Πολιτισμός κατά διαβόλου

Must Read

Η κυπριακή συμμετοχή στη Eurovision είναι αφιερωμένη στoν «Εξαποδώ», έχει αγγλικό στίχο και μπόλικες ισπανικές λέξεις. Αηδέστατο τουρλού!

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε προσεκτικά: «I fell in love, I fell in love, I gave my heart to El Diablo. El Diablo. I gave it up, I gave it up because he tells me I’m his angel, I’m his angel. Oh, El Diablo, El Diablo. I fell in love, I fell in love, I gave my heart to El Diablo. El Diablo». Σε ελεύθερη απόδοση αυτό σημαίνει: «Ερωτεύτηκα, ερωτεύτηκα, έδωσα την καρδιά μου στον Ελ Διάβολο. Παραδόθηκα, σε αυτόν δόθηκα, γιατί μου ’πε ότι είμαι ο άγγελός του. Ερωτεύτηκα, ερωτεύτηκα, έδωσα την καρδιά μου στον Ελ Διάβολο*».

Όποιος μπορεί να σπαταλήσει πολύτιμα λεπτά από τη ζωή του για να παρακολουθήσει αυτή τη χοροπηδηχτή σαχλαμάρα θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν κι άλλες σπανιόλικες λεξούλες για να γαρνίρουν τη μηδενική σχέση του άσματος με τον ελληνικό πολιτισμό: «mama cita», που σημαίνει «μικρή μανούλα», «loca», που σημαίνει «παλαβή», κ.ά.

Έτσι όπως έχουν τα πράγματα στην Ευρώπη, που πολιτισμικώς και δημογραφικώς τινάζει τα πέταλα, είναι πολύ πιθανό να πάει καλά στο διαγωνιστικό μέρος αυτή η μασημένη τραγουδιστική τσίχλα, που την πάτησε η αρβύλα της παρακμής και κόλλησε πάνω της.

Ωστόσο, είτε πάει καλά είτε πατώσει (κάτι που θα έχει ιδιαίτερη πλάκα, μια και έχει υπερπροβληθεί), ποσώς ενδιαφέρει την Ελλάδα ή συνολικά τον Ελληνισμό, μια και ως δημιούργημα δεν σχετίζεται με τον πολιτισμό μας. Αυτό που έχει σημασία είναι η δημιουργική αντίπραξη. Για κάθε σαχλαμαρίτσα που υπερπροβάλλεται, καλό είναι να δημιουργείται ένα καλό τραγούδι. Για κάθε ανοησία που διαφημίζεται, ας φτιάχνεται ως αντίβαρο κάτι έξυπνο και ουσιώδες. Μόνο έτσι μπορεί να αντιδράσει κάποιος στην επέλαση της παρακμής. Με ουσία, όχι με κραυγές.

  • Για κάποιον άγνωστο σε εμάς λόγο, ο στιχουργός του τραγουδιού που γουργουρίζει η μανδαμίτσα για το γιουροβιζιονικό πανηγύρι βρήκε διαθέσιμο μόνο Σπανιόλο (ή Μεξικανό ή Αργεντίνο ή γενικώς Λατινοαμερικανό) δαίμονα για να κάνει τη δουλειά του και τον φωνάζει στη γλώσσα του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This