Νεοταξικές ονειρώξεις

Must Read

Κάθε φορά που πολιτικός, πολιτικάντης, πολιτευτής και εν γένει… πωλητικός λέει την αλήθεια, ακολουθεί η συγγνώμη του

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ναι, δεν γουστάρει ο Πατέλης να παίρνουν διδακτορικά οι νέοι – ειδικά αν δεν ανήκουν στις λίγες δεκάδες οικογένειες της ελίτ. Δεν προβλέπεται στο πολιτικό όραμα των δυνάμεων που εκπροσωπεί.

Ο επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης είπε ωμά αυτό που σκέφτεται κι έπειτα προσπάθησε να το μαζέψει, δίχως να πείθει ούτε τον εαυτό του. Εν πολλοίς είχε ξεφουρνίσει ότι δεν θα προσλάμβανε άτομα με διδακτορικούς τίτλους σπουδών, διότι -μέσες άκρες- τους θεωρεί τεμπέληδες.

Συγκεκριμένα, είπε: «Για τις πιο πολλές δουλειές που μπορεί να κάνει κάποιος μετά τις σπουδές του όχι απλώς δεν είναι απαραίτητο το διδακτορικό αλλά είναι και κάτι το αρνητικό. Δεν θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό, αν μου έκανε αίτηση, γιατί δείχνει ότι πιθανώς να είναι κάποιος άνθρωπος που δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλειά». Η «μεταμέλειά» του λίγες ώρες αφότου είχε διαπιστώσει ότι η αλήθεια δεν ωφελεί την κυβερνητική πολιτική γκρίζαρε την εικόνα του ακόμα περισσότερο. Εμπεδωμένες απόψεις και αντιλήψεις δεκαετιών τις πέταξε από πάνω του εύκολα και γρήγορα λες και πρόκειται για λερωμένο πουκάμισο;

Το πλάνο πάνω στο οποίο κινείται η πολιτική Πατέλη αλλά και -κυρίως- του Κυριάκου Μητσοτάκη γίνεται ξεκάθαρο όταν συνδυαστεί η πατέλειος άποψη με τα δεκάωρα που… σφυρίζουν πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων και τον αντινατιβισμό Μητσοτάκη. Δεν θέλουν χώρα αλλά χώρο προς χρήση και εκμετάλλευση από τις ξένες δυνάμεις. Δεν θέλουν λαό αλλά πληθυσμό αμόρφωτων και ασύνδετων μεταξύ τους ανθρώπων, που θα κάνουν κωλοτούμπες για 300 ευρώ. Δεν θέλουν ιστορία, πολιτισμό, θρησκεία, διότι όλες τούτες οι ταυτοτικές «ιδιορρυθμίες» δυσκολεύουν την πληθυσμιακή ομογενοποίηση.

Στη νέα ιεραρχία οι ξένες δυνάμεις είναι η σεβαστή αόρατος αρχή, τα σόγια των πολιτικάντηδων μεσαζόντων θα ταΐζονται καλά για να κάνουν τη βρομοδουλειά και η βάση της πυραμίδας θα είναι τεράστια: εκατομμύρια εξαθλιωμένοι και αγράμματοι, που θα νομίζουν ότι πολιτισμός είναι τα βραδινά δελτία ειδήσεων, ψυχαγωγία τα ριάλιτι και αλήθεια το συμφέρον της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

100χρονη υποβλήθηκε σε επιτυχημένη καρδιολογική επέμβαση!

Ρεκόρ ζωής και...αντοχής επιδεικνύει η Άννα Λαζαρίδου από την Κυψέλη η οποία έγινε η γηραιότερη γυναίκα και μία από...

More Articles Like This