Αλέξη Πατέλη, PhD δεν θέλει!

Must Read

Μην παρασπουδάζετε, βρε τεμπελχανάδες! Πιάστε γρήγορα δουλειά, ώστε να πληρώνετε μπόλικους φόρους, για να ταΐζετε το σόι Μητσοτάκη

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο Αλέξης Πατέλης είναι επικεφαλής στο Οικονομικό Γραφείο του πρωθυπουργού. Σε συνέντευξή του αποκάλυψε ότι δεν θα προσλάμβανε άτομο με διδακτορικό τίτλο σπουδών, διότι τους θεωρεί τεμπέληδες. Συγκεκριμένα, είπε: «Για τις πιο πολλές δουλειές που μπορεί να κάνει κάποιος μετά τις σπουδές του όχι απλώς δεν είναι απαραίτητο το διδακτορικό, αλλά είναι και κάτι το αρνητικό. Δεν θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό, αν μου έκανε αίτηση, γιατί δείχνει ότι πιθανώς να είναι κάποιος άνθρωπος που δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλειά».

Παρατηρήσεις επί της δηλώσεως: Α. Ο κ. Πατέλης ίσως κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Ο ίδιος έχει διδακτορικό τίτλο σπουδών και πιθανότατα να αξιολογεί τον εαυτό του ανάλογα με τις επιδόσεις της κυβέρνησης, την οποία συμβουλεύει (το ελληνικό χρέος αυτή τη στιγμή έχει ξεπεράσει το 200% του ΑΕΠ, ενώ μπήκαμε στο Μνημόνιο όταν το χρέος ήταν στο 147% του ΑΕΠ!) Σε αυτό το θέμα πιθανόν να έχει δίκιο. Θα έπρεπε να έχει αποφευχθεί η πρόσληψή του.

Β. Υπάρχουν πολλοί ικανοί και εργατικοί άνθρωποι με διδακτορικούς τίτλους σπουδών που ωφέλησαν και τον εαυτό τους και την κοινωνία, αλλά ο κ. Πατέλης μάλλον θα τους έκλεινε την… πόρτα κατάμουτρα. Ακολουθεί ενδεικτική λίστα:

1. Brian May, κιθαρίστας των Queen. PhD στην Αστροφυσική από το Imperial College.

2. Βιτάλι Κλίτσκο, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο μποξ, δήμαρχος Κιέβου. PhD στην Αθλητική Επιστήμη από το Taras Shevchenko National University του Κιέβου.

3. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, πάστορας, πνευματικός καθοδηγητής του ειρηνιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος των μαύρων στην Αμερική. PhD στη Συστηματική Θεολογία από το Boston University.

4. Αλμπερτ Αϊνστάιν, φυσικός. PhD στη Φυσική από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης.

5. Γεώργιος Παπανικολάου, ιατρός και ερευνητής (ο επινοητής του Τεστ Παπ για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας). Ανακηρύχθηκε διδάκτωρ Φυσικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαιτητής συνελήφθη να κλέβει κολόνια από κατάστημα του αεροδρομίου

Μπλεξίματα για γνωστό διαιτητή της Euroleague ο οποίος συνελήφθη για... κλοπή κολόνιας από κατάστημα του αεροδρομίου στο Βελιγράδι!Όπως αναφέρει...

More Articles Like This