Ακριβοπληρωμένο μαύρο χιούμορ

Must Read

Εμείς οι Έλληνες εφηύραμε την κωμωδία. Εμείς τη διασύρουμε, ψηφίζοντας τους σκηνοθέτες και τους ηθοποιούς της για επώνυμους άρχοντες

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο κορωνοϊός μάς ρήμαξε. Έχουν πεθάνει μέχρι τώρα 11.916 άνθρωποι και το νούμερο διαρκώς αυξάνεται. Επίσης, τα εξωφρενικά (και όπως αποδείχθηκε ατελέσφορα) περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση, έχοντας τους «ειδικούς» ως αρωγούς της, διέλυσαν την αγορά και την εθνική οικονομία. Ο οικονομικός αναλυτής Κώστας Κόλμερ έγραψε στην εφημερίδα «Εστία» στις 30 Δεκεμβρίου 2020: «Φέτος, ο εξωτερικός δανεισμός της Ελλάδος ξεπέρασε τα 51 δισ. ευρώ το δεκάμηνο, ποσό πρωτοφανές για οικονομία που μόλις “μετράει” 185 δισ. ευρώ εθνικό προϊόν. Αν όμως κάτι μεταβληθεί αιφνιδίως “επί τα χείρω” για την αξιοπιστία της χώρας, η εθνική οικονομία θα επιστρέψει στην κατάσταση του 2009, οπότε θα χρειαστεί εκ νέου αναδιάταξη του εξωτερικού χρέους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (Μνημόνια και επιτηρήσεις των πιστωτών). Το δημόσιο χρέος αυξήθηκε φέτος κατά 45 δισ. ευρώ και υπερέβη το 200% του ΑΕΠ – το υψηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Όλη η υπόθεση ήταν σαν μια μαύρη κωμωδία με πρωταγωνιστές που δεν είχαν υποκριτικές ικανότητες, αλλά το ρολάκι τους το έπαιξαν. Εμείς, οι απρόσκλητοι θεατές που πληρώσαμε τελικά τον λογαριασμό και πρόκειται να συνεχίσουμε να τον πληρώνουμε για όσο θα προθυμοποιούμεθα να κάνουμε τα κορόιδα, μερικές φορές κλάψαμε και μερικές γελάσαμε. Από τις γουστόζικες στιγμές της μαύρης κωμωδίας «Κορωνοϊός εν Ελλάδι» ήταν όταν ο στρατηγός τσέπης Νίκος Χαρδαλιάς πουλούσε νταηλίκι σε ζωντανή μετάδοση και ο ιεροψάλτης λοιμωξιολόγος Τσιόδρας πλάνταζε στο κλάμα για τον παππού και τη γιαγιά μας που τους υπεραγαπά. Μάλιστα, πριν από έναν χρόνο (στις 26 Μαΐου 2020), ο σωτήρας μας Σωτήρης Τσιόδρας, σε μια επίδειξη επιστημονικής προβλεπτικότητος, μας εξηγούσε πόσο μας είχε σώσει, λέγοντας ότι «με το καλύτερο δυνατό σενάριο, χωρίς τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, δηλαδή μια μείωση των επαφών του πληθυσμού περίπου 10%, ο αριθμός των θανάτων θα είχε μια μέση τιμή 13.685 θανάτους».

Ένας χρόνος πέρασε και οι θάνατοι που τελικά προέκυψαν δεν απέχουν πολύ από το νούμερο που μας είχε ξεφουρνίσει στην παρλάτα του.

Δυσκολευόμεθα να βρούμε λόγια κατάλληλα για να του εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Τραμπ συγκρίνει τους φοιτητές διαδηλωτές για τη Γάζα με αυτούς της Κου Κλουξ Κλαν

Μεγαλώνει το κίνημα της εξέγερσης φοιτητών στα αμερικανικά πανεπιστήμια κατά του Νετανιάχου, ζητώντας τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα,...

More Articles Like This