Σάββατο 19/6/2021

Χρυσελεφάντινος Μίλτος Βαρβιτσιώτης

Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει. Μόνο του Μίλτου η λεβεντιά σε ομορφιά τα φτάνει

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Κολοσσός της Ρόδου! Μα, ποιας Ρόδου, κολοσσός της Μυκόνου μα και των Αθηνών ο Μίλτος Βαρβιτσιώτης. Σε περίπτωση που δεν τον γνωρίζετε, μάθετε ότι είναι ένας αυτοδημιούργητος πολιτικός (πρόγονοί του εκλέγονται στη Βουλή από τον κατακλυσμό του Ωγύγου), στιβαρός Έλλην (πιάνει την πέτρα και την κάνει τυροκαυτερή) και εργασιομανής έφηβος πενηντάρης (ποτέ άλλοτε μια τόσο περιποιημένη κόμη δεν έχει ταλαιπωρηθεί σε τόσα υπαίθρια αλλά και εσωτερικού χώρου πάρτι).

Είναι αυτονόητο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είδε στο ατσάλινο βλέμμα του Μίλτου τον άνθρωπο που μπορεί να κάνει τη διαφορά στο υπουργείο Εξωτερικών. Γι’ αυτό του έδωσε ένα υπερλούξ υφυπουργείο, έχοντας βλέψεις επεκτατικές και ύπουλες. Μ’ έναν Μίλτο Βαρβιτσιώτη στη μηχανή σου, ο υφυπουργός Εξωτερικών άνετα μετατρέπεται σε Εσωτερικών, αφού δεν θα έχει μείνει χώρα για χώρα που να μην έχεις κατακτήσει!

Είναι στ’ αλήθεια ένας άριστος, ένας άνθρωπος που δίνει θάρρος και σκορπάει καρτερία και έμπνευση στο διάβα του, αφού κάθε Έλληνας που τον βλέπει στην κυβέρνηση σκέπτεται: αφού μπόρεσε εκείνος, κι εγώ μπορώ!

Είναι σπουδαία η πρωτοβουλία του να πατήσει πάνω στα μάρμαρα της Ακροπόλεως για να φωτογραφηθεί! Τώρα, εν όψει του ανοίγματος του τουρισμού, ο Μίλτος Βαρβιτσιώτης με αυτή τη φωτογράφιση στέλνει στους ξένους επισκέπτες της πατρίδος μας ένα σαφέστατο μήνυμα: Δεν ήταν μόνο το αρχαίο κάλλος αξεπέραστο, αλλά και το νυν.

Αυτή η φωτογράφισή του θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο ματς των εντυπώσεων και τη δήλωση που είχε κάνει στις 20 Νοεμβρίου 2003, με την οποία τόνιζε ότι «είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάποιου να καίει τη σημαία».

Μπράβο, Μίλτο Βαρβιτσιώτη! Πάντα τέτοια!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ