Προς κύριο Στουρνάρα και αρμόδιους υπουργούς

Must Read

Κύριοι υπουργοί και κύριε διοικητά, Ακούω και διαβάζω το τελευταίο διάστημα για «κούρεμα» δανείου σε μεγάλο και πασίγνωστο μιντιάρχη της τάξης των 40.000.000 ευρώ! Και, ειλικρινά, χαίρομαι όσο δεν φαντάζεστε.

  • Από τον Δημήτρη Ριζούλη

Έχω ένα στεγαστικό δάνειο που (δυστυχώς) έλαβα σε ελβετικό φράγκο. Παρότι επί δέκα και πλέον έτη πλήρωνα κανονικά την αρκετά μεγάλη δόση (κάνοντας κυριολεκτικά τα… λύματά μου παξιμάδι), σήμερα χρωστάω περίπου 100.000 ευρώ περισσότερα από όσα είχα αρχικώς δανειστεί. Βλέπετε, πριν από λίγα χρόνια μέσα σε μία μέρα άλλαξε δραματικά η ισοτιμία και το βάρος έγινε ασήκωτο.

Όμως να που τώρα, έπειτα από την ευνοϊκή έκβαση της υπόθεσης του μιντιάρχη, μπορώ κι εγώ, το μικρό ψαράκι, να ελπίζω σε μια καλύτερη εξέλιξη. Φαντάζομαι, κύριε Στουρνάρα, κύριε Σταϊκούρα, κύριε Ζαββέ και όλοι οι υπόλοιποι που εμπλέκεστε, θα «κουρέψετε» και το δικό μου δάνειο, αντιστοίχως. Εγώ βέβαια δεν θα σας ζημιώσω το ίδιο. Αρα θα είναι πολύ πιο εύκολο να το πράξετε. Παιχνιδάκι!

Επομένως, παρακαλώ ενημερώστε με σε ποια υπηρεσία να απευθυνθώ, πού να καταθέσω τα σχετικά χαρτιά και ποιος θα είναι ο «κουρέας» για να μπορέσω, βρε αδελφέ, να τον ευχαριστήσω. Θα με σώσει από ένα βάρος που πιθανότατα θα κουβαλάω μια ολόκληρη ζωή. Δεν είναι 40.000.000, αλλά δεν είναι και λίγα!

Με την ευκαιρία, όμως, σας παρακαλώ να πράξετε το ίδιο και για τους υπόλοιπους που αγωνίζονται να αποπληρώσουν τα δάνειά τους και είτε είχαν μια ατυχία (όπως ο μιντιάρχης) είτε τα νέα οικονομικά δεδομένα των Μνημονίων και της πανδημίας ανέτρεψαν τις ζωές τους. Ένα ποσό «κουρέματος» 50.000 ευρώ θα ήταν σωτήριο. Βέβαια, κάθε καλύτερη προσφορά είναι δεκτή. Γνωρίζω τις ευαισθησίες σας.

Τα 40.000.000 του μιντιάρχη που διαγράψατε ισούνται με περικοπή 50.000 ευρώ σε 800 οικογένειες. Το φαντάζεστε; Τώρα έχετε ευχαριστημένο μόνο έναν άνθρωπο. Προφανώς πρόκειται για σημαντικό πρόσωπο, δεν λέω, και φαντάζομαι σας είναι ιδιαίτερα χρήσιμο. Αλλά με το ίδιο ακριβώς ποσό θα ευεργετήσετε ταυτόχρονα άλλους 800 δυνάμει υποστηρικτές σας. Για βάλτε το στο ζύγι. Ένας αλλά μιντιάρχης από τη μια, 800 αλλά μαρίδες από την άλλη. Χμ, τώρα που το σκέφτομαι, ίσως αυτό το επιχείρημα δεν σας πείσει.

Ας το πάρουμε αλλιώς: «Κουρέψτε» 5.000 ευρώ σε 8.000 δανειολήπτες. Θα ευεργετήσετε 8.000 οικογένειες, άρα 15.000 έως 20.000 άτομα. Αν προσθέσουμε και τους συγγενείς τους, που θα σας δουν με άλλο μάτι, μιλάμε πιθανόν για 40.000 με 50.000 ψηφοφόρους.
Καλύτερο το ζύγι τώρα; Ενας αλλά μιντιάρχης από τη μια, 50.000 πιθανές ψήφοι από την άλλη. Τι λέτε; Σας έπεισα; Αφήστε που θα κάνετε και μεγάλο καλό στην κοινωνία βοηθώντας τόσο κόσμο. Όλοι ξέρουν πως αυτό κυρίως νοιάζει τους πολιτικούς, το κοινό καλό και η πρόοδος όλων. Σωστά; Τι; Όχι; Γι’ αυτό λοιπόν είμαι πολύ αισιόδοξος τις τελευταίες μέρες.

Η κυβέρνησή μας και οι τραπεζικές Αρχές του τόπου δουλεύουν για εμάς. Εκαναν ένα πρώτο τεστ του σχεδίου-ανάσα με τον πασίγνωστο μιντιάρχη και τώρα που δοκίμασαν το σύστημα έρχεται η ώρα μας. Διαπίστωσαν στην πράξη τις δυσκολίες, τις παρακάμψεις για να ολοκληρωθεί μια τέτοια διαδικασία, και έκαμψαν όλες τις αντιστάσεις, ώστε να μας σερβίρουν έτοιμο το σωτήριο σχέδιο, χωρίς να χρειαστεί να ταλαιπωρηθούμε. Εύκολα και γρήγορα, όπως τα κάνει όλα η παρούσα κυβέρνηση. Τύπου ζβιιιν!

Ώρε, τι ωραίες μέρες μάς περιμένουν. Δεν ξέρεις με τι να πρωτοχαρείς. Με το τείχος ανοσίας που είναι μια ανάσα μακριά, με τους τουρίστες που θα γεμίσουν τα νησιά μας, με τα δισ. που θα πέσουν στις τσέπες μας από το Ταμείο Ανάκαμψης, με το Ελληνικό που σιγά σιγά παίρνει μορφή, με τα νοσοκομεία που γέμισαν γιατρούς; Παναγία μου, τι ζούμε; Και τι θα ζήσουμε!

Ο Θεός να σας έχει καλά, λοιπόν, κύριοι υπουργοί και κύριε Στουρνάρα. Και πρώτον πρώτον τον γνωστό μιντιάρχη (άραγε ποιος είναι;) που άνοιξε τον δρόμο για όλους εμάς τους μικρούς και ανίσχυρους. Να μας κόβει μέρες και να του χαρίζει χρόνια.

Α, μην ξεχάσω: Και στον κύριο Γεραπετρίτη παρομοίως. Εμαθα ότι αυτός αποφασίζει για όλα. Είναι, λένε, πάνω από τους υπουργούς. Καλέ μου άνθρωπε, να ‘σαι καλά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανεξέλεγκτος ο Ράμα, έρχεται στην Αθήνα με σχέδιο ανωμαλίας!

Απερίγραπτο το θράσος του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, το οποίο εντείνεται από τις επιλογές του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη,...

More Articles Like This