης.

5. Γεώργιος Παπανικολάου, ιατρός και ερευνητής (ο επινοητής του Τεστ Παπ για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας). Ανακηρύχθηκε διδάκτωρ Φυσικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ