Σκόπια: Η Ν.Δ. συνεχίζει την προδοσία ΣΥΡΙΖΑ!

Must Read

Στις 12 Ιουνίου συμπληρώνονται τρία χρόνια από την ημέρα που βρέθηκε ελλαδίτικη κυβέρνηση να υπογράψει συμφωνία για την εκχώρηση του ονόματος, της εθνικότητας και της γλώσσας των Ελλήνων Μακεδόνων στους σφετεριστές τους.

  • Από τον Γιάννη Χ. Κουριαννίδη

Η προδοτική Συμφωνία των Ψαράδων, μεταξύ κυβέρνησης Τσίπρα και Σκοπιανών, αποτελεί ένα όνειδος για την ιστορική πορεία του Ελληνισμού, το οποίο, δυστυχώς, δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένοι να το ξεπλύνουν ούτε και όσοι έφτασαν να κυβερνήσουν καπηλευόμενοι τους αγώνες του ελληνικού λαού, που μάτωσε επανειλημμένως σε συλλαλητήρια, πορείες και αγώνες για την αποτροπή της προδοσίας.

Η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε το παραμικρό για να «αμβλύνει», όπως υποσχόταν προεκλογικά, τις συνέπειες της προδοτικής συμφωνίας, αλλά -αντιθέτως- σπεύδει να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή τα εφαρμοστικά μνημόνια της συμφωνίας, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η επίλυση ζητημάτων οικονομικής συνεργασίας τους με την Ελλάδα.

Ο πολιτικός εκβιασμός βουλευτών και πολιτευτών του κυβερνώντος κόμματος βρίσκει τον εκφραστή του σε έναν άνθρωπο που πρωτοστάτησε ως «μακεδονομάχος» όσο ήταν στην αντιπολίτευση, φωτογραφιζόμενος σε συλλαλητήρια και δηλώνοντας ότι «οι πολιτικοί δεν μπορούν να αγνοήσουν τα συλλαλητήρια» και ότι «η μέρα του συλλαλητηρίου άλλαξε τα δεδομένα». Σήμερα, όμως, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης με περίσσιο θράσος απευθύνεται στους συναδέλφους του στη Βουλή, λέγοντας ότι «όποιος αμφισβητήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών δωρίζει το όνομα “Μακεδονία” στα Σκόπια», καταδεικνύοντας ότι τελικά οι πολιτικοί μπορούν κάλλιστα να αγνοήσουν τα συλλαλητήρια και τους αγώνες του ελληνικού λαού!

Την ίδια στιγμή οι Σκοπιανοί συνεχίζουν να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο με τα διαβατήρια της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και χρησιμοποιούν παντού το εθνώνυμο «Μακεδόνες», που τους παραχωρήσαμε (μην περιμένοντας να τους το «δωρίσει» κανένας βουλευτής της Ν.Δ.!). Μάλιστα, και στην πρόσφατη επίσκεψη του Ζόραν Ζάεφ στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να τονίσει τους «στενούς ιστορικούς δεσμούς των δύο λαών», που αποτελεί σαφές μήνυμα και προς την Ελλάδα ότι η Τουρκία ήταν και παραμένει ισχυρός παράγοντας επιρροής στα Σκόπια.

Όλες οι εξελίξεις δείχνουν ότι η προδοτική συμφωνία όχι απλώς δεν διασφάλισε στο παραμικρό τα ελληνικά συμφέροντα, αλλά ουσιαστικά επικύρωσε τους ανιστόρητους και παράλογους ισχυρισμούς των Σκοπιανών και τους έδωσε τη δυνατότητα να μετέρχονται εφεξής των ιδίων πρακτικών και με την ελληνική βούλα! Ο όποιος «σεβασμός» σε αυτή την κατάσταση δεν υπολείπεται της προδοσίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.

Τρία χρόνια μετά δεν ξεχνάμε. Τα ονόματα των φυσικών και των ηθικών αυτουργών αυτού του εθνικού εγκλήματος παραμένουν απαράγραπτα, όπως και το ίδιο έγκλημά τους στη μνήμη του ελληνικού λαού. Μπορεί οι συριζαίοι να πλήρωσαν πολιτικά τις ενέργειές τους -κατά πάσα πιθανότητα θα τους ακολουθήσουν και αυτοί που «σεβάστηκαν» την προδοτική συμφωνία-, αλλά ο ελληνικός λαός δεν παύει να θυμάται και να απαιτεί την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, με την ανατροπή αυτού του ανοσιουργήματος, που και από μόνο του μόνο δεινά μπορεί να προκαλέσει στην περιοχή μας.

*Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική» [email protected]

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ακυρώθηκε η χθεσινή θεατρική παράσταση “Για μια Ζωή” – Τί συνέβη στον Γιάννη Τσιμιτσέλη;

Χθες, η θεατρική παράσταση του έργου των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου "Για μια Ζωή" στο θέατρο Πειραιώς 131...

More Articles Like This