Το μεγάλο σκάνδαλο του facebook

Must Read

Υπάλληλος του τεχνολογικού κολοσσού αποκάλυψε λογοκριτικές πρακτικές σχετικές με τον εμβολιασμό και τέθηκε σε διαθεσιμότητα

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο Morgan Kahmann εργαζόταν μέχρι πρότινος στο facebook. Εμφανίστηκε με κρυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του στο εναλλακτικό, ενημερωτικό δίκτυο Project Veritas, το οποίο αρέσκεται να ξεμπροστιάζει αντιδεοντολογικές πρακτικές ενημερωτικών και διαδικτυακών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ και στον κόσμο και αποκάλυψε* τις λογοκριτικές πρακτικές της επιχείρησής του.

Ο Kahmann εξήγησε στο κοινό που παρακολούθησε τις αποκαλύψεις του ότι έχει δημιουργηθεί από το facebook ειδικός αλγόριθμος, ο οποίος… βαθμολογεί σχόλια χρηστών σχετικά με τη «διστακτικότητα εμβολιασμού» την οποία προωθούν. Συγκεκριμένα, είπε: «Το facebook χρησιμοποιεί ταξινομητές στους αλγορίθμους του για να καθορίσει συγκεκριμένο περιεχόμενο. […] Το αποκαλούν “εμβολιαστική διστακτικότητα”. Και χωρίς τη γνώση του χρήστη αποδίδουν μια βαθμολογία σε σχόλια που ονομάζεται “Σκορ εμβολιαστικής διστακτικότητας”. Και στη συνέχεια, με βάση αυτό το σκορ, τα σχόλια θα υποβαθμιστούν ή θα το αφήσουν στη θέση του, ανάλογα με το περιεχόμενό του».

Στη συνέντευξη που έδωσε στον James O’Keefe, ιδρυτή του Project Veritas, ο Kahmann αποκάλυψε ότι ο τεχνολογικός γίγαντας διεξήγαγε μια «δοκιμή» αυτού του αλγορίθμου. Η δοκιμή έγινε στο 1,5% των 3,8 δισεκατομμυρίων χρηστών της και αυτό που απασχόλησε το facebook ήταν τα σχόλια στις «έγκυρες σελίδες υγείας».

Οι βαθμολογίες των επίμαχων σχολίων χωρίζονται σε δύο βαθμίδες, το ένα είναι το «Alarmism & Criticism – Κριτική και πρόκληση ανησυχίας» και το άλλο είναι το «Indirect Vaccine Discouragement – Έμμεση αποθάρρυνση εμβολιασμού». Αυτό περιλαμβάνει τη διάδοση της ιδέας της άρνησης εμβολιασμού, καθώς και την παράθεση «συγκλονιστικών ιστοριών», που μπορεί να αποτρέψουν άλλους από τη λήψη του εμβολίου. Την τελική απόφαση για την τύχη των επίμαχων σχολίων μπορεί να την αναλάβει είτε ο αλγόριθμος είτε ανθρώπινοι χρήστες.

Ο Morgan Kahmann συνόδευσε όσα είπε με την αποκάλυψη εσωτερικών εγγράφων του facebook. Η συνέντευξη προκάλεσε παγκόσμιο σάλο. Το facebook εντόπισε την πηγή της διαρροής και έθεσε τον Morgan Kahmann σε διαθεσιμότητα. Τελικά, μπορούμε να έχουμε οποιαδήποτε άποψη επιθυμούμε, αρκεί να συμφωνεί με την επίσημη…

*Δείτε το βίντεο με την αποκαλυπτική συνέντευξη στο κανάλι του Project Veritas, εδώ: https://youtu.be/GWtnO2Li-HA

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πανικός στο Χαλάνδρι: Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο!

Αναζητούνται δύο άνδρες και δύο γυναίκες

More Articles Like This