Ούτε ο ξαποδώ δεν ψήφισε

Must Read

Τζίφος τα κουνήματα, τα βαμμένα κόκκινα κορμιά και οι σπανιόλικες γαλιφιές στον Εωσφόρο. Πάτωσε το ταλαίπωρο «El Diablo»

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ακούσαμε για τη Γιουροβιζιόνα τόσες προβλέψεις και παρακολουθήσαμε τόσους προκαταβολικούς πανηγυρισμούς, που νομίσαμε ότι οι προσπάθειες ελλαδικού και κυπριακού κράτους να μαϊμουδίσουν καλύτερα απ’ όλους τους Αγγλοσάξονες θα στέφονταν με επιτυχία.

Επιπλέον, ορισμένοι «κουβανοί»* στοιχηματζήδες είχαν την εξής υποψία: «Αφού ο άρχοντας του κόσμου τούτου είναι ο Διάβολος και η κυπριακή συμμετοχή τον δοξάζει, ε, τότε η πρωτιά είναι κοντά». Κι όμως, η συμμετοχή του κυπριακού κράτους πάτωσε. Ήρθε 16η και ο νους απάντων ταξιδεύει έως τον φουκαρά τον Μιχάλη Ρακιντζή, που είχε έρθει 17ος και παρουσιάστηκε από τα ΜΜΕ ως κάτι χειρότερο και από το εκκαθαριστικό της Εφορίας. Η κοπελίτσα της Κύπρου πλησίασε σε απόσταση αναπνοής την απόδοση Ρακιντζή και δεν άκουσε κουβέντα!

Και το ελληνόφωνο κράτος τζάμπα και βερεσέ μαϊμούδισε την αγγλοσαξονία, προδίδοντας ό,τι ιερότερο έχει το έθνος: τη γλώσσα μας. Η νεαρή που εκπροσωπούσε το χρεοκοπημένο κράτος ήρθε 10η και αποχώρησε ησύχως από τον διαγωνισμό καλύτερης απομίμησης της παρακμάζουσας αγγλοσαξονίας (με αμερικανική κουβερτούρα).

Πρώτευσε η ιταλική συμμετοχή, η οποία είχε μεν ιταλικό στίχο, αλλά το μουσικό είδος που εκπροσώπησε ήταν το γνήσιο, το αυθεντικό, το ανόθευτο, το ολόμαλλο βοστονέζικο χαρντ ροκ (με επίχρισμα φλωρέττας τζιναβογκλαμουριάς) των Aerosmith, και την ενεργητικότητα και τη σκηνική παρουσία του Iggy Pop. Ο Ιταλός τραγουδιστής της μπάντας που πρώτευσε στη Γιουροβιζιόνα φαίνεται, ως παρουσία και κίνηση, σαν διασταύρωση του Iggy Pop και του Steven Tyler των Aerosmith, ενώ ο ήχος του ιταλικού συγκροτήματος παραπέμπει σε ρεμιξαρισμένους Stooges. Η μόνη φάρσα που έκαναν οι Ιταλοί στις άλλες χώρες που αποπειράθηκαν να μαϊμουδίσουν πιστά την αγγλαμερική ήταν ότι τραγούδησαν στα ιταλικά.

Τέλος, η μόνη φάρσα που έκανε η πολιτική κουρελού που επηρεάζει δραστικά τα αποτελέσματα στη Γιουροβιζιόνα ήταν ότι έδωσε 0 (ολογράφως ΜΗΔΕΝ) βαθμούς στην κανονική την Αγγλία, που μιμήθηκε τον εαυτό της!

• Κουβανός είναι αυτός που πάει… κουβά, που χάνει, δηλαδή, όταν παίζει στοίχημα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η στιγμή που ξεκινά η επίθεση των χούλιγκαν εναντίον των ΜΑΤ έξω από το «Μελίνα Μερκούρη»

Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει την στιγμή κατά την οποία ξεκινά η επίθεση των χούλιγκαν εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ έξω...

More Articles Like This