Δένδιας – Μπακογιάννη κάνουν «κουρελόχαρτο» την εθνική πολιτική έρευνας & εκμετάλλευσης των εγχώριων υδρογονανθράκων! (video)

Must Read

Σας θυμίζουμε τι δήλωσε στις 21 Απρ. 2021 ο Νίκος Δένδιας στο Arab News. Η Ελλάδα πιστεύει στις ΑΠΕ, δεν πρόκειται να κάνει εξορύξεις για αέριο & πετρέλαιο στην Α. Μεσόγειο

  • Του Μπάμπη Παπασπύρου*

Σε απάντηση των δηλώσεων του κ. Δένδια, σας παραπέμπουμε στις εθνικές μας θέσεις – Ενεργειακή διπλωματία, όπως αυτές περιγράφονται στην οικεία σελίδα του ΥΠΕΞ.

Εγχώριοι υδρογονάνθρακες

Επιπροσθέτως, σημαντικό πυλώνα της ενεργειακής πολιτικής, και κατ’ επέκταση, της ενεργειακής διπλωματίας της χώρας, αποτελεί η έρευνα και εκμετάλλευση των εγχώριων υδρογονανθράκων, η οποία σχετίζεται με θέματα τόσο ενεργειακής ασφάλειας, όσο και οικονομικής ανάπτυξης. Στόχος είναι η προσέλκυση ενδιαφέροντος εκ μέρους των διεθνών ενεργειακών ομίλων για έρευνες κοιτασμάτων σε νέα οικόπεδα και προς αυτή την κατεύθυνση κατατείνουν οι προσπάθειες και των Διπλωματικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό….

Δυο εβδομάδες μετά (2 Ιουν. 2021)

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» και τους Ανθή Βούλγαρη και Ιορδάνη Χασαπόπουλο, αναφέρθηκε και στους υδρογονάνθρακες.

  • Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια και της Ντόρας Μπακογιάννη που είναι πλήρως συντονισμένες και εναρμονισμένες:

Είναι στην ίδια κατεύθυνση πως δεν μας ενδιαφέρει η αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων…

Δείτε τώρα και την εκτίμηση των ειδικών

Η «Wood Mackenzie», από τις γνωστές συμβουλευτικές εταιρείες σε θέματα ενέργειας, προβλέπει ότι η αναλογία υδρογονανθράκων προς ενέργεια μηδενικής εκπομπής άνθρακα στο παγκόσμιο ενεργειακό μείγμα θα μετατοπιστεί από 90:10 το 2020 σε περίπου 85:15 έως το 2040. Η κατανάλωση άνθρακα κορυφώθηκε το 2014 και έκτοτε μειώθηκε καθώς ο τομέας της ηλεκτρικής ενέργειας πιέστηκε μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Το αργό πετρέλαιο προβλέπεται να κορυφωθεί το 2036, ενώ το φυσικό αέριο αποτελεί επί του παρόντος βασική πηγή ενέργειας, καθώς είναι ο καθαρότερος υδρογονάνθρακας που παίζει βασικό ρόλο στις διάφορες προσπάθειες μείωσης του άνθρακα. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αναμένεται να καλύψουν το 15% του παγκόσμιου ενεργειακού μείγματος

Κύριε Δένδια, κυρία Μπακογιάννη, για να μην ξεχνιόμαστε, θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι η έρευνα και εκμετάλλευση των εγχώριων υδρογονανθράκων είναι εθνική μας θέση. Επίσης η κυβέρνηση οφείλει να μας εξηγήσει εάν έχει αλλάξει η επίσημη εθνική μας θέση – πολιτική στο θέμα διασφάλισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

* Ταξίαρχος εν Αποστρατεία Πολεμικής Αεροπορίας, πρώην Αντιπρόεδρος Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κάηκε ολοσχερώς διώροφο σπίτι στη Σάμο

Από άγνωστη αιτία κάηκε ολοσχερώς κατοικία διώροφη με ξύλινο εσωτερικό στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου Μυτιληνιών στη Σάμο.Νωρίτερα είχε...

More Articles Like This